teo Nickli Üyeden Alıntı
Çok teşekkürler Teo, hepsini birden yazsanız zaten hızınıza yetişemeyiz...
Her iki dokümanı da ilk fırsatta okuyacağım...
ızin verirseniz gene sizin bazı yazılarınıza atıfta bulunarak ADX<25 kısmına devam edeceğim.
Sn Teo'nun da çeşitli vesilelerle değindiği gibi ADX<25 durumunda trend göstergeleri hiçbir işe yaramamakta ve sadece yanlış sinyal üretmekte. Aşağıdaki grafik bunu gayet açık gösteriyor sistemin kafası karışmış durumda...
Bu grafik sistemin en kötü performansı gösterdiği Mayıs Haziran dönemine ait.. Zarar etmeyen sistem, yılmayan sistemcinin olmadığı dönem..
ADX 25 altında iken aşırı alım aşırı satım göstergelerine geçiş yapmalıyız. Bu konuda hakim olduğunuz iyi çalışabildiğine inanadığınız göstergeleriniz varsa sisteme entegre etmek az biraz formül işi.. hallederiz.
Ben bunun dışında başka bir ek yapmak istiyorum. Bu non trading zone'da dikkat edebileceğimiz iki konu var. Grafik üzerinde işaretledim.
- Bu durum 20 bar kadar sürerse dönem içinde destek ve direnç çizerek bunların kırılımını takip etmek.
- ADX'in 15 altında bir kanca yaparak üstüne doğru yükselişi.
Sizin gözünüze çarpan başka şeyler var mı?
Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.
Yer imleri