ahada yzaıyorum yazdım da.....pazartesi sizin bekledikleriniz olmayacak......zaten pozisyonlarınız bile yokturda.....
her yer göçecek.....daha net ne yazayım.....
görelim eski delikanlı geçinen yeni nesil ihtiyarları.....
Mordak abey;
Bu piyasanın öyle kallavi eski üstadları yediğini gördüm ki bu 2 senede...Öyle büyük yatırım şirketi sahipleri şu an psikologlara gidio ki bu vob yüzünden...Ve endex kaatlarında açık yapmaktan milyon dolarlar kaybeden...Yazsam olay olur burada...
Hep söölerim...Eski borsacılara ,eski piyasadakilere saygım sonsuz..Ama artık dünya finans piyasaları eskisi gibi işlemiyor.Özellikle vobdan sonra Türk piyasasında eski mantık bitmiştir...Ve buna ayak uyduramayanlar da bitecektir..Çünkü bu yenni bir cycle dır...Ve asıl amacı eski düzeni bitirmektir,eski düzenin mantığını taşıyanlarla beraber...
saygılar...
--Eksiklik Kendi Özümde--
cuma gunu , 1000 kusur puan terste olmama rağmen uzunlarımı kapatmayıp tersıne asaıdan son partı uzun yapıp maalıyetımı 73200 e cekıp haftasonuna full uzun girmemin sebebini yazmak istiyorum...
Dowun gs haberine rağmen günlük desteklerinde tutunması.
Bununla beraber seans sonlarında 2 haftadır değişmeyen para girişlerinin bu hafta tekrar artmaya başlaması.
Emtia ve pariteleri inat ve hızla destek seviyelerine çekme çabaları devamında.
Ve ayrıca son olarak cuma günü spot piyasa da gelgel lerin olmayarak,sürekli pasife yazılan yüklü alımların gerçekleşmesi...
Ayrıca vobun spota oranla yangından mal kaçırır gibi güçsüz görünme çabalarına rağmen ,özellikle öğleden sonra 72500-73000 aralıında 50 000 kontrata yakın işlem gerçekleştirmesi...
Mevcut uzunları kapanan ya da stoplanan yatırımcının Tekrar pozisyona girse bile bir önceki pozun 1/4 ya da maxımum 1/2 si ile poza girebilecek olması(risk yönetimi nedeniyle)...beni mevcut pozumu koruma yoluna itmiştir..Çünkü süregelen bu süper testerede maldan çıkanı (kar ya da zararla),ya çarpacaktır,ya da feci tırstıracaktır yeni poz için...
saygılar
--Eksiklik Kendi Özümde--
Athlon
Mevcut uzunları kapanan ya da stoplanan yatırımcının Tekrar pozisyona girse bile bir önceki pozun 1/4 ya da maxımum 1/2 si ile poza girebilecek olması(risk yönetimi nedeniyle)...beni mevcut pozumu koruma yoluna itmiştir..Çünkü süregelen bu süper testerede maldan çıkanı (kar ya da zararla),ya çarpacaktır,ya da feci tırstıracaktır yeni poz için...
saygılar[/QUOTE]
Bu kısım sanki benim için yazılmış;Sabahtan 3 pozum vardı,72450 den stopladım ve tekrardan 72350 den ancak 2 uzun açabildim.
Sonuna kadar katılıyorum bende bu yazdıklarınıza,malesef artık borsalarda yeni bir çağ ve dönüşüm başlıyor bana görede, evet büyük düzeltmeler olacak ama bu düzeltmeler bile tuzaklar ile dolu olacaktır.Ssorarım size arkadaşalar nerde o yüzyılın krizi dedikleri, 1929 buhranından beter olcak kriz adamlar dünya ile dalga geçer gibi nerellere getirdiler, ha düştü ha düşecek derken geldiğimiz noktaya bakın.Ben 2011 de seçimlerle birlikte negatif ayrışma bekliyorum artık bizim için.Malesef artık tek parti devri bitecek gibi görünüyor ve buda bizim için geriye dönüş demek diye düşünüyorum.Faizlerin yükselmeye başlamasıyla birllikte bu oluşan balonun söndürceklerdir ama patlatacaklarını sanmıyorum,Adamlar için bu borsa ve vob altın yumurtlayan tavuk misali keseceklerini sanmıyorum.Neyse fazla sözü uzatmayayım.
Saygılar,
''MÜKEMMELLİĞİ ARAYANLAR HİÇ BİR ZAMAN GERÇEK BAŞARIYI YAKALAYAMAZLAR.''
final haftasına kallavi bir gab le başlayacağımız herhalde kesin şuan için ?
Milyonlarca taraftarın yüreği , siper etti sana kendini..
sokakta oynasan kaldırımdan destekleriz..
bizim avanaks
![]()
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın dostlarınız sizi geçsin
herkese günaydın, iyi haftalar.
evet gap olacak tabii ki. aslına bakarsanız ekskalinin çok sevdiği parametrelerime baktığımda gap'in o kadar da büyük olmaması gerektiğini söyleyebilirim. evet dow herkesin baktığı bir gösterge olabilir. ama daima söylediğim gibi bana göre dow vitrindir. tükanın içinde ne olduğu daha önemlidir.
ve tükanın içi aslında (en azından şu an itibarı ile) herkesin sandığı kadar janjanlı değil. içerde tedirginlik var...
ama ortalıktaki ayu sayısı...işte en önemli handikap budur.
perşembe günü ortalıktaki kısa sayısı %80 değil de %60 gibi bir oran olsaydı, derdim ki gapten medet uman longcular hevesiniz kursağınızda kalabilir.
ama şu anda diyemiyorum.
hele hele çarşamba günkü geri gelişlerde bile ısrarla alım yapan büyük kurumların trader'larının cuma dow kapanışı ile ilgili bişeyler bilmediğine inanmak güç.
yalnız unutmayın. geçmişi yorumlamak kolaydır. "belliydi bişeyler bildikleri" demek yorum yapmak değildir. sevgili larossian'ın dediği gibi, bundan sonra ne olacağını yorumlamak gerekir. yapmaya çalıştığımız bu.
kar-zarar kardeştir lafı neden büyük karlardan sonra değil de hep zarardan sonra söylenir hiç düşündünüz mü?
bol kazançlar...
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
günaydın voborsa
Geleceği bilemezsiniz ama yenebilirsiniz.......
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri