Sayın Sazan öncelikle hoşgeldiniz...Sizi yıllardır takip eden ve yazılarınızdan fayda saglayan biri olarak bilgilerinizi bizlerle samimiyetle paylaştıgınız için çok teşekkür ederim.Şimdi müsadenizle birlikte geliştirmeye çalıştıgımız sistemle ilgili küçük de olsa bir katkı saglamak istiyorum.
Ben sevgili Stratejist'in bir adım geliştirerek karlı hale getirdigi sistemi bazı temel filtreler eklemek suretiyle daha karlı,işlem sayısı azaltılmış ve karlı işlem/zararlı işlem rasyosu daha olumlu hale getirdim.Yalnız sistem tester'ımdaki sebebini çözemedigim bir sorun yüzünden test sonucunda sadece kar oranı ve karlı işlem zararlı/işlem adedi gözüküyor.Daha sonraki gönderilerimde bu sorunu giderip katkı saglayacak da bir fikir bulmam durumunda sayın Sazan'ın istegi dogrultusunda sistem tester sonuçlarını da yapıştıracagım.İlgilenen arkadaşlar birazdan verecegim formülleri kendi sistem tester'larında test edip sonucu da buraya yapıştırabilirlerse topic'in formatına da daha uygun olur.
Strategist'in oluşturdugu formül ve de test sonuçları bende asagıdaki gibi çıkıyor...
AL VE AÇIK POZİSYON KAPA:
C < REF(MOV(C,3,S),-3) AND MOV(c,5,w)>ref(MOV(c,5,w),-1)
SAT VE AÇIGA SAT:
C > REF(MOV(C,3,S),-3) AND MOV(c,5,w)<ref(MOV(c,5,w),-1)
SONUÇLAR:
KARLILIK: %26.31 TOPLAM İŞLEM: 185, KARLI İŞLEM: 94, ZARARLI İŞLEM: 91
Benim filtreler ilave ettigim ilk formül ve sonuçları ise aşagıda...
AL VE AÇIK POZİSYON KAPA:
C < REF(MOV(C,3,S),-3) AND MOV(c,5,W)>ref(MOV(c,5,W),-1) AND
C>REF(C,-1) AND L>=HHV(L,2) AND C>(H+L+2*C)/4 AND (H+L+2*C)/4>REF((H+L+2*C)/4,-1)
SAT VE AÇIGA SAT:
C > REF(MOV(C,3,S),-3) AND MOV(c,5,W)<ref(MOV(c,5,W),-1) AND
C<REF(C,-1) AND H<=HHV(H,2) AND C<(H+L+2*C)/4 AND (H+L+2*C)/4<REF((H+L+2*C)/4,-1)
SONUÇLAR:
KARLILIK: %34.47 TOPLAM İŞLEM: 119, KARLI İŞLEM: 70, ZARARLI İŞLEM: 49
Devamını ve bazı görüşlerimi de birazdan ikinci bir yazıyla verecegim...Uykusuzluktan yıkılmadan önce bir çay molası vermem gerekiyor...
NOT: Sisteme ilave ettigim (H+L+2*C)/4>REF((H+L+2*C)/4,-1) şeklindeki filtre Astatin patronun fikri olup zaten ilk topic'de de kendisi bundan bahsetmişti...

Alıntı
Yer imleri