Arkadaşlar rica ediyorum, bu kadr kişiselleştirmenin amacı yok, git gide söylemler daha ağırlaşıyor bu seviyeli bir fikir ayrılığından çıkıp seviyesiz bir münazaraya dönüşmeye başladı.. lütfen kendimize hakip olup ağzımıdan çıkanı bilelim, bi şeyi, karalamak, iftira etmek, aşağılamak, kırmak, hakaret etmek en kolay şeydir, bazen tamiri imkansız hale gelir, sözlermizden pişman olmayalım.. görüldüğü üzere bu topic amacının dışındadır şu hali ile ve 2 yol vardır ya bu topic yaşar ve sistemler üzerine öneri fikir deneme her neyse yaparız yada topiğin ismin değiştirip sistem üzerine kavgalar üzerine değiştriririz.. İlkini tercih etmenizi rica ediyorum tüm arkadaşlardan..
"Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur..."(NFK)
Sazanı kaybettiğiniz filan yok geri gelicek geldiğinde de görürsün... pofpoflanma bağımlılık yapar alıştığın zaman o olmadan rahat edemessin... Ve zaten sazanın gelip başladığı işi bitirmesi gerekir diye düşünüyorum.. ortada verilmiş sözler, beklentiler var...
ama herneyse ben de artık daha fazla bu konuyu uzatmak istemiyorum...
topiğe gecici olarak verilken yarım günlük aradan sonra devam etmelidir diye düşünüyorum...
bundan sonraki tartışmalar insanları kırar gereksiz yere... ben kendi adıma bu tartışmadan çekiliyorum. topiğe katkı anlamında verebileceğim birşey olursa veririm...
Positive...Yukarıdaki mesajımı tekrar oku lütfen. Emin ol iyi niyetle yazılmıştır
Çalış positive çalış..Bu dünyada çalışmayana ekmek yokeski mesajlarımdan alıntıların için teşekkürler. kendi kriterlerimle iyi mesafe kaydettiğimi fark ettirdin bana bir kere daha. Bu hızla sanırım 1,5-2 yıl sonra SAZAN'ın sistemlerine yatişebilirim
Üstelik SAZAN, ona yetişmeyi hedef olarak koyduğum halde hiç çekinmeden sorularıma da yanıt veriyor forumda
Demek istediğimi, mesajımı almış olduğunu umut ediyorum...Ve bu konuyu benim açımdan kapatıyorum. Şahsıma dolaylı yada doğrudan bir hakaret olmadığı sürece de yeni bir şey yazmayacağım
BANGA mühim
bundan sonra sana soru soranları fikirleri geliştirmeye çalışanları sonradan ayıplamadığın sürece sorun yok.. Türev piyasalarında çalışmayana, kendini geliştirmeyene ekmek yok...
Son bir eklenti daha türev piyasaları kendini yeniler. Hazır sisteme konanlara karşı piyasanın kendi sigortası vardır. hazır sistemler belirli dönemlerde çok iyi çalıştıktan sonra cok kötü çalışmaya başlarlar.
O yüzden kimse hazır sisteme konmasın. Eğer o sistemin nerelerde iyi çalıştığını nerelerde kötü çalıştığını ve gerekli düzeltmeleri yapacak bilgiye sahip olmayanları bu piyasa zarara uğratır...
sn.MR SPAK,
sazan abinin verdiği ham formülü trade için kullanmayın.o değim yerindeyse UN gibi...buna yağ,şeker,yumurta v.s konulacak hamur yapılacaktı ardındanda pasta börek çörek...
şu anki haliyle kullanmayın çok ciddi zararlar yazabilirsiniz.zaten sazan abi formülü işte bu yüzyılın formülü diye vermedi.bakın basit bir formül bununla oynayarak ortaya ne çıkartabiliriz göreceğiz diyerek verdi.trade yaparken ham formülü kullanmayın bence.
yanlız şunuda ekliym yaklaşım ilginç gerçekten.ben hep AL formülü için C> şeklinde SAT için C< şeklinde formüller gördüm.burada verilen örnek bu açıdan tam tersiydi.ve bende acaip merak uyandırdı...merak ettiğimizle kaldık![]()
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Bende merak içinde kaldım Sn Sazan devam etse bari.![]()
bence kapatalım bu tartışmaları ve sn.sazan'ın dönmesi için kavga değil, ortaya onun istediği birşeyler koyarak devam edelim bu topicte.. gayretlerimizi görürse dayanamaz gelir belki
astatin'in eski mesajlarını görünce harbi bende takdir ettim onu.. kısa sürede nerden nereye.. demek ki azmedince insanoğlunun başaramayacağı hiçbir şey yok..
hazır formül arıyoruz hep.. aslında sn.sazan hep bize hazır vermeyerek, o formüllerin mantığını kavramamız için uğraştı.. belki kızıyoruz başta, off ya uğraştırıyor bizi söyleyiverse ya diye.. ama onun kafamızda bıraktığı soru işaretlerini cevaplamak için günlerce uğraştıktan sonra bir bakıyoruz ki bir sürü şey öğrenmişiz.. eğer o formüller hazır verilseydi araştırırken öğrendiğimiz onca bilgiyi öğrenemeyecektik.. ve sistem konusunda öğrenilen her küçük bilgi hazır bir sistem formülünden çok çok daha değerli benim için...
ZOZO alıntın için teşekkürler. Bu çok güzel bir örnek olacak. Kısaca;
1) Sn. Saraylı breakout sistemini forumda paylaşmıştı ciddi zaman ayırarak ve gelen soruların tümünü de yanıtlayarak.
2) Ben bunu aldım kendimce çok denilebilecek bir zaman ayırarak inceledim. Kendimin geliştirmiş olduğu 5 dklık sistemle birlikte değerlendirdim. Breakout un benim sistemimin yatay piyasadaki hatalı sinyalleri elediğini fark ettim ve bunu forumla paylaştım
3) SAZAN foruma yazdıklarımı görünce olayı bir ileri boyuta taşıdı (SAZAN ın yukarıda mavi ile gösterdiğim cümlesine dikkat) ve önemli bir ipucunu paylaştı.
Şimdi geldiğim noktada dönüp kakıyorum. Bu süreçte 3 adet paylaşım yapan kişi var. Bunlardan en az olanı belkide hiçe yakın olanı benim paylaşımımdır. Ama şimdi elimdeki sistemin perofrmansı bağıl olarak %20 daha iyi. Yani sürece nerdeyse hiçe yakın katkım var ama en kazançlı çıkan benim.
Şimdi ben SAZAN dan, dediği şeylerin formüle dökülmüş halini yazmasını mı istemeliyim veya yazmadı diye kızmalı mıyım? Bence hayır. Hepimiz biliriz ki, bir konu üzerinde çalışırken, konu ile alakalı olmayan pek çok şeyi de keşfederiz. Yani kişisel uğraş, hazır alınandan daha faydalıdır kişisel gelişim için.
Benim yapmam gereken şey, hem SARAYLI ya hem SAZAN a büyük teşekkür etmekti ve öyle de yaptım zaten.................
Not1: SAZAN ın ipucunda belirttiği yaklaşımı daha önce denemiştim ama hüsrana uğramıştım. Demekki yeterince uğraşmamışım ve düşünemediğim şeyler var. Ama uğraşacağım..%1 iyileşme bile sağlasa uzun vadede servettir.
Not2: Mr. SPAK nikli arkadaşla uzaktan yakından ilgim yoktur . Avatarımdan ilham almış olması muhtemel, beni seven yada nefret eden bir arkadaş olma ihtimali yüksek.
Bu kez kaçtım gerçekten
BANGA mühim
topik 16 sayfa olmuş. elde nevar.
bırakın artık gereksiz tartışmaları.
bakın sazan abiyle ilgili birşey daha söölim.bizzat benimle ilgili.ELLIOTT analizlerini ilk 2005 yılında duydum.ilk tepkim şu oldu "ya bu nedir ya? 1-2-3-4-5/a-b-c diyerek fiyat hareketleri nasıl önceden kestirilebilir,resmen deli saçması" dedim.sonra 2006 yılında sn.DEVİR in analizlerini takip ettim derken bir gün vahşi batıda gözüme bir topic ilişti.defalarca gördüm ama çok enteresan hiç girmedim topiğin içine.sonra birgün girdim...giriş o giriş...
sazan abi orada resmen bir kütüphane oluşturdu ve hepsi gerçek fiyatlarla,eş zamanlı sayımlar...her sabah gün başlamadan sabah 7 de 7:30 da analiz koyuyordu.ve o gün başlamadan karşılaşacağımız muhtemel fiyat hareketlerini 15 dk graf üstünde gösteriyordu.vurulacak hedefleri yazıyordu v.s.bunu herkes yapamaz yapsa da öylesine kalabalık bir ortamda her adam paylaşmaz.millet sadece ben kazanayım derdinde çünkü.sazan abi vallahi neredeyse hiç sektirmeden hergün analiz yaptı bazen gün ortası tekrar güncelledi...öyle böyle derken bende kendimce bayağı bir yol aldım...yeter mi yetmez elbet ama çok şey öğrendim.en azından bir yerde bu konuda analiz görünce boş boş bakmıyorum.kendimce yorum yapıyorum, bazen EW ile çok emin olduğum hareketlere bende katılıyorum.bazen yanılıyorum v.s.
forumdan ayrılması hoş olmadı...
UMARIM DÖNER VE ŞU YARIM KALAN İŞİ TAMAMLAR (IZ)...
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri