Dünyanın her yerinde, tecrübe parayla satın alınır, kimse ilerlemek istediği bi konuda hayrına yardım almaz. Bu bi genellemedir istisnalar elbbette vardır.. Olayı vob -sistem eksenine çektiğimizde, kabul edelimki bir sistem oluşturmak, her aklı başında insanın çokta zorlanamdan başarabileceği bi yapıdır ama iyi bi sistem tasarlamak, güzel getiri ve kazanma oranına sahip olmak, vob la beraber dünyanın çeşitli future index ve paritelerinde eşdeğer başarıyı yakalamak,kullandığınız ana periyodun altında ve üstünde kullandığınız ana periyota yakın başarılar elde etmek ZOR bi iştir... Elbette imkansız değildir, ama hemencecikte olacak bi şey değildir, peki yeni başlayanlar açısından düşünürsek biz bu iyi sisteme nasil sahip oluruz...
A: zaten var olan üstün matematiksel kavrama ve yazılım yetinizi, piyasa ile ilgili gözlemlerde bulunrak çeşitli sistem örnekleri inceleyerek, standart işleyişi anlayarak kimseden yardım almadan kısa zamanda yapabilirsiniz...
B: önceki sayfalardan bahsedilen, çeşitli formül, indic, ve sistem içeri olan sitelere girip binlerce deneme yanılma yöntemi ile uzun soluklu bi maratona girebilir ve bundan iyi bi sistem çıkartabilirsiniz...(aman dikkat edin onlarca gerçek dışı formüller mevcuttur heycan yapmayın)
C: son olarak, sistem işine yıllarını vermiş olanların, tecrübelerinden yararlanarak sizin tek tek geçmek zorunda oldunuz basamakları(bazen 1 ileri 2 geri) onların verebileceği bilgilerle 3er 3er hızlıca geçip, daha kısa zamanda daha güzel mesafe katedebilrisiniz,ve sistemler hakkında farklı bakış açıları kazanabilrisiniz..
A şıkkı için diyebileceğim bi şey yok, Allah vergisi yeteneklerinden ötürü ve dünya nüfusundaki payları 100 milyonda bir oranına sahip olduklarından şanslılar..
B şıkkı için, Allah kolaylık nasip eylesin, zor bi uğraş umarım sonuna değecek bir yapıya ulaşabilirler....
C şıkkı için, sistemi olan olmayan, olupta gelişteremeyen, olup geliştirmiş olmasına rağmen farklı bakış açıları kazanmak isteyen, sisteminden son derece memnun olmasına rağmen, her yeni bilgiyi bi katma değer olarak gören arkadaşlar için güzel bi yoldur lakin bu yol tıpkı Sn Saraylı da, Sn Sazan da olduğu gibi sekteye uğramıştır/yacaktar nedeni ise güzel arkadaşlarımızın merdivenin basamakları 3'er 3'er olmasına rağmen bu basamakları sabırlı çıkıp her basamağa takviye yapmaktan ziyade son basamağını ilk basamaktan görme arzusudur....
Aman canım ne bilgi verilmiş ki diyenlere vobjektif seans odasından Sazan'dan alıntı;
"Bu kadar emege destek ipucu : Bir range içinde (benim range bu veya buna benzer değil, ama yaklaşım benzer), Stop (Açık Pos Kapat ve Sat) formullerini hızlandır daha kolayca stoplasınlar, ve/veya AL (long) veya AÇIĞA SAT (short) formullerini yavaşlat (daha fazla koşulun gerçekleşmesi ile pozisyon alsınlar). "
buda bilgimi diyenlere, ee zaten siz işi bitrmişsiniz, A şıkkında oldunuz için teprik ederim.. ben değilim yukardaki yazıdan ilham almıştım, sanırım Astatin de aldı belki başka arkadaşlarımızda aldı....
Not: Sn, sazan'ın avukatlını yapmıyorum, kendisi ile hiç bir özel mesaj sanal arkadaşlık münasebetim yoktur, hatta kendisi ile dini bi konu hakkında kısa bir tartışma demiyelim (çünkü benden büyüktür, saygımız vardır her büyüğe) fikir ayrılığı yaşamışlımız vardır ve tek münasebetim budur, yani belkide block listesinde bile olabilirim o derece alakam yoktur ama bu benim onun sahip olduğu tecrüebe ve sistem bilgisi gerçeğini görmezden gelmemi sağlamaz.
Saygılar..
"Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur..."(NFK)
Yer imleri