Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Çok Uzman
Kültür başkentiymiş yemişim kültür başkentini, daha 2-3 ay önce selden dünya kadar insan öldü bu kültür başkentinde... İnsanlar yağma yapmak için sıraya girdi... Hala kanalizasyonlar boğaza akıyor... neyse ya...
Şu havayi fişekleri bile 20:10 da atmayı beceremedik... Herşeyimiz Türk usulü...
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
IMF ZAMANLAMASI BURDAN BAKTIĞIMIZDA ÇOK MANİDAR, ÜZÜCÜ OLAN DÜNYADA DEĞER ARTIŞI MUHTEMEL DOLARIN ÜLKEYE GİRİŞİ, BİR ST-BY LA GARANTİ ALTINA ALINMIŞ OLACAK, BUNUN YERLİ SERMAYE İLE MASAYA OTURACAĞI KESİN, İNŞALLAH OLMAZ,
![]()
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
biraz bizim bankaların ve dow'un grafını inceledim.. bizim bankaların gidecek yeri kalmamış, bankarın graflarına bakaraktan vob'da yukarı atak gelse bile 70.000 e dahi ulaşabilmesi çok çok zor görünüyor..
dow'da da 10.740 üstü mümkün görünmüyor graflarda.. A.Tiedje yanılacak..bu kadar çok test edilen bir ana destekten yukarı bir ralli başlaması çok zor.. dow'da her yukarı atak satışla karşılaşıyor ve destekten can havliyle yukarı yöneliyor ama fazla uzağa gidemeden tekrar satış yiyor.. bu tutunuş sürdürülemez.. hedef 9.600 dow'da.. daha altı şimdilik görünmüyor graflarda..
kısaca; 2 aylık bir düşüş süreci benim için %75 ağırlıkta...
![]()
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
cumartesı olmasına kaşın analızler super
emeğı geçenlere tşk
problem şu 1997 yılnda borsaya başladım ve ben duyalı 12 sene oluyor, dünyada dalga teorisine göre 5 dalgalık yükseliş hareketinin olduğu ve devam ettiği,......................
ben kendi üstüme düşeni 1933 yılından bu yana dovun grafiğini vererek yaptım,..........
burada azbuçuk dalga teorisi bilen bile 5 dalga sayar, çünkü grafik çeyrek yıllık, ve bu yüzden belirgin,......
bu grafın sonunda 2000 ile bu güne kadar tarihte oluşan bir OBO var ve şu anda sağ omzundayız, yani dov sonlanmış görünüyor,....
yani bu çalışırsa benim tahminim bu 2012 ile 2015 arasında belli olacak ABD nin iflasını isteyeceğiz, ama bu bu gün için, bu aralarda düşerse,........
o ne yapacak bunu öteleyecek ve uzatacak, bu ona ne sağlayacak, bu gün için 4000-5000 den geçen desteğini 7000 - 8000 lere taşımış olacak, bu defa dalga boylarıda hep uzayacak......bu gün için 1982 de ki 3.dalga gelip 2008 yerleşecek ve bitmeyen takip devam edecek,.......veya 2008 düşüşüne 1. dersek 5. düşünemiyorum, Dov sıfırlayacak,......
eliott bunun yerine kısa dönemler olarak ele alındığında ise başarı şansı artacak, örneğin mart 2009 da başlayan dalga kendi içinde ele alınırsa,.........
Burada geldiği noktada ABD 1982 de başlattığı bu rallinin zaten bir yerde sonlanacağını biliyordu, bu anlamda ele aldığmızda, 2008 krizi yapay beklenen krizdi, türev piyasaların balonu indirildiğinde balondaki hacim kaybı, fed tarafından arz edilen dolarla karşılandı, yani para arzı ile balondaki delikler kapatılmaya çalışıldı, öyle bir şey düşününki yama dışardan deyil içerden yapıldı, bunu yapanlar için en büyük risk ortaya saçılan doların enflasyonu dünya genelinde tetiklemesi ve paranın (doların) pul olmasıydı,.......bu süreçler çok başarılı bir şekilde atlatıldı şu ana kadar, öyle güzel hazırlanmışlar ki büyülenmemek elde deyil,...........
Bunun ip uçlarını AB nin avro ya geçişinde görebiliriz,..........
Berlin duvarının yıkılışında görebiliriz,...........
SSCB nin glastnosunda görebiliriz,...........
Altının yükselişinde görebiliriz,.......
Emtiya balonlarında görebiliriz,....
1 ve 2. Körfez harekatında görebiliriz,... v.s.
Kısaca başarılı olamak zorundalar, dünya artık 1929 da olduğu gibi lokal deyil, global,....yada olmaya zorlanıyor,.....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri