enorton, düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum..
islam dini; mantık dini, ezber dini değil.. ama ezberle ezberle otur dediler bize hepsorgulamaya, mantık süzgecinden geçirmeye kalkma, zinhar çarpılırsın..
ama sen kaşındın ne diyim arkadaşım..uğraş dur sabit fikirli insanlara laf anlatacağım diye..
![]()
Generalden özür dile
http://www.ensonhaber.com/gundem/248...ozur-dile.html
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
İslam vahiy dini olsa da mantıksız sebepsiz emirler içermez. Eğer her denilene inanılırsa sahte hadislerden şeyhlerden peygamberlerden kurtulmayız.
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
işte bakın, adam 2 gözüyle bakıyor, görüyor ve doğruyu yazıyor...
siz dört göz ile göremiyorsunuz...
''Allah Bereket Versin'' duadır... artık sizleri ciddiye almıyorum...
dalga geçiyorsunuz...
teessüf ederim... çok üzdünüz beni...ama sen kaşındın ne diyim arkadaşım..uğraş dur sabit fikirli insanlara laf anlatacağım diye..
Islamı mantıkla bagdastırmayın.Size gülerler.
Sabit fikirli insan tanımı nedir?
-Hz Musa'nın denize asasını koyup yardığını,Hz Isa'nın ölüyü dirilttiğini,Hz.Meryem'in bakire olarak doğum yaptığını ,Hz Muhammed'in Mekke'den Kudüse oradanda Allah'ın huzuruna cıktıgını kim acıklayabilir o kadar mantıklıysanız.
Veya;
-Dünya'da ki hersey bir sürectir.Hersey doğal olarak olusmustur.Dinler yalandır..Insanları uyutmuslardır.
Iki görüşte önemsenecek görüştür.Kim neye inanırsa inansın.
Dine inanan biri karşı tarafın tezlerini "mantıkla"çürütemez.Cünkü Allah'ın varlığını "eger karsısındaki pozitif bilimlere inanan biriyse" ona anlatamaz..Diğeride varlığını anlatamaz.
Ama insanların,karşı görüşü "sığ" olarak görmesi anlamsızdır ve bu kargaşa, "inanç konularının tartışılması" sonucunda doğar.Tartışılmaması gereken "inançtır".Ve inanç tartışılmamalıdır.
alivederçi.![]()
Eski nicki patch idi
artık bunun üstüne yazı yazılmaz...Tebrik ediyorum...Tartışılmaması gereken "inançtır".Ve inanç tartışılmamalıdır.
tabiki duadır.. Allah bereketli harcamak nasip etsin, daha daha versin, anlamındadır bir çeşit..
ama ben duamı istediğim gibi yaparım.. buna ne din alimleri karışır, ne de hocalar, müftüler... bu Allah'la benim aramda.. ben ister kısaltarak kullanırım, ister içine espri katarak, istersem de takla atarak dua ederimkime ne.. din alimleri olmaz, kısaltılamaz demiş, ben de pehh derim onlara..
takıldığınız konu gerçekten çok komik..
üzerinize alınmayın lütfen iyi çocuk.. ben genele söyledim o sözü..
Son paragrafı yazmasaydın bu mesajındaki konuları tartışabilirdik ama bu topikte bir Allahın kulu inanç tartışmadığı halde sanki insanların inancı tartışılmış gibi göstermeye çalıştığınız için cevap vermeyeceğim...
Sadece şunu söyleyeceğim; gerçek mucize ateşin yakması, suyun akmasıdır...
![]()
Voltaire
nası yani?
olur mu yaw öyle şey?
ABV ABV diye mi dua edicez?
bence bu kısaltma işi hiç hoş değil.ALLAH'ın adını olduğu gibi yazmaya neden üşenirsiniz?
ABV...ALLAH BELANI VERSİN de olabilir...
saçmalık...ABV miş...tövbe yarabbim...
gız saa demiyorum yani bu ABV yi her kim saçmaladıysa ona diyorum.
ABS yi biliyorduk ABV yide öğrenmiş olduk...ALLAH akıl fikir versin millet ne yapacağını şaşırmış...
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Voltaire
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri