Rooks Nickli Üyeden Alıntı
mantığı eğlenmek işte

şaka bi yana inançla alakalı.yeni yılın insana şans getiriceğine inanır çeşitli kültürler. e zaten yılbaşını kutlama doğumgünü kutlama bayram seyranada gitme o zaman neyi kutlicaz

ben kutlamak istiyorum herşeyi mesela long oldum stopladım oleeyyy short oldum yine stop yine oleeyy -3000 zarar hatalarımdan ders aldım oleyyyy +5000 off süper kar yaptım oleyyy

Doğum günü gibi değil işte, tüm dünya aynı günü kutluyor ve büyük büyük organizasyonlar yapılıyor, büyük paralar harcanıyor... İyi güzel ama neyi kutluyoruz bu kadar büyük sevinçle?? Sadece tarihteki yıl değeri bir basamak yükseldi... Keşke dünya böyle bir arada daha da büyük organizasyonlarla gerçekten kutlanması gereken bir şeyi kutlasa... Mesela savaşsız geçen bilmemkaçıncı yıl, açlıktan hiç insanın ölmediği bilmemkaçıncı yıl vs... Ama yok ne kadar iyimserim değil mi?? Savaşlar olmaya devam edecek, 21. yüzyılda hala insanlar açlıktan ölmeye devam edecek bu dünyanın kanunu... Yeni yılı kutlamaya devam, hep beraber ALL THE WORLD !!
Şimdi önce sdney sonra avrupa sonra da ABD de havayi fişekler patlar, millet meydanlarda çılgınca eğlenir falan.. Bir uzay gemisinin o gece dünyayı izlediğini düşünün... Eminim olan bitene anlam veremezler... Bunlar neyi kutluyor derler?? Hala para için, petrol için birbirlerini kesiyorlar, bir kısmı açlıktan, ilaçsızlıktan ölürken diğer kısmı elektrik kablolarının bile altından yapıldığı saraylarda yaşıyor ama hepsi beraber saf gibi yeni yılı kutluyorlar 
Ben kendi adıma dünya kapitalizminin bize dayattığı yeni yılı kutlamayı reddediyorum... Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü, eczacılar günü, tıp bayramı, öğretmenler günü vs hepsi buna dahildir 
Ramazan, kurban bayramını kutlarım (Allahın emri), evlilik yıldönömü ve eşimin doğum gününü kutlarım (kutlamadığımı düşünemiyorum
), gerisi deliye hergün bayram... Eğlenmek için bahane mi yok bana
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Yer imleri