Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
yuppiii..benim en sevdiğim ve kaale aldığım ve ayladır ziro opt yani aynı değerlerle kullandığım sistemde aynı dönemde buna yakın getiriyi şeetmiş..birazcık altındabir gün seninkileri geçecek bir sistem yazacağım ve sen bunu engelleyemeyeceksin sihirbaz
(dünyayı kurtaran adam'dan)...
Aslında duble sistemlerde bir yol. Mesela 2 tane iyi sisteminiz var birbirinden farklı özellikte, karar veremiyorsunuz hangisini kullanayım diye, bu durumda 2 hesap açıp ayrı ayrı ikisinide uygulamayı düşünebilirsiniz. Yada o işin daha pratiği iki sistemi tek sistem olarak formuluze edersiniz. Mesela sistem1 al verdi 1x alırsınız, sistem2 al verdi 1x daha alırsınız 2 x uzunda olursunuz. sistem1 aldayken sistem2 sat verdi flata geçersiniz. satışlarda da tersi. bu yol cok kolay metastoğa veya matrikse uyarlanabilir. Ay sonundaki getiriniz ise 2 sitemin toplamıyla eşit olacaktır %100 uyduğunuz zaman....
arkadaşlar vob işlemlerimi akbankdan yapıyordum da sağlam bi komisyon kazığı yedim diyebilirim..
Aracı kurum kullanmak istiyorum tavsiyelrinizi alabilirmiyim..
Full histem metoduna geçmeden önce sistem yazmakla ben de uğraşırdım. Şunu tespit etmiştim: Hareketli ortalama tabanlı veya hareketli ortalamaya dayanan indikatörlere dayanan sistemler trend olursa acayip kazandırıyor ama yatayda sinirleri de portföyü de mahvediyor. Aşırı alım aşırı satım tabanlı sistemler de yatay piyasada kazandırıyor ama trendde sinirleri ve portföyü mahvediyor. Sonuç her türlü harabiyet göründüğü için sistem işini bırakmıştım. Bir de nasıl olsa Türkiye'de otomatik al sat olayının mümkün olmaması beni demotive etmişti.
Son zamanlarda kendini piyasaya adapte edebilen sistemlerle ilgili okuduklarım tekrar bu işe bakmaya başlamama neden oldu. John Ehlers'in ne kadar kitabı varsa buldum. Bir ara fırsat bulup okuyacağım. Bu sistem işinin çözümünün burada olduğuna inanıyorum. Sistem kendini piyasadaki cycle'lara göre adapte etmeli ve bunu çok hızlı yapmalı. Öyle ADX gibi trendin karakteri değiştiğinde üç gün sonra uyanmamalı. Yoksa öyle iki tane hareketli ortalama koyayım üç tane de indikatör döşeşeyim diyerek para kazanmak çok zor diye düşünüyorum...
Bahettiğim olay ikisi de al iken long ikisi de sat iken short olup. Biri klong biri short iken flat kalmak şeklinde. İki ssitmein airtmetik ortlaması kadar getiri sağlıyor. Kontrat sayısı sabit olmak şartıyla. Şöyle ki bir sistem trend sistemelri çarpılırken iyi iş çıakrtıyor ama trend sistemelri coaşren az getiri sağlıyorsa iki sistemi dengelemek adına kullanıalbilir.
Senin akra tahtalı avatar noldu yawf? Avatar hırkızları mı çaldı?
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
sıkıldım ...
2013,00
i am sorry, i am so sorry
BANGA mühim
63300 cortingen....
zistem benim....anadımmı
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri