908 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Metastock Ogreniyoruz

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Teşekkür Teşekkür 
    6
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    117
    Toplam Teşekkür
    16 Yazısı Teşekkür aldı

Bana hitaben yazılanlar için teşekkür ederim,burada beni yazmaya ve paylaşıma teşvik etmek için biraz abartılı sözcükler kunlanılmış olsa da,niyetin insan kazanmaya yönelik olduğunu anlayabiliyorum...

Dünyada paylaşıldıkça büyüyen tek şeyin bilgi olduğunu anlamış bir insanın,bildiklerini
    tecrübelerini aktarması kadar doğal birşey olamaz...fakat bu nokta da bilgiyi paylaşan
    kişi için devreye Zaman,Sabır ve özveri sözcükleri giriyor.şu anki iş tempom ve sosyal
    durumum itibariyle forumları göz ucuyla okumaya bile zor vaktim oluyor,bu noktada
    yazmaya başlamam mümkün değil,zaten herkesin bildiği genel şeyler yazmaya gerek olduğunu zannetmiyorum,daha ileri seviye şeyler için onlarca,yüzlerce gönderi yapabilecek,gerektiğinde hem grafiksel hem de yazım olarak açıklamalar getirecek zamanınızın ve bitmeyenbir sabrınızın olması gerekiyor ki ben de bunlar şu an yok...

sadece bir iki sistem geliştirmeye yönelik birşey söylesen ölür müsün diyenler
    olabilir,bu konu da 2 tane büyük engelim var.

birincisi,söyleyeceğim şeyler,ilk başta bu işin ustaları tarafından bile dirençle karşılanabilecek,ters mantıkta şeyler olma ihtimalı yüksektir...en basit sistemleri,örneğin sayın sazan'ın açık kodunu verdiği mükemmel bir şekilde trend takibi yapan,bunu yaparken de çok basit bir mantıkta çalışan bir sistemin,hem işlem sayısını %20-30 civarında düşürmek hem de getirisini bu oranlarda arttırabilmeyi,over -fitting yapmadan ama genel kabul gören fikirlere ters bir-iki filitreyle mümkündür ama bunun mantığını bile anlatmam,en az 30-40 gönderim yapmam gerekir ki,ikinci paragrafta belirttiğim gibi,bu kadar zamanı forumlarda yazmaya ayırmayı düşünmüyorum.

ikinci olarak da,sistemlerimi geliştirdiğim analiz programlarım biraz farklı olması,yani
    metastock'un dilini iyi öğrenmemin tek nedeni,o programlarda geliştirdiğim algoritmalarımı mümkün olduğunca metastock'un diline uyarlıyabilmek içindir,örnek vermem gerekirse megan ratio diye birşey vardır ve bazı sistemlerimin içerisinde bu orana benzer kendi yazdığım daha complex ve verimli bir takım oranlardan yararlanırım,fakat bu oranları metastock da yazmam için 10 taneformul oluşturup,birleştirmek gerekiyor...(% 80'nini uyarlıyabilmek imkansız)bu tarz formuller sistemleri daha verimli,getiri eğrilerini yukarı doğru bir eğim içerinde daha uzun süre tutabilmeyi sağlayabiliyor ama bunu sizlerle paylaşmam için herhalde hem formullerin yazılış aşamasında hem de yorumlanması noktasında 100 tane gönderi yapmam
    gerekecek...bu yüzden bu işe hiç başlamamak bana mantıklı geliyor,paylaşım konusunda benden farklı düşünüyor olabilirsiniz ama benim düşüncelerim bunlar,formul bazında arada bir birşeyler yazabilirim ama onları nasıl yorumlanması gerektiği hakkında hiçbir şey yazmayacağım,saygılarımla...

{vaktiniz varsa matlab,biocomp,neuroshell,eview... gibi programlarla uğraşmanızı
    tavsiye ederim,muhtemelen 2-3 yıl pek sonuç alamazsınız ama daha sonra birşeyler
    kendiliğnden olur,zaten çoğunuz metastock konusunda zirveye gelmiş durumda,metastock dili,çok basit ve kunlanmayı öğrenmesi çok kolay bir dildir ama kurgulayabileceğiniz algoritmalar bu ölçüde sınırlıdır,trend takibi yapan bir sistem dışında bir sistemin metastockta oluşturulması(daha doğrusu hangi tarz piyasada olduğumuzu anlayan,volatility kavramanını doğru yorumlayıp,piyasaya uygun sistemi,parametreleri,para ve risk yönetimi kurallarını uygulayan bir sistemin metastockta oluşturulması) neredeyse evereste çıplak ayakla tırmanmak gibi bişeydir.
    bizim piyasamızda klasik trend takibi yapan sistemler hala çok puan kazandırdığı için metastockta tasarlanan sistemler para kazanmak yeterlidir ama hem para kazanıp,bu konuda kendinizi geliştirmek,forex tarzı piyasalarda da işleyebilen algoritmalar kurgulayabilmeniz için metastock'u bir basamak gibi düşünüp,diğer programları kurcalamalısınız,herkese kolay gelsin ...}

2. The Following 10 Users Say Thank You to mehmet.ferit For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri