yawf seyyah bugün sürekli refresh yapmaktan beynim bulandı..hala salak gibiyim, ayılamadım..
![]()
yawf seyyah bugün sürekli refresh yapmaktan beynim bulandı..hala salak gibiyim, ayılamadım..
![]()
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Görüştüm dostum,
Matriks'de 60 dk altı periyodları, 1 dk'lık barlarla inşa etme çalışmaları sürüyor. Şu anda örneğin 20 dk'lık grafiği 5 dk'lık verilerle inşa ediyorlar. Yapmaya çalıştıkları ise 1 dk'lıklarla inşa etmek.
Matriks menüsünde 1 dk'lık grafik ayarları kısmında son kaç 1 dk'lık verinin sistemde saklanabileceğini söyleyebiliyorsun. Örneğin 30.000 adet 1 dk'lık veri saklansın denebiliyor. Şu anda 5-15 vb saat altı veriler bu verilerden inşa edilmiyor, matriks ise biz 1 dk'lıkta ne kadar veri saklarsak o kadar 5 dk'lık veriye ulaşabileceğimizi söylüyor. (30.000 adet 1 dk'lık, 30000/5=6000 adet 5 dk'lık bar gibi, yada 500.000 adet 1 dk'lık = 500.000/5 = 100.000 adet 5 dk'lık bar.).
Ancak bu version'da (2.6.8) çıkartmaya çalışacaklarını ve hatta çıkartacaklarını söylemelerine rağmen (en tepe seviyeden verilen bir taahhüt idi) henüz yapamadılar. Bir başka baharı (Version'ı) bekliyeceğiz.
Konu sazan tarafından (30.09.09 Saat 22:07 ) değiştirilmiştir.
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
Cevabın için çok teşekkürler abi... Konuyu bilmeyenler için matriksin bana daha önce gönderdiği maili de aşağıya kopyalıyorum... Beklemekten başka çaremiz yok...
Matriks programında 5 dk lık grafiklerde bar sınırlaması bulunmaktadır. 8000 bar üzerinden verileri görebilirsiniz 8000 bar dolduğu zaman geçmişe ait 3000 bar siler 5000 üzerinden yazmaya devam eder. Grafikte gördüğünüzden daha geriye dönük olarak data göremiyorsunuz.
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Dostum,
Benim favori periyodum 20 dk metastock'da ne yazıkki inşa edilemiyor. Ediyor gibi yapıyor , emme gandırıklıyor. (O-H-L-C) çok farklı değerler oluyor.
Diğer açılardan bir de JErfin'in bugün kafayı yediği gün içi veri aktarma çözülürse, ilgileneceğiz.
Ancak sistemlerimin geçmişe dönük testlerinde , senin verilerin acaip işe yarayacak. Yalnız 20 dk'lık hariç.![]()
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
metastock professional adı üstünde de professional.matriks resmen bunun taklidi.yurdum insanı işte özgünlük yok.geçir kılıfı giydir gitsin.metastockta tek problem bizim ülke borsasını adam yerine koyup veri sağlamıyorlar.
gerçi en son sürümde bu varmış ama spot bize yaramaz bize anlık VOB datası lazım.o da gelirse matriksin yüzüne bakan olmaz.
matrikste ancak bu sazan abinin dediğini yaparsa 1 dk lık veri olayını onunla ayakta kalır.
keşke metastock 1 dk lık veride sağlasa.MSDownloader üzerinden yapma imkanı filan olsaydı keşke.
Konu TÜRKOĞLU tarafından (30.09.09 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Ayrıca aylık 2500 dolar verirseniz, metastock-routers real time verili metastock pahalı version da var. (Çogunlukla kurumsal ve büyük portföy sahipleri için) Sürpriz, içinde VOB da var.
Konu sazan tarafından (30.09.09 Saat 23:08 ) değiştirilmiştir.
Sisteme Uy..!
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)
Yer imleri