eurusd bu işler belli olmaz ahanda alternatif sayım tazesinden
![]()
eurusd bu işler belli olmaz ahanda alternatif sayım tazesinden
![]()
sayın mavi, bunu benim içinde biri hazırlasa inanın çok mutlu olurum. şaka bir yana, burada meselenin özü şudur, tahmin veya sezgisel trader mısınız yoksa mekanik trader mısınız? Piyasada ün yapan guruların tamamının mekanik sistemi vardır ve tahmin işi yada ew si gannı astronomisi numerelojisi vs. işin keyif kısmıdır ve her keyifte egoyu besler büyütür, egosu yüksek olanın trader olması mümkün müdür? Dün bildim doğru saydım gene sayarım diyenler out of market tir. Trader vic ne demiş piyasada bildiğini bilen vardır, bildiğini bilmeyen vardır, bilmediğini bilen vardır ve bilmediğini bilmeyen de vardır. Allanıp pullanan tüm disiplinler para tuzağıdır, çok işe yarıyorsa ne diye paylaşırsın bir kaç dolara, al pozunu kır parayı. Yani sizin milyon dolarınız olacak ve abone parası için saatlerce analiz yapacaksınız. İronik gelmiyor mu size de?
Peki çıkış yolu nerede derseniz, kendi sisteminizi geliştirmekte? mesela son 3 aydır etiketsiz elliott analizi üzerinde çalışıyorum. Neden etiketsiz, etiketleme demek kalıp demektir, her kalıp bir şeyi ima eder, mesela sizin usdjpy ed ima ediyor sonrası yukarı patlama dır eğer olursa. Peki ya kalıp ed yerine itkiye dönerse? Bu gibi akıl oyunlarına ihtiyaç hissetmeyen bir akış teorisi özetle. Bilmem sorunuza yanıt oldu mu?
bir örnek aşağıdaki oluşum beklenti budur
düşüş itkisel ve 5 dalga sonrası yatay çökecek bu endeks demek en doğalıdır
peki aynı data setini böyle saysak adamı döverler sanırım, kalıp farklı ve beklenti çok farklı
sizce hangisi gerçekleşmiştir bu sayımlardan
buyrun yanıtı
grafik dax 60 dakikaya aittir, sayan saysın hala ne diyeyim Allah kurtarsın
Bol kazançlar long devam.
Bir mum,diğer bir mumu tutuşturmakla
Işığından bir şey kaybetmez
Hz.Mevlana
Düşüş itkisel değil (Kesinlikle itkisel sınıflandırması için çok erken) sn Mozkan. Nelly, Pretcher, Miner vs vs. güzel guideline'lar ve Elliott güzel rule'lar koymuşlar. Ama kitaplarda yazmayan bir guideline varki, bu düşüşün 1-2-3 ile etiketlenmiş dalgalarını, kolaylıkla bir elongated zigzag'la aynı olasılığa düşürür.
(Bu çok önemli guide'lineı defalarca hisse.net'deki açtığım 3 topicde de andım.)
Seyyah sen hatırlar mısın ? Hatırlayan yok ise tekrar yazarım.
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
Herkese Günaydın
Xtraderx düşecek diyor üstüne Janide Düşecek diyor ve üstüne üstlük memlekette shortçu kalmamış çoğunluk 65.000 naraları atıyor ve en üstüne bende geceye long girmişim ulennnn ulennnnnn bari sabah sabah az biraz yüksek açsalarda kontratları gömebilsek yoksa bugün pala beni düdük gibi öttüreceküüvvvvvvv
Piyasacı babalar az biraz yukarı götüründe sonra aşağı salarsınız ulen biraz daha short kapattırın longculara biraz daha cesaret verin olmadı 61875 gösterin direkt kafadan gömmeyin ulennnnnvvvvvvvv
Burada yazdıklarım al,sat,tut yada yatırım tavsiyesi değildir.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri