Forumda ne kadar çok inşaatçı var yavf.Yanınızda amelelik işi var mı?Günde 50 liraya yalar yutarım yerleri.![]()
tamam 50 olursa onceden 50 dıyenlere ben bizzat madalyalarını takıcambu da geçsin kayıtlara
Dünyada görmek istediğin değişim, sen ol..michael scofield
cnbce dekı konusma yıne dehset oluyo..hısse alanları da bıcmek ıcn yenı yönetmelıkler olusturulms..
Dünyada görmek istediğin değişim, sen ol..michael scofield
Şimdi size VOB müdrünün verdiği örnek üzerinden manipülasyonu ispatlayacağım :
Hisse fiyatı 1,00TL iken 1,20den hisseyi alma hakkı satın alıyor sonra fiyatları 1,50ye yükseltiyor ama satan kurum da zarar etmemek için fiyatları düşük tutmaya çalışıyor demişti.
Hisse fiyatı 1,00TL iken 10 milyon lot için anlaşma yapıldı diyelim. Satan kurum 10 milyon lot hisseyi 1,05 ortlama ile topaldı diyelim. Aslında 10 milyon lotu daha ucuza toplar maliyeti bu kadar yükselmez çünkü işlemler genelde endeks 10 hisselerinde yapılıyor. 1,05e gelen fiyatlardan sonra alan kurum da fiyatları yükseltmek için yani 1,20 üstüne çıkarabilmek için alımlara başladı diyelim. 1,15 maliyetli 10 milyon lot da bu kurum almış olsun. Fiyatları bu alımalrla gelen ralli havasıyla peşine taktıkları diğer yaırımcılar ile 1,50ye çektiler.
Opsiyonu satan kurum 1,05ten aldığı hisseyi opsiyonu alan kuruma 1,20den devretti. 1,5 milyon TL kazandı. Opsiyonu alan kurumda 1,50de iken satmaya başladı desek 1,45e kadar satar bu malı. Ortlaması 1,45 olsun. 2,5 milyon TLde opsiyonu alan bu kurum kazandı. Görünüşte opsiyonu satan kurum zarar etömiş görünüyor. Çünkü herkes 1,20den verilecek hisseyi opsiyon tarihi bitince teslim edeceği zaman alacağını sanıyor. Halbuki anlaşmadan hemen sonra alacağını düşünen yok.
Görünüşte anlaşma yok manipülasyon yok. Biri kazanıyor biri kaybediyor. Herşey normal görünüyor. İşte bir opsiyon anlaşması ile iki kurumun aynı anda kazandığını gösteren bir işlem örneği. Yapılan bir opsiyon anlşaşması gereği hisse senetlerinin opsiyon taraflarını kara geçirmek amacıyla suni fiyat oyunlarıyla yükseltilmesi işlemidir bu. Yani tek kelime ile MANİPÜLASYON!
Bu sadece hisse tarfındaki örnek bu iki kurum çerez niyetine ya da asıl vurgun amacıyla VOBda long pozsiyon da alabilir.
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Ben vade sonu showu falan anlamam.Full short.
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
hsbc ve diğer kurumlar gecen aylarda ,dyhol için hedef 0,34(endeksin altında getiri ) demişlerdi...bunlar bunu utamadan herzaman yaparlar...yakında hedef 3,40 derler..
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri