Sayfa 6460/13018 İlkİlk ... 546059606360641064506458645964606461646264706510656069607460 ... SonSon
156216 sonuçtan 77.509 ile 77.520 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür
    33.405 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı jerfin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten 2 aydır mtx çalışıyorum ve bu saçmalıklardan patlayacak birini arıyorum.. biliyoruz herhalde ST ve AL nin farkını yada al-sat sembollerinin farkını.. saatlerce beraberiz onlarla, azçok tanıdık birbirimizi.. ama yinede iddia ediyorum oklar farklı yerlerde.. ve bu iki graf görüntülerinin karını matematik aynı hesaplıyo olabilir ama yapılan işlemlerdeki kar hesabı aynı olmaz..:
    seni metafizik dünyasına hatta medyum meişe havale ediyorum

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

zaten 2 aydır mtx çalışıyorum ve bu saçmalıklardan patlayacak birini arıyorum.. biliyoruz herhalde ST ve AL nin farkını yada al-sat sembollerinin farkını.. saatlerce beraberiz onlarla, azçok tanıdık birbirimizi.. ama yinede iddia ediyorum oklar farklı yerlerde.. ve bu iki graf görüntülerinin karını matematik aynı hesaplıyo olabilir ama yapılan işlemlerdeki kar hesabı aynı olmaz..:
    ST ve AL ın farkı değil, ST ve EA nın farkı..system tester ve expert advisor larossssssssssssssss............al vardiyayı

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

VOBIX allah canını almaya...IHEVA noolmuş öyle be..Allah seni TOKOBA etsin emi

Teşekkür Teşekkür 
    9.908
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    15.844
    Toplam Teşekkür
    5.163 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Astatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen hem MTX hem TA çalış biraz..Bir sistem sadece indikatörlerden oluşabilir veya indikatörler ve yazılmış fiyat koşullarındna oluşabilir v.s. çok kombinasyonu var... yani aslında en basit yanıtı şu: hani senin dediğin gibi indikatörlerden oluşan dandik sistemler için bile şunu deriz: indikatörlerin 1 i 2 si 3 ü feyk yiyebilir ama 8 i birden feyk yemez heleki doğru koşullar altında formüllerle ilişkilendirilmilerse......üfffffff sıkıldım ben..larossian sen devral vardiyayı ben senin TSF atraksiyonlı impulslarını - çiziklerini keşfetmekle meşgulum çünkü
    asıl sen mtx ve TA çalış biraz bence.. o 8 intikatörün şartlarının hepsini sağlayacak bi sistem al-sat sinyali üretebilir mi acaba güldürme beni..

eğer koşullu intikatörlerden bahsediyorsan da ilk koşul sağlandığı zaman ilk sinyal geliyor ve sonra her bir koşul sağlandığında destek ok çıkıyor.. yani içlerinden birisi sinyalden vazgeçtğinde orada üst üste birkaç al-sat oku beliriveriyor..

ha intikatörler tü kaka ben fiyatı baz alarak yada ort. baz alarak sistem oluştururum diyorsan da formüle ne gerek var herşey ekranda zaten. ancak teknikten anlamayan birinin o formüllere ve oklara ihtiyacı olabilir..

Teşekkür Teşekkür 
    9.908
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    15.844
    Toplam Teşekkür
    5.163 Yazısı Teşekkür aldı

ST ve AL ın farkı değil, ST ve EA nın farkı..system tester ve expert advisor larossssssssssssssss............al vardiyayı
    kendi yazdığını oku o zaman.. kendi kısaltmanı inkar edip değiştiryorsun yani.. eee bu da güzels...

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür
    3.523 Yazısı Teşekkür aldı

MTX de kaldıraçı seçiyosun sadece..bundada 1....kazandığın para neyse onuda katıp işlem yapıyor...üşenmeyip pıvana çevireceksen göndereyim işlemleri ama bence puan hesabı yanlış...misal 40000 puan kaybettim..para düştü corta..sonra 80000 kazansam 40000 puan kardayım lafta ama aslında ilk parama bile ulaşmadım...%50 kaybettikten sonra eski haline dönmek için %100 kazanmak gerekir hesabı...neyse yaww..bu konuyu konuşmuşttuk zati
    Ben de bu parasal performansı anlamıyom bi türlü.

sadece AL ve SAT diyen ssitem varsa gönder ilk gönderdiğini çeviremedim daha açıyom başlıyorum zor geliyor.

Asti 1000TLlik portföyün var ve tek kontrat sabitr işlem yapıyorsun 4000 puan kaybettin (Bu eder 400TL) sana kalır 1000-400=600TL para. Tek kontrat işlem yapabildiğin için ve temiant 500TL olduğundan işleme devam edebilir durumdasın. İkinci işlemde de 8000 puan kar ettin. Bu da eder 800TL. Sende vardı 600TL. 600+800=1400TL. Ne olmuş 400TL artıya geçmişsin. Ya da -4000+8000=4000 puan kazanmışsın. senin sistmei incelerken de kendi sistmeelrimin performasnına bakarken de en sonda 500TL ne oldu sütununun yanında 100TL ne oldu sütunu vardır. Bu da ilk işlem zararlı sonuçlanınca kontrat yaktımamak için benim ayırdığım marjdır. Zaten 1000TL ile başalyıp 500TL altına indiren sistemi kullanmamak gerek.

Sen diyorsun ki 1000TLlik portföyüm var. Ben deli miyim neden bir kontrat açayım iki kontrat açarım işlemimi. 4000 puan zarar edersem (2x400) 800TL zarar olur. 200TL kaldığından Bi daha da işlem yapamam. Dışardan 300TL eklesem ve 8000 puan yani 800TL kazansam 500+800=1300TL olur. 300TLyi dışardan sokmuştum onu çıkartırım. Gene kalır bana 1000TL. Zaten 1000 TL ile başladım 4000 puan zarar ettim 8000 puan kazandım ama anaparam olduğu yerde duruyor.

Ben de diyorum ki özellikle yeni başlayanlar kontrat başına en az 1000TL ayırırsa ve en az bir ay boyunca da sabit kontrat işlem yaparsa sistemi severler, 4000 puan zarar 8000 puan kar olayını da portföylerinde görürler. Ben bu yüzden puan hesabına bakıyorum. Kontrat başı 1000TL kontrat yaktırmaz adama. VObun avantajlarından biri de kaldıraç olsa da azıcık tokgözlü olmak lazım.

Sistem testleri ile ilgili bir husus daha kapanış fiyatı baz alınarak yapılan işlemlerde sinyal 17:15 kapanışına denk gelkince işlem olmuyor mecbur eertesi güne kalıyor işlem. O zaman da boşluklar nedeniyle fiyat değişiyor. Doğal olarak performasn da değişiyor. Sistem test edildikten sonra bir de grafik üzerine koyulup sinyal yerlerine bakılmalı. Bu tür 17:15 kapanışı gibi yerlere çok denk geliyorsa o ssitem bir daha gözden geçirilmeli. Ben bu gibi durumlarda ertesi gün ilk çubuğun kapanış fiyatını dikkate alıyorum ve sonuçları excellde tutma sebebim bu.

Bunların çoğu farklı bir bakış açısı sunmak adına sana değil yenilere.
    Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

1)asıl sen mtx ve TA çalış biraz bence.. o 8 intikatörün şartlarının hepsini sağlayacak bi sistem al-sat sinyali üretebilir mi acaba güldürme beni..

2)eğer koşullu intikatörlerden bahsediyorsan da ilk koşul sağlandığı zaman ilk sinyal geliyor ve sonra her bir koşul sağlandığında destek ok çıkıyor.. yani içlerinden birisi sinyalden vazgeçtğinde orada üst üste birkaç al-sat oku beliriveriyor..

ha intikatörler tü kaka ben fiyatı baz alarak yada ort. baz alarak sistem oluştururum diyorsan da formüle ne gerek var herşey ekranda zaten. ancak 3)teknikten anlamayan birinin o formüllere ve oklara ihtiyacı olabilir..
    1) Üretebilir hem de çatır çatır
    2) MTX fonksiyonlarına bak +filtreler+her bir indikatöre bir sembol ataman gerekemz
    3) bu yorumun tarihe geçecek...

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

kendi yazdığını oku o zaman.. kendi kısaltmanı inkar edip değiştiryorsun yani.. eee bu da güzels...
    ne değiştirmeis yaww...mesaj bu;
    ys deli etme adamı...sen MTX çalış biraz EA da peşpeşe al sinaylleri (sembol tanımına bağlı olarak) geledbilir..ve peşpeşe sat sinyalleirde gelebilir.ST ise AL dan sonraki ilk satı veya SAT dan sonraki ilk alı görür..
    Ayrıca EA da açığa sat ve açık poz. kapat koşulları, eğer sat ve al dan farklı ise, onlar için ayrı semboller tanımlaman gerekir
    bu iki bilgi ışığında bak bakalım graflar aynımı değilmi sen mTX çalış biraz...

mesajda değiştirme yok..reco da alıntı yapmış ordan da bakabilirsin ST ve AL değil, ST ve EA....O cümle farklı bir şey diyor ST ise AL'dan sonraki.... kullanmazsn kullanma kardeşim ikna odasımı kuracaz sana şimdi

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür
    3.523 Yazısı Teşekkür aldı

sistem formüllerini çoğu intikatörlerden oluşmuyor mu..!! o zaman bu bir çelişki değil mi..
    Çoğu indikatörden oluşuyor doğru ama işin güzle yanı kendiş şartlarına bağlı çalışan indikatörler hazırlayabiliyorsun. Zaten hazır indikatörler de bir şeylerin türevi
    Örneğin :
    MACD= mov(C,12,E)-mov(C,26,E)
    MACD trigger = mov(mov(C,12,E)-mov(C,26,E),9,E)
    istersen bir mov daha alıp daha da yumuşatabilirsin
    mov(mov(mov(C,12,E)-mov(C,26,E),9,E),X,E)
    X yerine herhangi bir sayı girilebilir.

Hazır göstergelerde bunlar ve daha niceleri yapılamıyor ama MS ve MTXde yapılabiliyor.

Hazır göstergelerin sapıtma nedeni çoğu kişinin aynı göstergelere bakamsından kaynaklanıyor. Kendi göstergeniz olunca herkes ona bakamıyor. Bak AStiye inanamadım sistemi gönder diyorum sadece geçmiş işlemlerini gönderirim diyor.
    Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

10. 1 kullanıcı VOBiX tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Alıntı VOBiX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de bu parasal performansı anlamıyom bi türlü.

sadece AL ve SAT diyen ssitem varsa gönder ilk gönderdiğini çeviremedim daha açıyom başlıyorum zor geliyor.

Asti 1000TLlik portföyün var ve tek kontrat sabitr işlem yapıyorsun 4000 puan kaybettin (Bu eder 400TL) sana kalır 1000-400=600TL para. Tek kontrat işlem yapabildiğin için ve temiant 500TL olduğundan işleme devam edebilir durumdasın. İkinci işlemde de 8000 puan kar ettin. Bu da eder 800TL. Sende vardı 600TL. 600+800=1400TL. Ne olmuş 400TL artıya geçmişsin. Ya da -4000+8000=4000 puan kazanmışsın. senin sistmei incelerken de kendi sistmeelrimin performasnına bakarken de en sonda 500TL ne oldu sütununun yanında 100TL ne oldu sütunu vardır. Bu da ilk işlem zararlı sonuçlanınca kontrat yaktımamak için benim ayırdığım marjdır. Zaten 1000TL ile başalyıp 500TL altına indiren sistemi kullanmamak gerek.

Sen diyorsun ki 1000TLlik portföyüm var. Ben deli miyim neden bir kontrat açayım iki kontrat açarım işlemimi. 4000 puan zarar edersem (2x400) 800TL zarar olur. 200TL kaldığından Bi daha da işlem yapamam. Dışardan 300TL eklesem ve 8000 puan yani 800TL kazansam 500+800=1300TL olur. 300TLyi dışardan sokmuştum onu çıkartırım. Gene kalır bana 1000TL. Zaten 1000 TL ile başladım 4000 puan zarar ettim 8000 puan kazandım ama anaparam olduğu yerde duruyor.

Ben de diyorum ki özellikle yeni başlayanlar kontrat başına en az 1000TL ayırırsa ve en az bir ay boyunca da sabit kontrat işlem yaparsa sistemi severler, 4000 puan zarar 8000 puan kar olayını da portföylerinde görürler. Ben bu yüzden puan hesabına bakıyorum. Kontrat başı 1000TL kontrat yaktırmaz adama. VObun avantajlarından biri de kaldıraç olsa da azıcık tokgözlü olmak lazım.

Sistem testleri ile ilgili bir husus daha kapanış fiyatı baz alınarak yapılan işlemlerde sinyal 17:15 kapanışına denk gelkince işlem olmuyor mecbur eertesi güne kalıyor işlem. O zaman da boşluklar nedeniyle fiyat değişiyor. Doğal olarak performasn da değişiyor. Sistem test edildikten sonra bir de grafik üzerine koyulup sinyal yerlerine bakılmalı. Bu tür 17:15 kapanışı gibi yerlere çok denk geliyorsa o ssitem bir daha gözden geçirilmeli. Ben bu gibi durumlarda ertesi gün ilk çubuğun kapanış fiyatını dikkate alıyorum ve sonuçları excellde tutma sebebim bu.

Bunların çoğu farklı bir bakış açısı sunmak adına sana değil yenilere.
    all the best tokoba..niye benimde kapcaklarım vardır ...iheva nolcak iheva yemişsin %15 imi

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Standart spot olayı

Jerfin iyice diskinecek ama..al sana spot sistemi...spotcuların başı kelmi..onlarda sistem lazım
    Ekli Resimler Ekli Resimler

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    2.591
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    7.338
    Toplam Teşekkür
    2.832 Yazısı Teşekkür aldı

slmlar..dünkü cortlar duryor.. azcıkta kara geçmiş..çocuklarımın gösterisi vardı lütfi kırdarda..gitar çaldılar..hadise çıktı..düm tek tek..yıkıldı ortalık..fxci duble mc çikin geliyor..bakalım daha cebe koymadık..rahat uyurm..bugün mumlu uyarılarım tuttu memnun oldum..

14. 2 Kullanıcı QUEEN tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 konuk)