Bir sorum var bilenlerden yardım bekliyorum...
Al : Görülen en düşük değerden 500 paun yükselirse al
Sat: Gördüğü en yüksek değerden 500 puan düşerde sat
şeklindeki bir sistemi Metastock olarak nasıl yazabiliriz?
Bir sorum var bilenlerden yardım bekliyorum...
Al : Görülen en düşük değerden 500 paun yükselirse al
Sat: Gördüğü en yüksek değerden 500 puan düşerde sat
şeklindeki bir sistemi Metastock olarak nasıl yazabiliriz?
İnsanlar geleceği bilemez, düşündüğünü veya duyduğunu değil gördüğünü trade et, terse giderse stop yap.
---------------
Burada yer alan bilgi ve yorum yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, hele al-sat tavsiyesi hiç değildir.
AL: when(C>=llv(C,X)+0.5)
SAT : when(C<=hhv(C,X)-0.5)
X yazan yer son kaç bardaki görülen en düşük ya da en yüksek değeri dikakte alacaksanız odur.
MSe 41.025 şeklinde geldiği için 500 yerine 0.5 yazılmıştır.
C= yazmak doğrudur fakat boşluklu zaman denk gelebilir diye < ve > işaretleri kullanılmıştır. ..... en az 500 puan yükselirse ya da en az 500 puan düşerse şeklindedir.
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
bu topik ölmesin...ölmemesi lazım..neden lazım..prof & pop traderlar hariç ortalama bir yatımcının keyfi işlemlerle batması ne kadar kolaysa bir sistemle para kazanması o kadar kolaydır...
MTX komutlarından devam;
Highestsince(n,koşul,veri-çıktı)
1) örneğin rsi(7), rsi(14)ü en son yukarı kestiğinden bu yana görülen en yüksek momentum(14) değeri neydi sorusununyanıtını şöyle bulursunuz..
Highestsince(1, Cross(rsi(7),rsi(14)),mo(14))
2) sisteminizin iki önceki al sinyalinden sonra görünen en yüksek kapanış fiyatı ile , son al vermesinden bu yana görünen en yüksek kapanış değerinin farkı nedirr?
Highestsince(2,Al Koşulunuz,c)-Highestsince(1,al koşulunuz,c)
3) sisteminizin iki önceki al sinyalinden sonra görünen en yüksek kapanış fiyatı , son al vermesinden bu yana görünen en yüksek kapanış değerinin üzerindeyse 1, değilse 3 üreten kod
if(Highestsince(2,Al Koşulunuz,c)-Highestsince(1,al koşulunuz,c)>0,1,3)
......kolay gelsin...
LowestSince komutuna gelince, yukarıdaki HighestSince açıklamasında ve örneklerinde "en yüksek" ifadesi gördüğünüz her yere "en düşük" ifadesini yazın...bunu da öğrenmiş olursunuz
Bu fark sıfırsa anlarsınızki sisteminizin iki önceki al vermesinden sonra bugüne kadar görünen en yüksek değer son al vermesinden sonra görünendir..yani iki önceki al ile 1 önceki al arasındaki bölgenin en yüksek değeri, son al sinyalinden sonraki yüksek değerden yüksek değildir..öyle olsaydı bu fark sıfrdan büyük çıkmalıdır..daha önemlisi bu fark ya sıfrıdır yada pozitif..yani negatif olamaz..malum
![]()
Konu Astatin tarafından (12.05.09 Saat 21:20 ) değiştirilmiştir.
BELEŞ SİSTEm MTX den;
MTX de hazır olan sistem formüllerinden biri
AL:Cross(OSCP(8,41,s),0)
SAT :Cross(0,OSCP(8,41,s))
bu haliyle bile iş görüyor..üzerinde çalışılırsa basit bir kaç değişiklikle bile güzelleşiyor
oscp= Price oscillator oluyor
oscp(süre, süre, Hareketli Ortalama metodu, Farklılaştırma metodu)
Sondak farklılaştırma metodu $ ya da % alınıyor. Matriks de $ bizim paramız değil diyip otomatik olarak % almış olabilir bu kısmı yani metastockta aşağıdaki gibi deneyebilirsiniz.
AL:Cross(OSCP(8,41,s,%),0)
SAT :Cross(0,OSCP(8,41,s,%))
Bu şekilde 5dklık verilerde denendiğinde 01.01.2009-15.05.2009 tarihleri arasında 90 karlı ve 171 zararlı olmak üzere toplam261 işlemde 23450 puan kazandırmış. Tek işlemde en fazla 950 puan zarar ettirmiş en fazla 2550 puan kazandırmış.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Sayın Vobix meta 8.0 bendeki 15 dklığa alıyorum ama testte 15 dklık birtürlü aktif olmuyor çok ilginç
"Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir AL - SAT Tavsiyesi değildir"
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri