İletişim: mersiyk@voborsa.com
Analizinin arada kaynamamasını isteyenler,analizlerini aynı zamanda Analiz Deposu topiğine koyabilirler.
Herkese iyi geceler.
forumda yeniyim
ltf. hoş görün
"TARAFLARIN BARIŞMALARI HALİNDE SAVAŞTA KAYBETTİKLERİNDE DAHA FAZLASINI BARIŞI SAĞLAMAKTA KAYBEDERLER"
LTF. SAVAŞMAYALIM
1.545-1.550 bandindaki destek kırlırsa düşüş derinleşebilir.
![]()
Yükselişin sonlarına yaklaşıyor olmalı. %3-4 daha yukarı marj daha olabilir güçlü dürençlerin geçtiği bölgeler göz önüne alındığında. Haftalığa bakıldığında mevcut olumlu görüntüye rağmen dönüşün bu kadar kolay ve kısa süreye yayılmış formasyonla gerçekleşmesini çok olası görmüyorum. Fiyat haftalık boll. bandın dışında..Günlükde de kısa vadeli indikatörlerde doyum var. Eğer işaretli dirençler üzerinde günlük kapanışlar olursa farklı şeyler konuşmaya başlamamız gerekir.
![]()
şindik vahşi batı forumunda son günlük kapanışın MUM olarak hangi şekil şemal ile kapandığı irdelenmek istenmiş.
dragon fly diyen var, yusufçuk doji diyen var v.s.
cuma ne oldu açılış günün en yükseğinden oldu yani 36.900 sonra günün en düşüğüne yolculuk 36.150 ve sonra en yükseğe yakın kapanış 36.825...
internette biraz baktım.bu tanıma uyan en iyi MUM bearish dragonfly
yanlız tereddütte kaldığım bir nokta var bazı yerlerde mumun üstünde shadow/wick olmamalı deniyor bazılarında çok küçük olur ya da hiç olmaz diyor.mumun rengi önemli değil deniyor.
• In a uptrend a red or blue day occurs with a body in the upper part of the sessions range, a long lower wick, and little to no upper wick
• Analysts do not care of the small candle is red or blue
bu da başka bir açıklama...
1. The market is characterized by an overall uptrend.
2. Then we see a Doji at the upper end of the trading range and it is located above the trend.
3. Lower shadow of the Doji is extremely long.
4. There is no upper shadow.
yukarıdaki iki farklı açıklamada bizm cuma gününe uyuyor.piyasa güçlü bir yukarı trend içinde,cuma en yüksekten açılış, en düşüklerin görünmesi ve yükseğe yakın kapanış.iki açıklama arasındaki tek fark MUM un üstünde wick olacak mı olmayacak mı?biri çok küçük olur ya da hiç olmaz diyor.diğeri hiç olmaz diyor.
bearish dragonfly ise bu reversal bar anlamına geliyor.yani trend dönüşü.yanlız teyid istiyor.
CUMA kapanış barı aşağıdaki şekilde...
yok mu aramızda MUM barlar konusunda bilgi sahibi arkadaşlar.aydınlatın gayrı bizi.
![]()
Konu TÜRKOĞLU tarafından (12.04.09 Saat 11:21 ) değiştirilmiştir.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Sn seyyah bir aralar ben de mum grafik analizlerine kafayı takmıştım ama daha sonra anladım ki bu olay bizim piyasaya uymuyor. 10-15 tane çok iyi çalıştığı hisse olabilir ama genel olarak uymadığını düşünüyorum. Özellikle imkb 100 ve imkb 30 için daha önce çok yanıldığını gördüm...
Meşhur mum grafik sitesinde de imkb 30 için tut sinyali gelmiş buarada...
http://www.turkishbulls.com/StockPag...er=Index&Typ=I
Sizin de söylediğiniz gibi teyit gerekli, şuandaki görüntü http://www.candlesticker.com/tr/Cs47.asp buna benziyor.
Pazartesi bu http://www.candlesticker.com/tr/Cs71.asp ya da bu http://www.candlesticker.com/tr/Cs73.asp olursa dönüyoruz diyeceğiz. Yani mecbur pazartesiyi bekleyeceğiz...
Konu enorton tarafından (12.04.09 Saat 12:12 ) değiştirilmiştir.
Konu excali tarafından (12.04.09 Saat 12:45 ) değiştirilmiştir.
En az 3 HİSSE...
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Pazartesi Amerika hariç her taraf kapalı gibi gözüküyor. Sanırım Japonya da açık. Avrupa tamamen kapalı. Vahşi Batı Vob 24'te mesajı var:
pazartesi, nisan 13
easter pazartesi
avustralya piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
belgium piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
czech rep. Piyasalar kapali
denmark piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
fransa piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
finland piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
almanya piyasalar kapali
greece piyasalar kapali
macaristan piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
ireland piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
italy piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
hong kong piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
yeni zelanda piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
netherlands piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
norvec piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
poland piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
slovakia piyasalar kapali
s africa piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
spain piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
isvec piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
isvcre piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
ingiltere piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
kanada piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
songkran festival
tayland piyasalar, bankalar, ozel ve kamu isletmeleri kapali
En az 3 HİSSE...
Şu an 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 konuk)
Yer imleri