Sayfa 5251/13018 İlkİlk ... 425147515151520152415249525052515252525352615301535157516251 ... SonSon
156216 sonuçtan 63.001 ile 63.012 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Yer
    jüpiter
    Teşekkür Teşekkür 
    10.853
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.916
    Toplam Teşekkür
    5.913 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı furkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    makro ekonomide bakarken kendi pencerenizden degil devletin penceresnden bakmanız gerekir..devleti birey olarak düşünün vergiler en büyük gelir kalemleri vergiyi indirmemesi devletin avantajına oldugu için bir - etkisi olmaz piyasada..aama hangi mallarda olmaz ?? zorunlu tuketim mallarında olmaz benzin,ekmek,mazot vs vs ... bunlara vergi getirse piyasada kotu algılanmaz.. araba,ev,ticaretteki kalemlere vergi getirse bu kotu algılanır cunku bunlar ulkenın dinamiklerini oluşturur tüketim eğrisini etkiler..mazota ekmege vs ye gelen kdv tüketm egrisini etkilemez ne ise o şekilde devam eder..
    mazot üzerindeki vergiye devletin gelir kaynağı penceresinden bakarken, üretimdeki maliyetlerin yükselmesi gibi "küçük" bir detayı es geçiyorsunuz gibi geliyor bana.
    bu yanlı bir bakıştır bana göre.
    yukarıda söylediğiniz şeyin aynısını, mazottaki vergi sıfırlansın, üretim artsın şeklinde söyleyebilirim.
    kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...

Teşekkür Teşekkür 
    72
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    436
    Toplam Teşekkür
    308 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı unlimitted Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mazot üzerindeki vergiye devletin gelir kaynağı penceresinden bakarken, üretimdeki maliyetlerin yükselmesi gibi "küçük" bir detayı es geçiyorsunuz gibi geliyor bana.
    bu yanlı bir bakıştır bana göre.
    yukarıda söylediğiniz şeyin aynısını, mazottaki vergi sıfırlansın, üretim artsın şeklinde söyleyebilirim.
    siz tarımla bu ulke ekonomisi büyüdü ve büyüyor şeklinde bir düşünceyi savunuyorsanız bu dediginiz belki olabilir fakat alakası yoktur..kaldı ki üretimde sadece mazot etkili değildir benim dedigim makro ekonominin en basit kuralıdır ekmek,benzin,mazot vs bu tur tüketim malzeleriinin tüketim egrileri cok degisiklik gösteremez..ornek mazot 1tl yapın mazot tüketimi artıcakmı ? mazottaki vergi 0 lansın ülkemiz dahamı iyi kalkınacak ? mazot 0 lansın üretim değişmez.maliyetleri getirip bir tek mazota baglayamazsınız

Teşekkür Teşekkür 
    2.536
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.046
    Toplam Teşekkür
    3.420 Yazısı Teşekkür aldı

ben gider..bu vob un sat vereceği yok..

Yer
    jüpiter
    Teşekkür Teşekkür 
    10.853
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.916
    Toplam Teşekkür

siz tarımla bu ulke ekonomisi büyüdü ve büyüyor şeklinde bir düşünceyi savunuyorsanız bu dediginiz belki olabilir fakat alakası yoktur..kaldı ki üretimde sadece mazot etkili değildir benim dedigim makro ekonominin en basit kuralıdır ekmek,benzin,mazot vs bu tur tüketim malzeleriinin tüketim egrileri cok degisiklik gösteremez..ornek mazot 1tl yapın mazot tüketimi artıcakmı ? mazottaki vergi 0 lansın ülkemiz dahamı iyi kalkınacak ? mazot 0 lansın üretim değişmez.maliyetleri getirip bir tek mazota baglayamazsınız
    fikirdir tabii...
    kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...

Yer
    jüpiter
    Teşekkür Teşekkür 
    10.853
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.916
    Toplam Teşekkür

Alıntı abka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben gider..bu vob un sat vereceği yok..

zaten öyle bi şekilde sat verecek ki, kimse satmaya cesaret edemeyecek kanımca...
    mesela büyük bi gap ile!

Teşekkür Teşekkür 
    72
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    436
    Toplam Teşekkür
    308 Yazısı Teşekkür aldı

fikirdir tabii...
    yanlı oldugumdan falan bahsettiniz..bu olay nijeryada olsada aynıdır makro ekonominin kuralları vardır bunları biraz olsun biliyorsam ki ticaret ve finansman mezunuyum ekonomide gördüm bu böyledir bilginiz yoktur diye neden "tık" olmadıgını açıklamak istemiştim kendimce.

Yer
    jüpiter
    Teşekkür Teşekkür 
    10.853
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.916
    Toplam Teşekkür

yanlı oldugumdan falan bahsettiniz..bu olay nijeryada olsada aynıdır makro ekonominin kuralları vardır bunları biraz olsun biliyorsam ki ticaret ve finansman mezunuyum ekonomide gördüm bu böyledir bilginiz yoktur diye neden "tık" olmadıgını açıklamak istemiştim kendimce.
    "yan" derken politik görüşten bahsetmedim.
    pozisyon, iş, hatta psikoloji gibi her türlü sebepten bir şeye yan olunabilir.

ben inşaat mühendisiyim. ekonomik veriler konusnuda bilgi dağarcığım sizin kadar olmayabilir.

ya ben ifade edemedim, ya siz anlayamadınız söylediğim şeyi.
    1-mazottaki verginin indirilmesinin üretimi artıracağını savunduğumda, bunun sadece tarıma dayalı olduğunu düşündüğümü nereden çıkardığınızı anlayamadım. mazot sadece tarımda mı kullanılıyor?
    2-mazotun maliyet hesaplarında tek kalem olmayacağını çalıştığım firmanın bütçe-planlama bölümünde olduğumdan dolayı iyi bilirim. bunun için finansçı olmaya gerek yok. ancak direkt veya endirekt olarak ne kadar büyük bir etken olduğunu da bi o kadar iyi bilirim. eskalasyon hesaplarındaki etkisi bile yeter.

mazotun fiyatının sıfırlanmasının üretim miktarını değiştirmeyeceği görüşüne demiştim, fikirdir elbet diye.

8. The Following User Says Thank You to unlimitted For This Useful Post:

Yer
    ÇAYYOLU/ANKARA
    Teşekkür Teşekkür 
    878
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    954
    Toplam Teşekkür
    435 Yazısı Teşekkür aldı

aps yi yorumlayacak bir arkadaş varmı? teşekkürler.

Teşekkür Teşekkür 
    72
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    436
    Toplam Teşekkür
    308 Yazısı Teşekkür aldı

"yan" derken politik görüşten bahsetmedim.
    pozisyon, iş, hatta psikoloji gibi her türlü sebepten bir şeye yan olunabilir.

ben inşaat mühendisiyim. ekonomik veriler konusnuda bilgi dağarcığım sizin kadar olmayabilir.

ya ben ifade edemedim, ya siz anlayamadınız söylediğim şeyi.
    1-mazottaki verginin indirilmesinin üretimi artıracağını savunduğumda, bunun sadece tarıma dayalı olduğunu düşündüğümü nereden çıkardığınızı anlayamadım. mazot sadece tarımda mı kullanılıyor?
    2-mazotun maliyet hesaplarında tek kalem olmayacağını çalıştığım firmanın bütçe-planlama bölümünde olduğumdan dolayı iyi bilirim. bunun için finansçı olmaya gerek yok. ancak direkt veya endirekt olarak ne kadar büyük bir etken olduğunu da bi o kadar iyi bilirim. eskalasyon hesaplarındaki etkisi bile yeter.

mazotun fiyatının sıfırlanmasının üretim miktarını değiştirmeyeceği görüşüne demiştim, fikirdir elbet diye.

mazotta ki verginin indirilmesi üretimi arttıramaz bunu bukadar net soyleyebilirm bunuda bilmeyebilrsiniz ihtisasınızın dışında olması sebebiyle gayet normaldir herşeyi bilemez insan deilmi ? mazottaki ötv nin inmeyeceginin bir etkisi olmaz dedim konu buydu gelinn yarıştıralım bilgi dagarcıgımızı demedim inşaat muhendisi oldugunuza gore makro ekonomide bilmeyebilirsiniz bu da normaldir..

11. The Following User Says Thank You to furkan For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    2.525
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.643
    Toplam Teşekkür
    863 Yazısı Teşekkür aldı

genel tüketim ürünlerinde talep düşmesi ya çok zor yada çok düşük bi ivmede oluyo.mesela mazot u ekmek fırınlarında kullanılırken düşünelim..ekmek yiyoruz evet ama 800 ken daha bı farklı 450 ıken daha bı farklı yıyo cogu ınsan..nedenı de dıger gıdaları alamayıp ekmek le doymayı denıyecek cok ınsan var memlekette.ama egrı burda cok zor degısır dıye tahmın edıyorum..yanı halka ınmeyen şeylerde uretım yada tuketım egrısı dgısken dır ınenlrde ıse zor degısır dıyorum ben de.he malıyet artarmı evet ama arada bı cızgı var.zaten cok artarsa mıllet parasını bankaya koyup faızden kazanabılrsem ıydır dıyo uretım yapmak yerıne.yok gozu kesmezse o zaman uretı artsa da bı sekılde çarkı döndurup üretim ve tüketim devam ediyo.ama bı de dıger acıdan bakalım..yuksek metrekarelı evlern vergılernde düşüş talebi arttırır ama burda kilit nokta ındırm yapılan yada zam yapılan urunler halkın hangı tabakasına yarar ve de bu tabaka halkın kacta kacıdır...sanırm buna gore de sonuclar degısıklık gosterıcektır.
    Dünyada görmek istediğin değişim, sen ol..michael scofield

13. The Following User Says Thank You to marakes For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    80
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    33
    Toplam Teşekkür
    23 Yazısı Teşekkür aldı

vob imkb-30 nisan vade kacta suan

ekran dondu yine

Teşekkür Teşekkür 
    2.525
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.643
    Toplam Teşekkür
    863 Yazısı Teşekkür aldı

150 175
    Dünyada görmek istediğin değişim, sen ol..michael scofield

16. The Following User Says Thank You to marakes For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)