Ballı MS ciler..
Grafikteki iki sistem de aynı formüle dayanıyor. Üstteki grafta görünen son al sinyalinin bir hayli geç gelmesi üzerine, sistemin bağırsaklarına baktım - debug!-..Sonuç korkutucuydu. Sistemdeki bir satırdaki bir if blokunun sonucunu doğru üretmiyordu XBTRX
A:=if(kosul1 and kosul2 and kosul3..........kosul7,1,0);
Burda A nın değerinin 1 olması için, yedi koşulun da sağlanmış olması gerekir.Şimdi bunu farklı bir şekilde yazalım.
A:=if(kosul1,1,0)+if(kosul2,1,0).........if(kosul7 ,1,0);
Burda her bir koşulun gerçekleşmesi durumunda her bir if bloku 1 üretir. Başka bir deyişle, ilk yazımda A'nın 1 üretmesi durumu, burda A nın 7 üretmesi ile aynı şeydir. Basitleştirerek söylersek; ilk yazımda, her bir koşul doğru ise sonuç 1 olsun derken, ikinci yazımda her bir koşulun gerçekleşmesi durumuna 1 dedik ve bunları toplatarak tüm koşulların gerçekleşmesi durumu 7 üretir oldu. Sözün özü ilk yazımdaki A nın 1 olduğu her durumda ikinci yazımdaki A nın 7 olması gerekir. Şimdi sıkı durun; ZBTRX e göre böyle olmak zorunda değil. İki yazılış şeklini de birer indikatör olarak tanıttım arıza nerde bulmak için. 7 ayrı koşul tuttuğu halde ilk yazımın 1 üretmediği durumlar var!!!!. ZBTRX in kafası karışıyor
Ama ikinci şekilde yazınca kafası karışmıyor. Aşağıdada iki ayrı yazım kullanıldığındaki sistem çıktılarını görüyorsunuz. ZBTRX i teprik ederim.
![]()

. İki yazılış şeklini de birer indikatör olarak tanıttım arıza nerde bulmak için. 7 ayrı koşul tuttuğu halde ilk yazımın 1 üretmediği durumlar var!!!!. ZBTRX in kafası karışıyor

Alıntı

Yer imleri