yarın...
derin asagı gidip...geri gelip 68 200 den kapar....
bu iki şeyi yapar...53 500 kırıldı satışlarını getirir...tüm longcuları dograr ve kapanış 53 500 üstü olacagı üçün..umut korunur....
bunu asyada çöküş saglıyacaktır....
yarın...
derin asagı gidip...geri gelip 68 200 den kapar....
bu iki şeyi yapar...53 500 kırıldı satışlarını getirir...tüm longcuları dograr ve kapanış 53 500 üstü olacagı üçün..umut korunur....
bunu asyada çöküş saglıyacaktır....
TÜRKİYENİN KRİZİNE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ....
FED stress testine soktugu 20 büyük amerikan bankasına sıfır faizle istedikleri kadar kredi verdi....onlarda o parayla emerging marketlere furdular....bunları balon yaptılar....ve satıp parayı aldıktan sonra FED faizleri artırmıya baslıyacak ve dolar carry trade bitecek....
ÇIKABİLMELERİ...hep IMF ile mümkün olabilmiştir...onun verecegi parayı kuru kaldırmadan bizim merkez bunlara verecek...bu hep böyle oldu....
ÇİN HARİÇ...çünki orada amerikan güdümünde olmuyan bi hükümet var...diger emerging marketlerin tümü göçecek....ve amerika yeniden şahlanacak...dolar faizlerinin artmasıyla....
Guzum macroda burada ayrılyoruz,...........
Dolar yükselişini desteklyorum, zati ana portföyüm dolar longda, bunu uzun zamandır işliyorum konu olarak,...
burada kendi büyüklüğüme göre 320000 puvan %50 dolarizasyona göre hesapladım, DXY ile bizim aramızda DXY nin son düşüşü dahil %5 e yakın makas oluştu,.... bu gün izledim, müthiş bir baskıda dolare, aldırmamak için her yolu deniyorlar, serbestle bile arsında makas yaptılar, ayrıca APS de artmaya başladı,
Ama sıcağın çıkışı konusunda ben farklı düşünüyorum, bir kaç gündür yazdım bunu kuzum, sünger dedim, odun dedim, çınarın yaprakları dedim, burada para olacak asla bizim olamayacak dedim...
biz artık cephe ülkesiyiz kuzum, kurda artış hareketi dışarıdan tetiklenecek ama, dolar içimizde patlayacak, aynen el bombası yutmuş gibi olacağız,......
değeri artan bol dolar rezervi bit yandan sıcak paranın serbes giriş ve çıkışını sağlarken diğer yandan, güçlü dolar yerli sermayeyle kalan yüzdeler için pazarlık yapacak,......
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
benim teorim budur kuzum, inşallah yanılırım,,......
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
bunları demiştim,.....
Bunlardan biz düşmeyecez sonucunu çıkarmıyorum, İillaki IMF beklentidir ve realizeye sahne olacaktır bu kaçınılmazdır, biz sonrasına bakıyoruz sonuçta ne olur, bunlar aynı filmi Menem Arjantinindede yaptılar, 2 günlüğüne çıktılar, biz de bu da olmayacak diyorum, biz farklıyız cephe ülkesiyiz fark burada, satacak çok şeyimiz ve satın alınacak çok şeyimiz var,...........ara verip riske etmezler, bu yüzden içimizde patlatacaklar,......
günaydın gençler..
nerdesiniz gençler....
ben sizin gibi gençleri cebimden çıkartırım.....
yazılarım hayal ürünüdür..rüyalarda yaşarım...
dayanak varlık işte bütün mesele bu..önce konut,sonra hisse,anlayana..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri