Sayfa 7/925 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon
11090 sonuçtan 73 ile 84 arası

Konu: borsada...delikanlılar harman oluyur.....

Yer
    YeReleRden
    Teşekkür Teşekkür 
    11.723
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.107
    Toplam Teşekkür
    4.538 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mukora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sn kuzu öbür taraf neresi ki..
    ayrıca bugünler ekim ayının son günlerini çağrıştırıyor...yanlış mı hissediyorum?
    vobjektif seans odası
    Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın dostlarınız sizi geçsin

2. 2 Kullanıcı fXci tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    25.559
    Toplam Teşekkür
    4.213 Yazısı Teşekkür aldı

850 puan aldım...yarın tepeden yeniden....

4. 7 Kullanıcı jani tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    25.559
    Toplam Teşekkür

kapattı...69 700...210 000 kontrat işlem....

6. 6 Kullanıcı jani tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    25.559
    Toplam Teşekkür

spot...54797....işlem hacmi kuduruk....3 543....

8. 6 Kullanıcı jani tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    25.559
    Toplam Teşekkür

IMF anlaşması eger olacaksa...önünde mutlaka 3000 puanlık bi çakış vardır....ona oynuyorum....

mala giriş ve malda yatısım...önümüzdeki hafta.....ZAMAN...ZAMAN....ZAMAN...

ZAMANDIR....OLDURAN ....VE ZAMANDIR ÖLDÜREN....

10. 7 Kullanıcı jani tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    3.219
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.393
    Toplam Teşekkür
    1.371 Yazısı Teşekkür aldı

kuzum inan bana bugün ekranı bile acmadım...68000 den şortum....tam 3400 puvan terse yatırdı iplemedim...geberecegine inancım cok kuvetli...ikinci şortu imfden dolayı vuramıyorum...bekliyecegim...

12. 1 kullanıcı eksper tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    75
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.159
    Toplam Teşekkür
    336 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı jani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    IMF anlaşması eger olacaksa...önünde mutlaka 3000 puanlık bi çakış vardır....ona oynuyorum....

mala giriş ve malda yatısım...önümüzdeki hafta.....ZAMAN...ZAMAN....ZAMAN...

ZAMANDIR....OLDURAN ....VE ZAMANDIR ÖLDÜREN....
    29bin deki şortun gibi olmasın da bu longun.......

zuzum bol şans.....!

14. 1 kullanıcı pazer tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı iyi çocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2005 yılından önce olsaydı, çok doğru bir analiz olurdu.
    Para piyasalarını harika açıklamışsınız.
    Fakat 2005 yılından önceki dünya ile, 2005'ten sonraki dünya çok farklı.
    Artık dünyada kaynak kısıtlılığı yaşanmaktadır.
    Dikkat ederseniz, Kuzu Bey, Keynes ile ilgili mesajında ve daha sonraki mesajlarında bunu anlatmış.
    Paranın emilebilmesi için büyüme olması gerekir. Büyüme olmazsa para emilemez.
    Eyi çocuk güzel açıklamışsın, yalınız bizimki ciyak deel, dikkat ettiysen, yazı yarım, adıda yeni dünya düzeni, buda janinin topiği, şu yarım kalan, jani de de var bir şeyler tam kusmuyo ama,..........................................ben birazkusuyum o zaman izninle guzzu,..........................................
    ''Paranın emilebilmesi için büyüme olması gerekir'' Büyüme olmazsa para emilemez işte tam burada sünger çalışıyor, bir birim kaynağın karşısına 10 birim para bu gün, 20 birim para yarın.....v.s. ama hep para konacak, aksi dünyanın çivisi çıkar, ben altının çıkşıyla ilgili bir yazımda bir çeyrek altına bir pet şişe erikli alacaz demiştim, daha buna var,....yani kıtlık arttıkça para arzı çoğalacak, iktisat zaten bunun adıdır, bilimdir, kıtlık en büyük konusudur,..... .................................................. .......................
    büyümeyi bir ateş gibi algıla, parayıda odun, ateşin asla sönmemesi gerekir, ilk insanların yaşadığı dönemdeki gibi, aksi durumda şimşek yada orman yangını beklersin, şimdi bu durumda orman yakacak halimiz yok, o zaman ateş sönmesin diye daha fazla odun atacağız, yani para arzını govermentler olarak artıracağız(guzzum bunu fena yakalamış hemen kustu) ve bunu G-20 ile organize edeceğiz, nato ile disipline edeceğiz, yerel kolluklarda(polis) natonun kontrolünde olacak, kentleşmiş dünya nüfusuna karşılık daha fazla kolluk tutulacak, ordular tersi küçülecek biz de başladılar bile, uzzuun bacaklının ihtiyacı kalmadı bile, bu yüzden küçülecek,........................
    ulus devletelere saldırılacak, neyle etniteyle, hortladı o yüzden..... dikkat bizde bunların hepsi şimdiden başladı, plot ülkeyiz de ondan.... ulus devletler düşünce tek merkez egemen olacak dünyaya,...........kimmi...
    o da şimdiden parasını salmaya başladı, anadınmı, bu günkü Moodys 'in sünger hikayesi o.......yalnız bir korkuları kaldı o da.........................,
    2008 krizi ise bunun içinde zaten vardı, çıkışın kuvetli oluşu bu yüzden, hesaplıydı, dünya sandıklarından daha uysal çıktı, üsküdara geçildi ama yol kazaları illaki olacak,.......biz bu süreçteyiz, kavgamız bu yüzden bünye kabul etmiyor doz yeni verildi........................................... ..........
    konumuza dönersek orada parite örneğinde bunu açıkladım, burada fed parayı saldıkça şimdilik parite emmeyi başardı, gold da öle, emtiyalarda,.....ama dikkat ecb faiz indiremedi niye acaba, çok beklemişti py lar, ama arzı artıramadı niye acaba...korku neden, çünkü bir ipte iki cambaz oynamaz,.... başka çareleri yok, ya deveyi güdecekler ya güdecekler, rollerini benimsedier, senin dediğin kapitalizmin sonu, doğal olarakda dünyanın.......arada bir geçiş daha var ama bizim ömrümüz yetmez bunu görmeye.. .........şimdilik......benim anlatacağım bu... .............

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

16. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Guzzu iyi akılı adamdır, biz buradan çıkartacaktır, yalnız aradıklarını verecez ona hep beraber, geyiğimiz bu olacak,..........haritaları bu yüzden kodum önüne en büyük ölçeklsinden, onda tecrübe ve birikim var, bu işi iyi biliyor,..............

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

18. 3 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    684
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    133
    Toplam Teşekkür
    69 Yazısı Teşekkür aldı

ordular tersi küçülecek biz de başladılar bile, uzzuun bacaklının ihtiyacı kalmadı bile, bu yüzden küçülecek,........................
    İndragandi Abeyim,
    Uzun bacaklının ordusundan başka, askeri gücünden başka hiçbir şeyi yok.
    Şimdi ben konuyu kendi çapımda şöyle açıklayabilirim, ortada şöyle garip bir durum var,

1)Uzun Bacaklı "Inflate away" metodunu kullanıp borçlardan kurtulmak istiyor.
    2)Ama bu yapılınca hem petrol fiyatları dolardaki düşüş oranında artacak,yani arz talep dışındaki nedenlede artacak,hemde gerek Çin gerekse de petrol üreticisi ülkelerdeki dolar reservleri erozyona uğrayacak,hemde petrol ABD için pahalılaşacak.

Bir önceki yazıda, Doların petrol alım satımında kullanılan para olması dolayısı ile fiilen "Oil Backed Money" haline geldiğini yazmıştım. Bunu yapan yani Doları Altına değil de Petrole bağlayan, uzun bacaklı değil, bunu Suudiler yaptı.
    Böyle yapmakla, doların değerini belirlemede insiyatif petrol ureticilerine geçmis oldu.

Su anda bu iş FED dışında kimsenin canını sıkmıyor gibi görünüyor. FED'in buna canı sıkılıyor, çünki doların degerini belirleme konusunda hiçbir enstruman kalmadı elinde...
    Paranızı bir emtiaya bağladığınız zaman finansal işlemlerle degerle oynanması çok zorlaşır,değeri artık Merkez bankaları değil "emtia" belirler.

Simdi ekonomik verilere bakılınca bugunkü değerinin altında olması gereken bir para var, bu para ise ABD dışındaki odakların marifeti ile "Oil Backed Money" yapılmış durumda şu anda...Bunun böyle yapılması ise, bu ABD dışındaki odakların ekonomik şeylerden başka şeylerden çekindiklerini gösterir.

Yani dolar bugün resmen olmasa da fiilen "Oil Backed Money" haline gelmiş durumdadır,tabii bunun esas nedeni ise doların arkasında ABD askeri gücünün olmasıdır.

Bu durumda ABD'nin bütün dış borçlarınında ödenmeyeceği peşinen kabul edilmiş oluyor.

20. 2 Kullanıcı iyi çocuk tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

İKİMİZİN DE YAZDIKLARINI MADDELER HAİLİNDE AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE TOPLADIM, SENDEN VE BENDEN, HİÇ EKLEME YAPMADIM, OLAY YAZILARIN İÇİNDE SAKLI, önceki yazımın içinde olmayanları boş bıraktım, az temas edenleri ise sonraki yazılarımızda bize destek olsunlar diye tam örtüşmesede o madde karşısına koydum, amaç frekans birlikteliğini azami sağlamak, aksi körler sağırlar birbirini ağırlar olur, ,en son seans topiğinde yazdığınız ''AVB'' olayına döner, sen yazmışsın, senide oudum, cevapçılarıda, ama seni anlamamakta direndiler,………

1.Artık dünyada kaynak kısıtlılığı yaşanmaktadır.
    2. Paranın emilebilmesi için büyüme olması gerekir. Büyüme olmazsa para emilemez.
    3. Tabii dünya genelinde büyüme olmayınca basılan dolarlar,Eurolar ne olacaktır? Emilemeyecektir.
    4. Yalnız bu arada Doların petrol alım satımında kullanılan para olması dolayısı ile fiilen "Oil Backed Money" haline geldigini unutmayalım...

Bunun anlamı ise şudur: Bana göre ABD yönetimi doların değerini düşürmek istemesine rağmen düşüremeyecektir, çünkü dolar petrole bağlanmış durumdadır bugün.

5. Uzun Bacaklı "Inflate away" metodunu kullanıp borçlardan kurtulmak istiyor.
    6. Ama bu yapılınca hem petrol fiyatları dolardaki düşüş oranında artacak,yani arz talep dışındaki nedenlede artacak,hemde gerek Çin gerekse de petrol üreticisi ülkelerdeki dolar reservleri erozyona uğrayacak,hemde petrol ABD için pahalılaşacak.
    7. Paranızı bir emtiaya bağladığınız zaman finansal işlemlerle degerle oynanması çok zorlaşır,değeri artık Merkez bankaları değil "emtia" belirler.
    8. Yani dolar bugün resmen olmasa da fiilen "Oil Backed Money" haline gelmiş durumdadır,tabii bunun esas nedeni ise doların arkasında ABD askeri gücünün olmasıdır.
    9. Uzun bacaklının ordusundan başka, askeri gücünden başka hiçbir şeyi yok.
    Şimdi ben konuyu kendi çapımda şöyle açıklayabilirim, ortada şöyle
    garip bir durum var,

• iktisat zaten bunun adıdır, bilimdir, kıtlık en büyük konusudur
    • 'Paranın emilebilmesi için büyüme olması gerekir'' Büyüme olmazsa para emilemez işte tam burada sünger çalışıyor, bir birim kaynağın karşısına 10 birim para bu gün, 20 birim para yarın.....v.s. ama hep para konacak, aksi dünyanın çivisi çıkar,
    • Büyüme olmazsa para emilemez işte tam burada sünger çalışıyor, büyümeyi bir ateş gibi algıla, parayıda odun, ateşin asla sönmemesi gerekir, ilk insanların yaşadığı dönemdeki gibi, aksi durumda şimşek yada orman yangını beklersin, şimdi bu durumda orman yakacak halimiz yok, o zaman ateş sönmesin diye daha fazla odun atacağız, yani para arzını govermentler olarak artıracağız
    • HMMMM.......
    • ateşin asla sönmemesi gerekir, başka çareleri yok, ya deveyi güdecekler ya güdecekler, rollerini benimsedier, senin dediğin kapitalizmin sonu, doğal olarakda dünyanın.
    • ben altının çıkşıyla ilgili bir yazımda bir çeyrek altına bir pet şişe erikli alacaz demiştim, daha buna var,....yani kıtlık arttıkça para arzı çoğalacak,
    • konumuza dönersek orada parite örneğinde bunu açıkladım, burada fed parayı saldıkça şimdilik parite emmeyi başardı, gold da öle, emtiyalarda,.....ama dikkat ecb faiz indiremedi niye acaba, çok beklemişti py lar, ama arzı artıramadı niye acaba...korku neden, çünkü bir ipte iki cambaz oynamaz,....
    • HMMMM..........
    • yani para arzını govermentler olarak artıracağız(guzzum bunu fena yakalamış hemen kustu) ve bunu G-20 ile organize edeceğiz, nato ile disipline edeceğiz, yerel kolluklarda(polis) natonun kontrolünde olacak, kentleşmiş dünya nüfusuna karşılık daha fazla kolluk tutulacak, ordular tersi küçülecek biz de başladılar bile, uzzuun bacaklının ihtiyacı kalmadı bile, bu yüzden küçülecek,........................

22. 3 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Son 10 sene içinde 20 de olabilir, arkadaşlar dünyada olan ve akıllarına gelen önemli olayları buraya yazsınlar lütfen, bir arkadaşımızda bunları toplasın, bir arkadaşımızda bunlar eklendikçe tarih sırasıyla gönüllü toplarsa süper olur, elma ile armudu toplayabiliriz sanırım, ben bir iki tane ilk aklıma gelenleri yazıyım,.......
    1991 1.Körfez harekatı,
    1993 2.Körfez harekatı,
    Afganistanın Ruslar tarafından işgali,
    Afganistanın Nato tarafından işgali,
    Ermeni Azeri savaşı ve Karabağ sorunu,
    20008 rus gürcü savaşı,
    ABD -iran gerilimi,
    ABD nin Yemen Operasyonları,
    Berlin duvarının yıkılması,
    Sovyetler Birliğinin dağılması, Prostreyka, Glastnos Açılımları,
    Berlin duvarının yıkılması,
    AB nin Euro para birimine geçmesi,
    ''2008 Global Kriz''
    Dovun ''2003-2008'' yükselişi,
    Dovun 1933 yükselişi sonrasında,1982 de başlayan 2.bükülmesi,
    Amerikan 10 yıllıklarının 1982 de başlayan ve hala devam eden düşüşü,
    Altının 2001 de başlayan ve hala devam eden yükselişi,
    Usd nin 2001-2002 arası başlayan ve hala devam eden düşüşü,.......

diye başladım,......

24. 3 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri