"Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir AL - SAT Tavsiyesi değildir" zenginle poker oynanmaz valla
' düşünmeden öğrenenler zayıf, öğrenirken düşünenler tehlikelidir'
Her trade günü artan puanlar ve artan hacim var. Yine her trade günü düşen puanlar ve düşen hacim var. Her tick dahi tickin artı puanmı eksi puanmı ve artan haimlemi düşen hacimlemi olduğu bakılıyor.
Puan ve hacim ikisi birden totalin %90 ında aynı yönde oluştuğunda alım ya da satım, 90 lık alım günü, ya da 90 lık satış günü deniyor.
Bir hareket ne kadar 90 sa ya da 90 a yakınsa orada panik var demekdir.
Bu panik elbette ters yönde olanların coverıyla oluşuyor. Panik oluyorlar ve kol kesiyorlar, coverdıkça sert alım veya sert satım geliyor.
90 lık günlerin indikleri var piyasa da ben kullanmıyorum ama aşağı yukarı %1 den fazla bir alım ya da %1 den fazla bir düşüş 90 lık panik günüdür.
Bir trend yönünde ne kadar çok 90 lık gün görürsen trendin doğru geliştiğne kanıttır.
90 lık arkası günler yatay eksi karışık sıfır kapanıştır.
Yerine 90 ın ardına bir kere daha 90 lık gelirse trend daha da güçlü demekdir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
beklentim .. aynı geçmiş sayfalardada var .. ahada bu ..
2013,00
"Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir AL - SAT Tavsiyesi değildir" zenginle poker oynanmaz valla
' düşünmeden öğrenenler zayıf, öğrenirken düşünenler tehlikelidir'
Maalesef piyasayı tutan mekanizma otorite gücü yani plunge protection team yani çöküş önleme takımı aşağı gelişlerde
geçen hafta gördüğümüz gibi piyasayı karşılıyor yani piyasaya artarken müdahale etmiyor ama çökeceği zaman alttan karşılama yapıyor aksinde vixin %14 arttığı bir günde %0.4 lık sp satışının bir açıklaması yok.
Bz 90 lık satış alıyorsak iki gün önceki gibi bilinki otoriteye rağmendir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Rakamları tahmini veriyorum, indik fiyattan fazla zarar alabiliyor.
Bazende fiyat indikten fazla zarar alabiliyor.
Her zaman en son halini dikkate al.
Verdiğim indik rakamları aşağı yukarı üstelik sanırım 2 gün önce verdiğimi biraz hatalı verdim, sen dünkünü dikkate al.
1-2 1-2 sayım bence yok çünkü dow ihlal etti, sayım varsa artık abcde var. Dow yaparsa sp yapar.
Sen iki bara da bakki risksiz olsun.
jel.
Bi de şunu ekliyim,
bir gün 90 lık satış bir gün 90 lık alış, hatta şöyle diyelim şu 1 gün hikayesi hadi bir derece olur neden trend dönüşlerinde sert dipleme ve ertesi sert alımla terse hareket başlatıp günlerce devem etmesi olur
ama bilki
10 gün içinde 3-5 tane 90 lık alım ve satım karışık görüyorsan o market instable dır. Oturana kadar trade den uzak duracan o zaman.
10 günde 5-6 gün %1-2 arası artıp düşüyorsun biçer adamı gapler mapler oturana kadar stable olana kadar bekliycen.
Jel.
Şu an 35 kullanıcı var. (0 üye ve 35 konuk)
Yer imleri