Astatin (29.08.16)
Astatin (29.08.16)
güzel paylaşım olmuş. arşiv niteliğinde
Elinde MS datası olan var mı arkadaşlar?
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Metastock'da system testerde stops kısmında, profit bölümünde hedeflediğim getiriye ulaştığım anda pozisyonu kapattırıyorum. Fakat burada bir sorun var. Pozisyonun açıldığı barda şart sağlanırsa, pozisyonun açıldığı bardada pozisyonu kapatıyor. Mantıklı olan, en az bir bar beklemesi lazım. Bunu nasıl yapabilirim.
Ayrıca Metastock'da system testerde, order type kısmındaki; market, limit, stop ve stop limit ne için kullanılıyor. Bu konuyla ilgili dökümanı veya bilgisi olan arkadaş açıklayabilir mi. Netten doküman bulamadım bu konuyla ilgili.
1) Teoride normal olan take profit kullanırken hedefe ulaştığı anda pozisyonu kapatması.Anladığım kadarıyla siz ekran başında değilken hedefe ulaşıp kar'ı kaçırmaktan bahsediyorsunuz (eğer doğru anladıysam).Bunun çözümü testi yaptığınız sistemin sinyallerini uygularken emir girişi aşamasında manuel olarak kar yüzdesini hesaplayıp şartlı emir girmek.
İkinci olarak, eğer matriks vs.. kullanıyorsanız sistemin "kar al" ayarını aktifleştirip otomatik işlemde bırakmak.
2) Bildiğim kadarıyla;
Market: Bildiğimiz piyasa emri.Bu seçiliyken işlem fiyatı olarak açılış/kapanış hangisini seçtiyseniz onun üzerinden hesaplar
Limit(Bu kısmı kullanmadım): Tahminen bizdeki limit fiyatlı emir'e denk geliyordur.Belli bir fiyattan al/sat gibi.
Stop: Metastock 11 system tester'da "MS11 HYBRID TURTLE" isimli bi sistem var.Orda örneğini görebileceğiniz gibi yüzde/puan olarak stoplatmak yerine belirli bir formülü referans alarak o formül aktif olduğu anda stoplamaya yarıyor.
Stop limit:Limit'de olduğu gibi.
Metastock ile çalışan bir kurumdan işlem yapmıyorsanız (Türkiye'de şuan yok) limit ve stop limit bir işinize yaramaz.
Kolay gelsin.
Ben hisse senedi işlemleri yapıyorum. 5 dk'lık grafikleri kullanıyorum. Amacım yazdığım sistemin ne kadar iyi veya kötü çalıştığı. Yoksa uygulamada bir problem yok. Take profit kullanırken hedefe ulaştığı anda pozisyonu kapatıyor ama sıkıntı alım yapılan barıda hesaba katıyor. Aslında o barda hedefe ulaşılmamış olabilir. Önce yükseği görüp sonrasında bir daha orayı görmemiş olabilir. Metastock'da sanki o barın kapanış fiyatından alınca , yükseği gördüğünü varsayıp kapatıyor.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri