Beyaz okla gösterilen UV Stop seviyesi yukarı yönde geçildi. (xu030'da da benzer durum oluştu)
Artık Long olmak daha evla. (Birazdan da gevşetirler sanırım)
Stop Loss seviyesi kırmızı ok ile gösterilen günlük barın low değeri.
(Yatay kırmızı trend DL seviyesi idi)
![]()
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
Bir önceki mesajda bahsettiğim Xu030 endeks. VOB ve bu grafikte ilginl olan ise,
her iki grafikte de fiyatın hemen üstlerindeki yükselen trendline'a dokunmuş olmaları.
![]()
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
Sn. Astatin soruma cevap alamadım ama yoğun olduğunuzu tahmin ediyorum. çok kısa bir cevap bile ufuk açıcı olacaktır benim için. Matriks insanın elini kolunu bağlıyor ve X'i bi fonksiyona bağlamak yaman bir iş. statik bir X tanımlaması ile ne oranda başarılı olabilirim sizce?
Sazanqural ın yüksek hoşgörüsüne sığınarak, bade süzerek ve topiğini işgal ederek bu konudaki son diyeceğimi diyeyim.. X burda göstergedir. Benim yukarıda yaptığım tanım tek başına trend dönüşlerini tariflemeye yetmez. Yanına bir kaç koşul daha eklemek gerekir (filtre!)..X in değeri de, yukarıda belirtilen koşul ile eklenen filtrelerin ahenk içerisinde dans etmesini sağlayacak bir değerdir yani kurduğunuz formül yapısına göre değişken olacaktır. Ahenk ile kasıt asla optimizasyon sonucu elde edilen değer değildir. Mantıksal olarak doğru bir ilişkiyi temsil etmesi gerekir. Örneğin kapanışın,son beş bar hariç önceki 2 barın en düşüğünün altına inilmesini düşüş alameti sayıyorsam ve yanınada bir RSI filtresi koyacaksam o zaman bu RSI nın periyodu 7 (5+2) . rsi(7) < ref(rsi(7),-1) veya onla ilişkili olmalı (RSI(7)<RSI(14) gibi)...Hepsi budur
BANGA mühim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri