Şimdi uzun vade yorumum bu şekildir.
Ancak stop yeresi kati uyulmalıdır.
jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Alayına isyan,
İnadına PAPATYA.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
q 3 dahi çıkarılmadan son zamanlarda gelen güzel amerikan verileri
küçük pretchercıkların
büyük hüsrana yol uğramasına yol açıyor.
Özellikle ev verilerindeki düzelme HELİKOPTER kurtarır bu adam UZMANDIR yorumumun haklılığı ortada.
AYULAR İKİ YILDA ABD DE %20 DIŞINDA SATIŞI BECEREMEDİLER.
ŞİMDİ ORTADA Q 3 DAHİ YOKKEN ABD BORSASININ SADECE TEPESİNDEN %10 UZAKTA OLMASI HATTA DOWUN %5 gibi
AYULARIN GAYET BECERİKSİZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.
öZELLİKLE MÜDAHALE EDİLMEYEN PİYASANIN YANİ Q 3 YOKKEN OLUMLU VERİLER İLERİDE AYULARIN HİÇDE İŞİNE GELMEYECEK SONUÇLAR DOĞURABİLİR.
bUgün altında gelen düzeltme ama endekslere sıçramaması ekonominin kendi kendine düzeldiğinin kanıtıdır.
Ne dedik parola? Ne kadar stimulus, ne kadar bailout, q3, q4 falan filan o kadar altın.
Bunlar yoksa ve ekonomi kendi kendine iyi veriler üretiyorsa kimse kusura bakmasında endeksler tercih edilir, ediliyor.
Gümüş yarıya düşmüş, altın 300 puan aşağıda (dikkat çok gerilerden gelip 300 puan aşağıda, yani yine mükemmel),
Endeksler zirveden %5-10 da.
CRASH BÜTÜN HIZIYLA YOLDA!!!
Jelibon.
Alayına isyan sayım ne 2000 tepesine ne 2007 tepesine
en tepe der, pretchercıkların aksine.
Bir diğer fark da gelecek tepenin P3 olmasıdır.
P3 2011 yılında truncate şekilde gelmiş veya ilerki yıllarda gelecektir.
Bunun ikisine de ihtimal vererekten ayu sayımıyla giderek her dibi tepeyi bulmaya devam ediyoruz.
Zamanı gelince gerekirse öküz sayımına geçilecektir.
Şimdilik tek sayımla zaten her dibi tepeyi bulduğumuz için 5-10 alternatife uzun vadeli durumda gerek yoktur.
Jelibon.
Daha alt sayıma bakarsak,
Yukarıda alternatif yazıldığına bakmayın en çok tutulan ihtimaldi sebebi zaman olayıydı.
Taa bundan 18 gün önce verildi ve cuma dowun hem ekim hem aralık tepesini geçmesi sayıma teyidi verdi.
Öngörülmüştü, oldu.
Jelibon.
Kısaca bu sefer ipucunu dow verdi, dow zaten liderdir,
Dow leads sp follows.
Ha şimdi satsın olabilir yapar neden olmasın ilerde yine geçemediği tepeleri geçer.
Jelibon.
Dünyada sadece Jeliboncada iddia edilen bir şey vardır.
Endeks büyük çöküşte çökerken dolarda çökecektir.
Dolarda çöküş görmedikçe endekslerde büyük çöküş gelmeyecektir.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri