Günlük grafiğe bakıldığında;kısa vadeli göstergelerde bir negatif uyumsuzluk söz konusu ve aşırı alım bölgesine girilmesindne sonrada yükseliş sürmüş. 39200 seviyeleri çok önemli. Buranın üzerinde, siya çizgilerle gösterilen çok güçlü dirençlerin üstüne çıkılmış olacak. Şimdilik bu olasılık zayıf, çünkü önceki iki direnç aşıldıktan sonra ciddi bir düzeltme gelmedi.
60 dakikalığa bakıldığına;
Yine belirgin negatif uyumsuzluklar görünmekte. 37025 ve 36600 de önemli destekler var. 36600-36700 bandının aşağı kırılmaması, fiyatların girdiği yeni yükseliş kanalının hayatta kalmasıat için önemli ve bu bandın altında 35800e kafar belirgin bir destek yok.
Gündemdeki en önemli soru IMF anlaşmasının fiyatların ne derece içerisinde olduğu. Bunun teknik analiz diline çevrilmiş hali ise, görünen negatif uyumsuzlukların makul bir aşağı gelişle ortadan kalkmasından sonra yeniden yukarı hareketin mi başlayacağı yoksa ilk etapda 35000i görecek bir düşüşün mü başlayacağı sorularına denk gelmektedir. Makro göstergelerde görünen derin bozulmaya karşın düşen MB faizlerinin Banka bilançolarına yazdığı kar ve tüketimi körüklemesi, önümüzdeki günlerde bir stabilizasyon yaşanabileceğini de düşündürüyor.
Belki Bankalar için şöyle bir ekleme yapmak gerekir. Malum, bankaların elindeki bonolar kısa vadeli. Bu bonoların vadesi dolduğunda, yeni alınacak devlet bonoları, mevcutta taşınanlar kadar “tatlı” olmayacak, bu derece kar bırakmayacak. Hele ki, global olarak bir toparlanma yaşanmazsa, gerçek bankacılık müşterisi olması gereken reel kesim ve bireysel tüketicilerde zayıflık sürecek. Bunun bankalar için anlamı da gayet net.