Piyasa Stratejisi
Merkel dün yaptığı açıklamaları, bugünde tekrar etti. Almanya ECB’nin para basmasına, ortak tahvil ihracı ile edilip borcun ortaklaşmasına karşı olduğunun altını çiziyor. Böyle olunca Avrupa’da çözüm yolları tıkandığı gibi Almanya’nın bile 10 yıllık tahvil ihalesinde istediği miktarda borçlanamaması ile sonuçlanıyor. Almanya’nın tahvil ihraçlarından talebin azalması ile Euro/Dolar paritesine yeni bir dip olarak yansıdı. ABD’de bugün öğleden sonra önemli veriler olmasına karşın yarın ABD piyasalarının kapalı olması risk alma iştahını sınırlayacaktır. Yüksek volatil, düşey piyasalardan çıkış için bu haftaki veriler tükendi.
TCMB faizi, gecelik faiz koridorunu, munzam karşılık oranlarını sabit tuttu. Parasal sıkılaştırmayı günlük olarak devam edeceğinin mesajını verdi. Haftalık repo ihalelerinin kısarak yada yükselterek piyasadaki likidite etki ederek kura müdahale edilecek. Kurda son dönemde yaşanan yükselişi indirmesi için likiditenin daha fazla azaltılması gerekecek. Buda bankacılık sektörü üzerinde fonlanma maliyetindeki artışın devamı anlamına gelecek. TCMB’nin vereceği hiçbir adım İMKB’yi tam anlamında olumlu etkilemeyecekti. Yurtdışında risk alma iştahı yeniden artmadıkça Merkez’in politikası etkisini göstermeyecek.İşlem hacmi yüksek bir şekilde düşüyoruz, tepki için cari seviyeler yetersiz olabilir. Fitch’in Türkiye’nin görünümünü pozitiften durağana indirdi.Not artırımı olması gerekenden 6 ay sonraya ötelenmiş oldu.
İMKB Stratejisi
İlk seansta dünkü dip yeniledi. Yüksek bir işlem hacmi %1’e yakın bir değer kaybı vardı. Bu yüksek işlem hacimleri bu seviyelerde tutunmamız pek mümkün görünmemektedir. Günlük bazda artışlar yaşanmadan desteklerden alımlar sınırlı kalacaktır. İlk hedef 50.000 ardından 48.500 dip nokta olacaktır.
VOB Stratejisi
İlk hedefimiz olan 61.500 desteğe yakın noktadan 61.700’den tepki geldi. 61.500’den gelecek tepkiler güven verecek tepkiler olmayacaktır. Cari seviyelerden yataya giremediğimizde 58.500 gidiş devam edecektir.