Dün yaşanana büyük düşüşün tepkisini gerçekleştiriyor. Avrupa borç krizine ilişkili olarak dün finans sektörüne satışlar gelmişti. Bugün Alman ve İngiliz bankaları dünkü düşüşlerin bir kısmını sarıyorlar. AB’de borç krizinin yol açacağı olası resesyon nedeniyle özel tüketim ve hammadde üreticilerine satışlar gelmişti. Almanya’da otomotiv ve demir çelik üreticilerinin dünkü düşüşlere tepkisi izleniyor. Bugün yurtdışı piyasalar için tepki günü olabileceğini belirtmiştik. Sebebi ise ABD’de 3. Çeyrek büyüme verileriydi. 15:30’da büyüme rakamları beklentileri aşması durumunda tepki devam edebilecektir. Yarın PMI günü. Çin ile PMI verileri başlayacak, Avrupa ile devam edecek. PMI’da yarın iyi gelmesi durumunda dünkü kayıplar telafi edilebilir olacaktır. Fakat gelecek iki günlük toparlanmanın piyasaları geçen haftaki seviyelere çıkarması şimdilik beklenmemeli.
Yarınki TCMB toplantısı öncesinde döviz piyasası tedirgin durumda. TCMB’nin bugün repo ihalesi açmaması ile birlikte TL dünkü açılış seviyelerine geri dönüş yaptı. Döviz piyasasında tedirginlik ise TCMB’nin TL’ye değer kazandıracak yeni bir adım atabileceği ihtimali. TL’de yaşanan güçlenmeye karşılık, İMKB zayıf kaldı. Sanayi şirketlerinin daha güçlü olması beklenebilirdi. İMKB 2. seansta ABD’de gelecek büyüme verilerini takip edecek. Yurtdışı piyasaların tepki verme çabasına katılacak.
İMKB Stratejisi
52.000-55.000 bandında 53.000 üzerinde gerçekleşecek günlük bir kapanış yarın tepkinin devamı olan bir yükseliş olabilir. Günlük olarak 53.600 üzerinde bir kapanış zor görünmekle birlikte, kapanış olması taktirde 55.000’ne doğru hareket beklenebilir.
VOB Stratejisi
63.000-66.000 yeni bandımız. Kanal destek seviyesi olan 63.500 seviyeden de bir tepki gerçekleşiyor. Dünkü büyük düşüş sonrasında 63.000-66.000 arasında bir direnç bulunmuyor.