Piyasa Stratejisi
Not indirimlerinden sonra ilk kez uzun vadeli tahvil ihracına çıkan Fransa ve İspanya, önceki ihalelere göre düşük faiz oranları ile borçlanmalarını başarılı bir şekilde atlattı. İhaleler sonrasında bankacılık sektörü öncülüğünde endekslerde olumlu bir seyir izleniyor. Avrupa’da yeni bir haber akışı olarak Yunanistan’ın borç takası görüşmelerine ilişkin gelişmeler beklenirken, ABD’de konut ve enflasyon verilerinin yanı sıra, Bank of America Corp. ve Morgan Stanley bilançoları takip edilecek. Yurtdışında risk alma iştahı artarak devam ettiğini görüyoruz. Gelişmekte olan ülkelere para girişi artarken, Dolar’dan diğer para birimlerine geçişlerin arttığı görülüyor. Euro/Dolar paritesinde düşen kanalın kırılması artık Avrupa’dan gelecek haberlere daha duyarsız piyasalar izlememiz mümkün.
ECB’nin verdiği likidite ve vereceği likiditeye ek olarak Bank Of China’nın parasal genişlemeye gideceği beklentisi ile birlikte risk alma iştahında önemli artışlar gördük. Dünyada likidite azalışından en fazla olumsuz etkilenen Türkiye olduğu gibi en fazla olumlu etkilenen de Türkiye’dir. Ucuz ve bol likidite Türkiye’nin su yüzüne çıkan ekonomik risklerini örtebilir. Türkiye’de büyüme anlamında olumsuz olan yatırımcılar Türkiye’nin kısa vadeli borçlanma kabiliyeti sonrasında resesyon beklentisinden çıkabilir. Günlük bültende belirttiğimiz gibi şu ana kadar gelinen aşama risk alma iştahının birinci adımıdır. Bu güçlenme İMKB’de artarak devam edecektir.
İMKB Stratejisi
İMKB’de alışların azalabileceği nokta 55.000-55.574 noktaları. Bu seviyelerden gelen dirençler alımları zayıflatıp bir realizasyon getirebilir. 54.000 gün içi alımların yoğunlaşacağı nokta olarak karşımıza çıkabilir.
VOB Stratejisi
66.000 direncinin kırılması piyasanın gücünü gösteriyor. 66.000 artık ana destek ve 67.500 ara direnç olmak üzere 69.500 ana direç.