Piyasa Stratejisi
Sabah Çin’de açıklanan dış ticaret rakamlarının ekonomide sert bir iniş yerine daha yumuşak bir iniş olacağı algılamasını yaratması Asya piyasaları öncülüğünde global piyasalara da alım getirdi. Yanı sıra emtia fiyatlarındaki yükselişlerin emtia üretici şirket hisselerini desteklemesi ve de kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in sorunlu Avrupa ülkelerine ilişkin not indirimi endişelerini hafifletmeye yönelik açıklamaları alımları kuvvetlendirdi. Ancak yükselişler kalıcı olmayabilir, mevcut riskler hala devam ediyor. Hafta içerisinde sorunlu Avrupa ülkelerinin tahvil ihaleleri takip ediliyor olacaktır. Bu ihalelerde faiz oranlarındaki yüksek seviyelerin korunması, olumlu havayı bir anda tersine çevirebilir.
Günlük bültenimizde TCMB’nin bugün istisnai gün ilan etmeyeceğini ve %5,75 ile fonlanan likiditenin dövize gidip gitmeyeceğini test edebileceğini, bunun da İMKB’de tepki getirebileceğini belirtmiştik. Fakat görünen o ki verilen likidite dolara gitme eğilimini koruyor ama 1,88’i aşmadığı taktirde TCMB yarını da normal gün ilan edecektir. Piyasaya etkisi pozitif olmasına karşın, tedirginlik sürüyor. 50.700-51.000 dirençleri test edilip, TCMB’nin yarınki atacağı adım beklenecektir.
İMKB Stratejisi
53.000 kanal direncinden başlayan satışlar ile birlikte son bir aylık yatay seyir aşağı yönde kırıldı. Tüm ortalamalar aşağı yönü gösteriyor ki, düşüşe gelecek günlük tepkiler dünkü gibi yine satışla karşılanabilir. Tepkiler satışlar ile karşılandıktan sonra 49.000’ne doğru gidişat devam edecek. 49.000’den gelecek tepkiler 50.500-51.000’ne itecek bir tepki yaşatabilir.
VOB Stratejisi
Vadeli endeks kontratları için 61,500 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Bugün günlük bir tepki hareketi sonrasında 59.300-59.000 desteğine geri çekilme olasılığı devam ediyor.