Piyasa Stratejisi
Yunanistan ile kaybeden borsalar, Yunanistan ile kayıplarını yerine koyuyor. Takasa katılım oranının bu akşama kadarki süre daha dolmadan %60’lara ulaştığı açıklamaları, süre sonunda gerekli katılımın sağlanabileceği beklentilerini güçlendiriyor. Risk iştahı yüksek. İtalyan 10 yıllık tahvil faizleri Avrupa’da borç krizinin yayılacağı endişelerin ilk çıktığı zamanki seviyelerine doğru geriliyor. Öğleden sonra Avrupa Merkez Bankası Draghi’nin açıklamaları piyasaların takibinde olacak. Draghi’nin yapacağı açıklamalar, piyasalardaki bu iyimserliği dağıtacak nitelikte açıklamalar olmayacaktır.
İMKB’de Yunanistan endişelerinin azalmasının verdiği bir rahatlamanın yanı sıra Brezilya Merkez Bankası’nın 75 baz puanlık indiriminin de etkileri görülüyor. Faizlerin %9,15’e hızlı geri çekilmesi ve TL’de yaşanan değer kazanımında Brezilya etkisi görülüyor. Gelişmekte olan piyasalardaki esas etkiyi Çin’den gelecek veriler belirleyecek. Çin’de enflasyonda süpriz düşüş yaşanırsa, Çin’de ek parasal teşvikler yarın piyasalarca satın alınabilir. Yarın sabah geldiğimizde bir Yunanistan ve bir de Çin fiyatlaması ile karşılaşacağız. Biz 61.000’nin bu gelişmeler ile zorlanacağını ama kırılma gerçekleşirse bunun haftaya sarkabileceğini düşünüyoruz.
İMKB Stratejisi
İMKB-100 endeksinin 61.000 seviyesine doğru hareketini sürdürmesini bekliyoruz. Ancak 61.000 direnci bugün için geçilemeyebilir.
VOB Stratejisi
72.250 seviyesisindeki direncini kıran İMKB-30 kontratları 72.650-73.250 bandında hareketini sürdürebilir.