Piyasa Stratejisi
ABD’de açıklanacak tarımdışı istihdam verileri öncesinde yurtdışı piyasalarda yatay bir seyir izleniyor. Tarımdışı istihdam verilerine ilişkin beklentiler hafta başında açıklanan tahmin rakamlara göre aşağı yönlü revize edildi. Özellikle son birkaç dönemdir açıklanan istihdam verilerinin beklentileri aşması sonrasında ekonomiye ilişkin artan olumlu beklentiler, Bernanke’nin işlerin aslında o kadar da yolunda gitmediği açıklamaları ile yerini daha temkinli bir yaklaşıma bıraktı. Tarımdışı istihdam verilerinin beklentilerin altında çıkması ABD ve Avrupa piyasaları için moral bozabilir ancak olumsuz gerçekleşmeler FED’den parasal genişleme beklentilerini artıracağı için, fiyatlama gelişmekte olan ülke piyasalarında daha farklı yansıma bulabilir. Avrupa’da gözler Yunanistan’ın borç yapılandırma görüşmelerinde. Ancak o cephede de henüz netlik kazanan bir gelişme mevcut değil. Görüşmelerin haftasonunda neticelendirilebileceğine ilişkin beklentiler hala korunuyor.
Gelişmekte olan ülkelerde ek bir likidite akışı gözleniyor. Dolar/TL’nin 1,75’i ve gösterge tahvilin %9,10 seviyelerini ilk seansta test etmiş olması bu ek likiditenin göstergesi. İMKB de 60.000’nin üzerinde güç topluyor. Ek likidite akışı yeni bir akım olarak düşünülebilir. İlk likidite akımı 49.000-60.000 arasındaki hareketi getirirken, 60.000’den başlayacak yeni bir likidite akışı İMKB’de etkisini gösterebilir. Tarımdışı istihdamın kötü, çok kötü ya da beklentinin çok az üzerinde gelmesi İMKB’de bu yeni yükseliş dalgası hareketini destekler.
İMKB Stratejisi
60.000’nin üzerinde kapanış ile birlikte İMKB’de uzun vadeli yeni bir yükseliş trendi ile ilgili tüm şartlar onaylandı. 60.000 altında bir düzeltme beklentisi azalacak ve 60.000’nin üzerinde yeni alıcılar gelecek. 60.000-64.500 bandında geçtik.
VOB Stratejisi
73.500 önemli bir direnç noktası ama olası bir dönüş noktası değil. 73.500 direnci destek haline dönüştürebilirsek, 75.500’e kadar yükseliş gelebilir.