Piyasa Stratejisi
FED toplantısı öncesinde emtialara gelen satışlar, hisse senedi piyasalarında da satıcılı bir seyir izlenmesine neden oluyor. FED’in iki gün sürecek toplantısı bugün başlıyor. Yarın açıklanacak faiz kararında bir değişiklik beklenmese de Bernanke’nin toplantı sonrası yapacağı açıklamalar piyasalar üzerinde etkili olacaktır. Bugün Wall Street açılışı öncesinde Coca-Cola, Ford, 3M ve UPS’in bilançolarını açıklaması beklenirken, Wall Street kapanışı sonrası Amazon.com bilançosunu açıklayacak. Ekonomik veri bazında gözler Almanya’da aıklanacak IFO güven endeksinde olacakken, ABD’de tüketici güven endeksi takip edilecek.
İMKB yurtdışındaki Paskalya tatili boyunca 68.430-69.000 aralığında hareket etti. Bugün itibariyle Avrupa borsalarının da açılmasının etkisi ile hareket bandı genişleyecektir. FED’in bugün gerçekleşecek PPK toplantısının sonuçları yarın akşam açıklanacak. FED toplantısı öncesinde İMKB’de dahil riskli varlıklarda bekleyiş gerçekleşmesi muhtemel. FED’in tutumu ne kadar net olsa bile ilk kez FED toplantısı sonrasında FED Başkanı’nın açıklama yapmaya başlayacak olması bazı değişimleri gösteriyor. Para politikası konusunda daha fazla şeffaflaşma ve bilgilendirmeye yönelik bu adım gelecekte para politikasındaki değişiklerinde habercisi olacaktır. Bu yüzden Paskalya sonrasında yabancılar FED’in sonuçlarını takip etmeye devam edeceklerdir. Perşembe günü ise ABD’de büyüme ve geçen hafta TCMB’nin PPK toplantı özetleri takip edilecek.
İMKB Stratejisi
İMKB dün 68.597-69.000 aralığında dalgalandı ve %0,26 yükseliş ile 68.870 seviyesinden kapanış gerçekleşti. İşlem hacmi Cuma gününe göre bir miktar arttı ve 1.96 milyar TL oldu.
Bugün için beklentimiz son dönemde yaşanan sıkışmanın sürmesidir. 68.600-69.200 aralığında sıkışık seyrin sürmesini bekliyoruz.
VOB Stratejisi
Bu hafta gösterge niteliğinde Nisan ayı vadeli kontratları kapanacak. Vade sonuna doğru spot piyasaya olan paralellik artıyor. 84.225-84.575 aralığında sıkışma 307 milyon TL bir hacim ile Cuma gününden de sıkışık bir seyir gerçekleşti. Bugünde bizim beklentimiz 84.200-84.700 aralığında bir dalgalanmadır.