Günlük Yatırım Stratejisi – 09.01.2012

Piyasa Stratejisi
Hem ABD hem de Avrupa gündeminin oldukça yoğun olduğu bir haftaya başlıyoruz. Bugün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in mali disiplin konusunda yeni kuralları görüşmek üzere biraraya gelecek. Görüşme sonrasında açıklanacak kararlar piyasaları umutlandırıcı nitelikte olabilir. Avrupa tarafında bu hafta Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı, Almanya’da Çarşamba günü büyüme verileri, Perşembe günü enflasyon verileri takip edilecek olup, hafta boyunca gerçekleştirilecek Fransa, Yunanistan, İspanya ve İtalya ihaleleri piyasalardaki volatiliteyi belirleyecektir. Avrupa’daki gelişmelerin yanı sıra ABD’de bu hafta perakende satışlar, Bej Kitap raporu, haftalık işsizlik maaşı başvuruları, tüketici güven endeksi verileri açıklanacak. Yanı sıra bugünden itibaren ABD’de başlayacak bilanço sezonu da fiyatlamalara dahil edilecektir. Bilanço sezonu bugün Alcoa ile başlıyor. Alcoa Wall Street kapanışı sonrası bilançosunu açıklayacak. Haftanın geri kalanında Cuma günü JPMorgan bilançosu önemli olacaktır. ABD’de tarafında gündemi önemli kılan diğer gelişmeler ise, FED üyelerinin hafta boyunca yapacakları açıklamalar olacaktır. FED toplantısı yaklaşırken ve parasal genişlemeye ilişkin yeni beklentiler oluşturulmaya çalışırken, FED üyelerinin açıklamalarında yeni bir parasal genişlemeye ne kadar yakın olup olmadığımız anlaşılmaya çalışılacaktır.

TCMB Cuma günü aldığı kararla istisnai gün kavramından çıktığını açıkladı. Buna göre günlük 100 milyon $ döviz satım ihalesi ve gerekli görüldüğü taktirde gün içi 50 milyon $ satış ihaleleri açabilecek. Buna karşın istisnai gün bitti dendiğinde, TCMB gün içi üç tane döviz satış ihalesi gerçekleştirdi. TCMB Başkanı Erdem Başçı, Cuma günü Bursa’da yaptığı açıklamalarda 2012’de TL’nin dünyada ABD Doları karşısında en fazla değer kazanacak para birimi olacağı ve bunun için gerekli tüm araçlarının olduğunu belirtti. 2012 yılında da dünyada en fazla değer kazanan para birimi TL olabilir, enflasyon 2012’nin yıl sonunda %5 olabilir ama Türkiye’de büyümeye yönelik ciddi endişeler yaratacaktır. Yurtdışında Dolar değerlendikçe, TCMB likidite çekerek ve dolar satarak müdahale edecek. Bu politikaların tamamının İMKB’yi düşürücü etki yaptığını belirtmiştik. TCMB’nin her “ek” sıkılaştırma deyimi, İMKB üzerinde “ek” bir yük anlamını taşıyacaktır. Bankaların bu kadar hızlı düşerek İMKB’yi etkilemesinin nedeni bu ek sıkılaştırmalardır. Büyüme üzerinde etki görüldüğü ya da konuşulmaya başlandığında sıra sanayi sektörüne de gelebilir. 

İMKB Stratejisi
İMKB 100 endeksi, 50007-51474 aralığında hareket etti ve %-1.9 düşüşle  50182  seviyesinden tamamladı.İşlem hacmi 1.71 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.  53.000 kanal direncinden başlayan satışlar ile birlikte son bir aylık yatay seyir aşağı yönde kırıldı. Tüm ortalamalar aşağı yönü gösteriyor ki, düşüşe gelecek günlük tepkiler satışla karşılanabilir. Tepkiler satışlar ile karşılandıktan sonra 48.500’e doğru gidişhat devam edecek. 48.500’den gelecek tepkiler 50.500-51.000’ne itecek bir tepki yaşatabilir.

VOB Stratejisi
İMKB 30 kontratları 60.550-62.725 aralığında hareket ederken, 1,66 milyar TL işlem ile 60.850 seviyesinden kapattı.  Orta vadeli düşen ile kısa vadeli yükselen sıkılaşma, düşüş yönünde sonuçlandı.  61.400 direnç olmak üzere 59.000’ne yönelim devam edilecektir. 59.000 desteğinden gelecek tepkinin cari seviyelerden gelecek tepkiye göre daha güçlü olmasını beklemekteyiz.

Bu Da Dikkatini Çekebilir

Xu030 Yorumu

Sazan sadece bir kez yazsın. Xu030 açısından, yükselişin 110.000-112.000 bandına kadar çıkmasını , sonrasında 98.000-100.000 …

xu030 da haftalık sinyaller

xu030 da haftalık sinyaller, son sinyal çukurda kalmış, … asla kalmaz, örneklerde görüldüğü üzere bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir