Günlük Yatırım Stratejisi – 08.08.2011

Piyasa Stratejisi
Piyasalar ABD için olası bir not indiriminin farkındaydı ama belki zamanlama olarak gafil avlanıldı. S&P’nin not düşürmesinin ardından, diğer derecelendirme kuruluşlarının da kararları beklenecek. S&P’nin bu kararı, tüm ekonomi otoritelerinin kendine gelmesini sağlayacak ve sorunlara ilişkin atılacak adımları hızlandıracaktır. Önümüzdeki günlerde Euro Bölgesi’ne ilişkin alınabilecek her türlü karar ve FED’den Salı günkü toplantısında resesyon endişelerinin ortasında ABD ekonomisine ilişkin atılacak hamleler takip edilecektir. ABD gibi büyük bir ekonominin notu düşürüldükten sonra, Avrupa Merkez Bankası’nın bundan sonra sorunlu Avrupa ülkelerine ilişkin daha önce uygulamada çekimser kaldığı her türlü adımı atması gerekecektir. Nitekim piyasalara müdahale edileceği ve likidite sağlanacağına yönelik açıklamalar gelmeye başladı bile ancak müdahalelerin ne şekilde yapılacağı şimdilik belirsiz olduğu için, bu tarz açıklamaların piyasalar üzerinde bir etkisi olmadı. Bu hafta da geçtiğimiz hafta olduğu gibi ekonomik veri akışı yoğun ancak veriler Temmuz ayına ya da kredi notu düşmeden önceki bir döneme ait olduğu için bu veriler değil, asıl kredi notunun düşmesinden sonraki döneme ait ekonomik veriler önem arz edecektir. Öyleki tüketicilerin, not değişikliğinin ardından ekonomiye olan güvenlerindeki değişiklik ya da harcamalarda kesinti yapıp yapmadıklarına bakılacaktır.

ABD’de not indiriminin ABD’ye etkisi sınırlı, dünya piyasalarına etkisi ise biraz daha ağır olacak. ABD tahvillerinden büyük bir çıkış olamayacağı ve tahvillerden çıkacak büyüklükte nakdin park edebileceği ölçekte piyasa olamaması nedeniyle ABD üzerindeki etkisi sınırlı olacak. Fakat global ekonomi üzerindeki durgunluk İspanya ve İtalya gibi borç sorunu yaşayan ülkeler üzerindeki ağırlığını artıracak. ABD’nin not indiriminin Türkiye üzerindeki etkisinin daha sınırlı olmasını ama bu sınırlı etkinin bile toparlanmasının zaman almasını bekliyoruz. TCMB Başkanı Cuma günkü açıklamasında %5,5 enflasyon ve cari açıkta yıl sonuna kadar hızlı toparlanma beklediklerini açıkladı. TCMB’nin gelecek günlerde de gevşeyici politika izleyebileceğini ve ekonomik durgunluktan endişe ettiğini gösteriyor. Görünen İMKB’de sanayi şirketlerinde satışlar aynı hızla devam edecek, gevşeyici politikalar faizi düşürecek bankalar nispeten daha güçlü olabilir. 58.000 son ve en önemli destekti, şimdi ilk ve en önemli bir direnç noktası.  52.500 ve 46.500 seviyeleri gelecekte test edilebilecek destek seviyeleridir. Toparlanma ve yeniden yükselişe geçiş zaman alacaktır.

İMKB Stratejisi
İMKB, 55.625-57.755 aralığında hareket etti ve %5,16 düşüş ile 56.265 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. İşlem hacmi 3 milyar TL seviyesindeydi. Son bir yıla yakın yatay trend bozuldu ve düşen trend başladı. Perşembe ve Cuma günü yaşanan hacimli düşüşler net bir trend dönüş sinyalidir. Bu kadar hacimli düşüşler sonrasında tepki hareketlerine katılım gerçekleştirilmemelidir. 52.500 önemli destek noktamız. Kırılması durumunda 46.500 öngörülebilecek destek noktasıdır.

VOB Stratejisi
İMKB 30 gösterge kontrat 67.850-72.000 aralığında hareket ederken 2,33 milyar TL işlem hacmi ile 68.025 seviyesinden kapandı. Düşen ana kanalın desteği 65.202 seviyesinden geçiyor. Bu destek seviyesinin tutunması durumunda ilerleyen günler için tepki hareketleri için umut olabilir. 65.202 desteğini önemli bulmamızın diğer bir sebebi, kırılması durumunda 59.500 seviyesine kadar önemli bir destek barındırmamasıdır.

Bu Da Dikkatini Çekebilir

Xu030 Yorumu

Sazan sadece bir kez yazsın. Xu030 açısından, yükselişin 110.000-112.000 bandına kadar çıkmasını , sonrasında 98.000-100.000 …

xu030 da haftalık sinyaller

xu030 da haftalık sinyaller, son sinyal çukurda kalmış, … asla kalmaz, örneklerde görüldüğü üzere bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir