Sevgili Akıllıpara,
Ben cebimdeki paraya bakarım. Hesabım büyüyorsa, bu bana 1000+ kişinin teşekküründen fazla motivasyon ve başarı hissi verir. Yine, dediğin gibi birkaç adet densizin yazdıkları, hesabım sürekli artıyorsa, benim kendim hakkımdaki başarı hissimi etkilemez. Sadece paylaşım konusunda arzumu azaltır. 2-3 hafta içinde buda yok olur. Tekrar devam ederiz.
Keşke herkes kazansa. Ama Artık 23+ yıl olan borsa ve future tecrübemde gördümki, devamlı olarak piyasada oynayıp istikrarlı kazananlar çok çok az. (Yüzde 1 değil, binde 1 civarı. Binde birin yarısı da ancak sermayelerini koruyup, faiz kazancını (alternating opportunity cost) ise kaybediyor) Diğer kazanan grup ise, bir hisseye istikrarlı olarak (eline para geçtikçe) yatırım yapan ve bir kere voliyi vurunca bunu mala yatıran ve bir daha da girmeyenler. (Tüm hayatımda böyle sadece 2 kişi gördüm. Kazanıp bir daha girmeyen)
Bu yüzden VOB gibi bir piyasada ciddi para kazandım diyen (gerçekten kazanabilir), o andığım binde 1'lik grupta değilse (bilgi, tecrübe ve cesaret babında), ve oynamaya devam edecekse orta vadede yine kaybedecektir. Orta vadede (6-8 ay gibi) kazançları sanırım yine kazanan istikrarlı gruba

dogru transfer olacaktır.
2 rakı sonrası yazdığım, sert veya aşağılayıcı geldiyse affola. Amacım kimseyi incitmek yada aşağılamak değildir. Belki, buradan korkunç para kazanıp, hayatımı kurtarırım diyen, hayalperestleri uyarmak amacıyla yazılmıştır.
Yer imleri