Sayfa 91/216 İlkİlk ... 41818990919293101141191 ... SonSon
2585 sonuçtan 1.081 ile 1.092 arası

Konu: Sazan Waves

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    845
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.789
    Toplam Teşekkür
    2.797 Yazısı Teşekkür aldı

Bir de not :

Bir önceki mesajım, piyasalardan ilk 9 ayda yıllık faizlerin 6-7 katını kazanmış bir kişinin yazısıdır. Kaybeden bir kişinin, serzenişini anlatan bir yazı olarak algılamanızı istemem.

Artık koyun yok (Daha dogrusu kalmadı, yenile yenile bitti). Şimdi açlıktan kurtlar kurtları yiyor. O yüzden bir önceki mesajımı bir kez daha okuyun isterseniz. (İ-raki 4 olmuş bu arada.)

Eşim ve kızım geldi. Sazan geyik ve uyarı muhabbetini sonlandırır. Umarım birilerine faydası olur.
    Herkese bol kazançlar dilerim.
    Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
    Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.

2. 15 Kullanıcı sazan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür
    33.405 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı sazan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir de not :

Bir önceki mesajım, piyasalardan ilk 9 ayda yıllık faizlerin 6-7 katını kazanmış bir kişinin yazısıdır. Kaybeden bir kişinin, serzenişini anlatan bir yazı olarak algılamanızı istemem.

Artık koyun yok (Daha dogrusu kalmadı, yenile yenile bitti). Şimdi açlıktan kurtlar kurtları yiyor. O yüzden bir önceki mesajımı bir kez daha okuyun isterseniz. (İ-raki 4 olmuş bu arada.)

Eşim ve kızım geldi. Sazan geyik ve uyarı muhabbetini sonlandırır. Umarım birilerine faydası olur.
    Herkese bol kazançlar dilerim.
    Patron.belki zaten denemişsindir amma ben yine de diyeyim... "Kara Efe" iraki ailesi içinde tüm zamanların en iyisi kanaatimce...
    BANGA mühim

4. 8 Kullanıcı Astatin tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    2.789
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.247
    Toplam Teşekkür
    264 Yazısı Teşekkür aldı

2 rakı sonrası yazdığım, sert veya aşağılayıcı geldiyse affola. Amacım kimseyi incitmek yada aşağılamak değildir. Belki, buradan korkunç para kazanıp, hayatımı kurtarırım diyen, hayalperestleri uyarmak amacıyla yazılmıştır.
    Bu yazınız ayakta alkışlanır.Tutturmuşuz hayatımızın çok büyük bir kısmını boş olan bir yolda yürüyoruz.Allah sonumuz hayretsin.

6. 9 Kullanıcı dede2 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    56
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    144
    Toplam Teşekkür
    39 Yazısı Teşekkür aldı

Standart psikolojik gösterge hükümsüz kaldı

Alıntı akillipara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu tip üretken ortamlarda ne zaman ki bir parazit belirir ve "filanca usta sen satıyorum dedin ama biz rallide yükümüzü aldık, hedef 500.000" derse işte o zaman anlarım ki piyasada güven zirve yapmistir
    sn. sazan o değil de, ben yukarıdaki uyarıyı yapınca siz de üzerine "kışt, kışt gelmeyin sakın buralara" deyince kaotik bir durum yaratmış olduk. benim çakma-gösterge çalışacaktıysa bile artık çalışmaz, bu ralli de bitmez desenize

8. 7 Kullanıcı akillipara tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    17.956
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    56.206
    Toplam Teşekkür
    8.388 Yazısı Teşekkür aldı

Sevgili Akıllıpara,

Ben cebimdeki paraya bakarım. Hesabım büyüyorsa, bu bana 1000+ kişinin teşekküründen fazla motivasyon ve başarı hissi verir. Yine, dediğin gibi birkaç adet densizin yazdıkları, hesabım sürekli artıyorsa, benim kendim hakkımdaki başarı hissimi etkilemez. Sadece paylaşım konusunda arzumu azaltır. 2-3 hafta içinde buda yok olur. Tekrar devam ederiz.

Keşke herkes kazansa. Ama Artık 23+ yıl olan borsa ve future tecrübemde gördümki, devamlı olarak piyasada oynayıp istikrarlı kazananlar çok çok az. (Yüzde 1 değil, binde 1 civarı. Binde birin yarısı da ancak sermayelerini koruyup, faiz kazancını (alternating opportunity cost) ise kaybediyor) Diğer kazanan grup ise, bir hisseye istikrarlı olarak (eline para geçtikçe) yatırım yapan ve bir kere voliyi vurunca bunu mala yatıran ve bir daha da girmeyenler. (Tüm hayatımda böyle sadece 2 kişi gördüm. Kazanıp bir daha girmeyen)

Bu yüzden VOB gibi bir piyasada ciddi para kazandım diyen (gerçekten kazanabilir), o andığım binde 1'lik grupta değilse (bilgi, tecrübe ve cesaret babında), ve oynamaya devam edecekse orta vadede yine kaybedecektir. Orta vadede (6-8 ay gibi) kazançları sanırım yine kazanan istikrarlı gruba dogru transfer olacaktır.

2 rakı sonrası yazdığım, sert veya aşağılayıcı geldiyse affola. Amacım kimseyi incitmek yada aşağılamak değildir. Belki, buradan korkunç para kazanıp, hayatımı kurtarırım diyen, hayalperestleri uyarmak amacıyla yazılmıştır.

buram buram tecrübe ve profesyonellik kokan 10 numara bir yazı...herkesin başucu makalesi olmasını isterim..ister bilgisayarınızın yanına,ister duvarda görebileceğiniz bir yere,nereye isterseniz alıntılayınız.
    işlem yaparken..kazanırken..kaybederken gözünüzün önünde olsun...

tebrikler sn.sazan....gerçeği bu kadar çıplak yazmak yürek ister..tebrikler.
    yazılarım hayal ürünüdür..rüyalarda yaşarım...
    dayanak varlık işte bütün mesele bu..önce konut,sonra hisse,anlayana..

10. 10 Kullanıcı boz ayı tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    845
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.789
    Toplam Teşekkür

VOB 15 dk'lık grafik.

Düşüşte bir tuhaflık var. 0 noktasından başlayarak 3 dalgalı standard bir düzeltme sonrası, (a) dalgası, yine 3 dalgalık bir yukarı hareket var ve önceki tepe aşılıyor. Eğer yukarı bir trend içinde bu dalga gelişiyor olsa idi 5 dalga olmalıydı. Sonrasında ise (a) dalgasının da altına inen ve görünüşe göre 5 dalgalı bir hareket var.

Özellikle (b) yükselişinin 3 dalgalı olması bir expanded flat olasılığını göz önünde bulundurmayı gerektiriyor. Hedef aralığını kutucukla gösterdim. Gerçek beklentim daha aşağılar olmasına ragmen bu kutucukta, oldukça güçlü gözüken expanded flat olasılığından dolayı pozisyonlarımın yarısını kapatacağım. Diğer yarısını ise 84.5 üstünde çıkabilirse kapatacağım. (84 altına inilirse, expanded flat olasılığı azalacağından dolayı yeniden düşüş yönlü pozisyon almayı düşünürüm)

Daha önce yetim (orphant) tepelerden-diplerden bahsetmiştim. Eğer Expanded flat dogru ise yükseliş 0 tepesinde bitmiş oluyor. Bu noktadan sonra yeni bir tepe olsa da bu tepe yükselişin bir dalgası olamaz.

Son olarak kutucuk altında ve özellikle 84 altındaki kapanışlar, expanded flat olasılığını çok azaltır ve aşağı hareket olasılığı daha da artar. Ancak expanded flat geçerli işe, grafikteki (b) tepesi de ciddi miktarda geçilecek demektir. (Umarım olmaz)

Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.

12. 12 Kullanıcı sazan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür
    13.699 Yazısı Teşekkür aldı

VOB 15 dk'lık grafik.

Düşüşte bir tuhaflık var. 0 noktasından başlayarak 3 dalgalı standard bir düzeltme sonrası, (a) dalgası, yine 3 dalgalık bir yukarı hareket var ve önceki tepe aşılıyor. Eğer yukarı bir trend içinde bu dalga gelişiyor olsa idi 5 dalga olmalıydı. Sonrasında ise (a) dalgasının da altına inen ve görünüşe göre 5 dalgalı bir hareket var.

Özellikle (b) yükselişinin 3 dalgalı olması bir expanded flat olasılığını göz önünde bulundurmayı gerektiriyor. Hedef aralığını kutucukla gösterdim. Gerçek beklentim daha aşağılar olmasına ragmen bu kutucukta, oldukça güçlü gözüken expanded flat olasılığından dolayı pozisyonlarımın yarısını kapatacağım. Diğer yarısını ise 84.5 üstünde çıkabilirse kapatacağım. (84 altına inilirse, expanded flat olasılığı azalacağından dolayı yeniden düşüş yönlü pozisyon almayı düşünürüm)

Daha önce yetim (orphant) tepelerden-diplerden bahsetmiştim. Eğer Expanded flat dogru ise yükseliş 0 tepesinde bitmiş oluyor. Bu noktadan sonra yeni bir tepe olsa da bu tepe yükselişin bir dalgası olamaz.

Son olarak kutucuk altında ve özellikle 84 altındaki kapanışlar, expanded flat olasılığını çok azaltır ve aşağı hareket olasılığı daha da artar. Ancak expanded flat geçerli işe, grafikteki (b) tepesi de ciddi miktarda geçilecek demektir. (Umarım olmaz)

sazan abi .. anlayamadım abi .. expanted flat doğruysa .0 tepesine 5 etiketimi gelecek ... .. yükseliş nası bitmiş oluyor abi . .aşağı itki sayılmıyor o zaman ... kombinasyonlu düşüşmü olacak ... üvvvvvvvvvvvvv

abi şöyle bi genişleyen ed sayılsa .. son yukarı dalgaya 5 dense ve yükseliş bitse olmazmı .. ?? .... hörmetler sazan abim ..

2013,00

14. 9 Kullanıcı selçuklu tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    845
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.789
    Toplam Teşekkür

Sevgili selçuklu,

0 dediğim yere sen ister 3 ister 5 koy. Zaten ben dikkat edersen ben bir şey koymadım. Demek istediğim , eğer expanded flat geçerli ise, yükselişin tepe noktası 0 tepesi, b tepesi değil. Eğer expanded flat geçerli ise, bu tepeye 5 etiketi de olmaz. O zaman alternatifler 3 of 5 yada sadece 3'dür. Expanded Flat gelişim de 4 of 5 yada 4 olur.

Dikkat edelim, kesinlik yoktur, sadece fena olmayan bir olasılık vardır. Bu olasılık nedeniylede risk'i azaltmak bence mantıklıdır.

Diger soruna gelirsek, Ending diagonallerin expanding varyasyonu istatistiki olarak çok az olduğundan, ben yokmuş gibi davranmayı tercih ediyorum.

16. 7 Kullanıcı sazan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

17. 08.10.10, 15:01

Sebep
    :(

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür

Sevgili selçuklu,

0 dediğim yere sen ister 3 ister 5 koy. Zaten ben dikkat edersen ben bir şey koymadım. Demek istediğim , eğer expanded flat geçerli ise, yükselişin tepe noktası 0 tepesi, b tepesi değil. Eğer expanded flat geçerli ise, bu tepeye 5 etiketi de olmaz. O zaman alternatifler 3 of 5 yada sadece 3'dür. Expanded Flat gelişim de 4 of 5 yada 4 olur.

Dikkat edelim, kesinlik yoktur, sadece fena olmayan bir olasılık vardır. Bu olasılık nedeniylede risk'i azaltmak bence mantıklıdır.

Diger soruna gelirsek, Ending diagonallerin expanding varyasyonu istatistiki olarak çok az olduğundan, ben yokmuş gibi davranmayı tercih ediyorum.
    anladım abi .. o zaman ... o tepe 5 of 3 uygun gibi .. .tabi .. kesin değil ...

sazan abi .. precher kitaplarını bitirdim sayılır .. ... ewprinciple ve conquer crash rn masterworks .. .. .. nelly nin master elliot wave kitabın okuyayımmı abi ... veya ne kitap alayım ...
    2013,00

19. 6 Kullanıcı selçuklu tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    845
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.789
    Toplam Teşekkür

Alıntı selçuklu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anladım abi .. o zaman ... o tepe 5 of 3 uygun gibi .. .tabi .. kesin değil ...

sazan abi .. precher kitaplarını bitirdim sayılır .. ... ewprinciple ve conquer crash rn masterworks .. .. .. nelly nin master elliot wave kitabın okuyayımmı abi ... veya ne kitap alayım ...
    Nelly'i okursan, inanılmaz kafa karışıklığı yaşarsın ve neyin dogru olduğu tamamen belirsizleşir. Bence bu noktadan dogru dalga sayımını konfirme edecek yada ipucu verecek indikatörlerle ugraşmak ve onlar hakkında daha bilgili olmak, daha evla gözüküyor.

Bunlar bence, MACD Histogram (MACD değil), Elliott Wave Oscilliator yada ham haliyle (MOV((H+L+C)/3,5,S)-MOV((H+L+C)/3,34,S)).

Bir de ters mantıkla fibonacci-EW ilişkisine bakmanı öneririm. Örneklemek gerekirse, biliyoruz ki 3. dalgalar çogunlukla 1. dalganın %161'i yol giderler. Etiketleri koymadan bir de şunu dene, grafikteki hangi hareketin %161'i tam tepeye geliyor. 4. dalga geri alma mesafesini fiboda bulduğun dalgalar üstünden hesapla. (2-3. dalga mesafesinin %38'i) Karışık oldu. Ama son paragrafı anlayamazsak, detaylandırırız.

21. 8 Kullanıcı sazan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür

Nelly'i okursan, inanılmaz kafa karışıklığı yaşarsın ve neyin dogru olduğu tamamen belirsizleşir. Bence bu noktadan dogru dalga sayımını konfirme edecek yada ipucu verecek indikatörlerle ugraşmak ve onlar hakkında daha bilgili olmak, daha evla gözüküyor.

Bunlar bence, MACD Histogram (MACD değil), Elliott Wave Oscilliator yada ham haliyle (MOV(C,5,S)-MOV(C,34,S)).

Bir de ters mantıkla fibonacci-EW ilişkisine bakmanı öneririm. Örneklemek gerekirse, biliyoruz ki 3. dalgalar çogunlukla 1. dalganın %161'i yol giderler. Etiketleri koymadan bir de şunu dene, grafikteki hangi hareketin %161'i tam tepeye geliyor. 4. dalga geri alma mesafesini fiboda bulduğun dalgalar üstünden hesapla. (2-3. dalga mesafesinin %38'i) Karışık oldu. Ama son paragrafı anlayamazsak, detaylandırırız.
    yok abi karışı kdeğil anladım ... fibo-ew ilişkisinin .. detaylarına gireyim ... .. bu haftasonu bi plan yaparım fibonacci konusnda .. senin analizlere falan bakarıım ..... sağol abi .. kolay gelsin ... .. nelly den vazgeçtim sonra okurum ...
    2013,00

23. 3 Kullanıcı selçuklu tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    2.759
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.412
    Toplam Teşekkür
    558 Yazısı Teşekkür aldı

Standart ala ala...

sazan abey böyle de olabilüü... C için SD öngörsek. şuan tam 84.350 deyiz ve 3.b de isek. 73.900 3.c olsa se.. sa... se.. sa...

soldaki 60 dak(25-8-2010/08-10-2010), sağdaki 5 dak(6-8 ekim) grafikler.
    SD ile yükselişi bitirmiştim.fakat bitmek istemiyor.düşüş düzeltme gibi duruyor.
    not: bu yüzden sabit kısaların 2/5 i 84.100 den kapandı. 1/5 e ise stop konarak devam.82.400 kırılırsa kısa sabitler konacaklar.

25. 3 Kullanıcı abicim tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri