selam jelibon,
abim bu kadar yorma kendini, telef oldun valla, inadına durdun, inadına sürdürdün, harikaydın valla,
rahatlatıyım seni biraz senin takvimlere cila çekelim grafalarla, parlasınlar biraz.....
selam jelibon,
abim bu kadar yorma kendini, telef oldun valla, inadına durdun, inadına sürdürdün, harikaydın valla,
rahatlatıyım seni biraz senin takvimlere cila çekelim grafalarla, parlasınlar biraz.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
abim öncelikle asimetri var, asimetri sürdükçe herkes kendini yaşar, örgütlü piyasa içinde küskünlükler ve kırgılıklar olur bazen, sıkışma vardır, istekler uca gelmiş ve dayanmıştır, bu istek diğerinde artık karşılanacak limitlerin altındadır, ölese piyasada düşüş için örgütlü sistem henüz hazır deyildir, realizeler düşüş gibi gözüksede, gerçek düşüş örgütün kararıyla olacaktır, öyleyse oturup konuşulacak ya düğmeye basılacak, yada anlaşacaklardır,...
dovun yukarı yönde 12000 lere doğru sergilediği agresif tutum, paritenin farklı yönde dibe atağı, dax sın ise tepeleyip sonrasında düşüşe geçmesi, dxy nin apatal aptal olup bitene bakması buna keza ucuna kadar gelip oyalanması, gidecek yer olamayınca gelişmekte olan mötörlere nur yağması, bunlar işte henüz örgütlü piyasanın fertlerinden her birinin diğerine, rest çektiğini, bu böyle olunca düşüş için olması gerekli şartların, şartlar olgunlaştığı halde gecikmesine neden olmaktadır,
ölese alkış gelene kadar, düşüşler realize halinde olacak, alkış geldiğinde ise, eğer parite yukarı kalkıp golda eşlik etmesse trash başlayacaktır, crash ise daha çok zaman alacaktır,..4 e kadar, 4 ten sonra, 4 kadar trash, 6.75 ten sonra crash....şimdi 3.33 te, bir anda doların arazi olması gerekli, bu bile crash yapamaz trash yapar,...
eğer sığır güden kendimide alayınızı da yakarım kızdırmayın beni derse bu başka tabi..
sonuç, kör tuttuğunu ......, sinyali kim verdiyse o alınmalı veya satılmalı,....ortada enkaz var herkes bir tarafa kaçtı,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
üstad kesinlikle şu konuda haklıdır, düşüş alınmadan, yani satış görülmeden hiç bir şeyin anlamı yoktur, buna düştü diyemeyiz, öncelikle bu görülmelidir, teyid edilmelidir,..
şöyleki altta takip ediniz,.....
buna boşa seans artı seans demedik.
Ders burada yazılanlar.
Nassı yani?
Veriye giriş anı başka yön, veri anı başka yön, sonrası başka yön, daha sonrası başka yön kapanışı başka yön.
yani yatay yukarı, düşüş, yukarı, daha çok düşüş, yukarı.
(ha veriyi bimiyorlarmı biliyorlar TR niye sattı verdiden önce?, Amerika niye satmıyor? herkese mama yok bu alemde, seansında çekilir çekileceği yere).
seans kere seans.
imkb basit napayım benim suçummu. niye basit asla bunun gibi bir volatilitede bulunmuyor.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
garfta ;
1.genel olarak sarılar ortada iken yükselen piyasayı,
2.genel olarak kırmızı ve mavi ortada iken düşen piyasaları,
3.özel olarak bir yükselen py da, koyu sarı üstte iken agresif alış py sasını,
4.özel olarak bir düşen piyasada, kırmızı mavi üstündeyse agresif satış py sasını,
5.özel olarak bir yükselen piyasada açık sarı koyu sarı üstünde ise alışların hız kaybettiğini, srmesi halinde sarıların dışa açılarak kırmızı ve maviyi içeri davet edceğini,
6.özel olarak bir düşüş py sasında mavi kırmızı üstünde ise satışların yavaşladığını veya satışa karşı bir tepki çıkışının başladığını, sürmesi halinde, bir süre sonra kırmızı ve mavinin dışa açılarak sarıları içeri alarak yükselen piyasayı başlatacağını,
7. 5. ve 6. cı maddelere istinaden başarısız davetlerde satışın /alışın yatay py ile son bulacağı,..
buradan devamla;
bugün madem dov da düşüş var bu günü yazalım geleceğe ışık tutalım,....
dov bir süredir grafta görüldüğü üzere yükselen pysadadır ve fiyatlar mavi çizgi üstünde ve bugün ise yakın seyrederek hareketini devam ettirmektedir,...graf indikatörüde trendin hali hazır devam ettiğini ve bir düşüşle tg ''0'' çizgisi altına gelmedikçe düşüşten bahsedilemeyeceğini(düşüşü görmedikçe çıkışa devam etmek, jelibondan ne kadar doğru bir söz), söylemektedir,....
değerler ise şu şekildedir,
mavi çizgi 11614 te,
şu ana kadarki gün düşüğü, 11599 da,
kanal ortası diyebileceğimiz seviye 11050 dedir,
öyleyse bugünki hareket 11614 altında kalmadıkça ve takip eden barlar, kapanış seviyesinin gün düşüğünde olamadıkça, bunlar olduğu taktirde muhtemel realizenin 11395 seviyesini aşağıya kırmadıkça, bütün bunlara rağmen nihayetinde
11050 seviyesi aşağı kırılmadıkça,
1. şu ana kadar olan düşüş için bir realizeden veya mevcut çıkışın devam edeceğinden,
2.11395 seviyesi aşağı geçildiğinde yukseliş pysasının sonlandığından veya muhtemel çıkışa dönük yatay piyasadan,
3.11050 seviyesi aşağı geçildiğinde çıkış trendinin tamamen sonlandığından veya düşüşe dönük muhtemel bir yatay piyasadan, (2. ve 3. madde trash seneryosu)
4.nihayet 10512 seviyesinin aşağı kırılması ile ise bir crash dan bahsedebiliriz,..
evet bende güncel örneğini vereyim adam altını basıyor şimdi, güzelde bastı ama altun ayusu nerde daha rahat olur? 1370-1380 altında.
Satıyor satıyor kapanış 1370-1380 arasında.
Bunu her hangi bir fikir olarak söylemiyorum başlı başına fikir bu ama anlatmak istediğim bu işin zorluğu.
Satıyorlarmı rahat olman için teyid alacaksın başka yol yok.
Yoksa her satış kendini kandırmak, anahtar düşüğün düşüğü yada elbet kanal kırılımı.
jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
aynen öyle,...
4 e kadar mevcut piyasa,
4-6.75 arasında agresif boğa piyasası,
6.75 eğer görebilirse veya yaklaşırsa burdan ciddi bir satış ve geri alış, gelişmekte olanlardan tasrruf emişi,
4 e kadar olan bölümde ise hormonal bir düzeltme bekliyorum, trash dediğim, bu iy olur gazı alır, arkasından hormonları azdırır,..kuvvetli çıkış için takviye yapar, 4-6.75 arasında flationlu agresif yüksek faiz eşliğinde boğa piyassası bunun sonrasında gelişmekte olanların çin ve japonyanın önüne konulması, aç dolaşacak haleleri yok, bu meyanda fonlanan batık AB ÜLKELERİNİN, GELİŞMEKTE OLAN MOTORLARDAN TASRRUF AKTARILMASIYLA, (KUR DEĞERLENMESİ), KENDİLERİNE GELMELERİ, SÜREÇ SONUNDA NEREDE KALMIŞTIK, DÜNYANIN BATACAK HALİ YOK, BİR DÖNGÜ VAR VE DÖNÜYOR, PARA SÜRDÜKÇE BU BÖYLE, NE ZAMAN PARA TARTIŞILIR BU DÖNGÜ BİTER, O DA BU GLOBAL NÜFUS ARTIŞI İLE NASIL OLACAK ALALH BİLİR, ZOR VE ZOR, ÇOK ZOR....
dostum altına sinyalmi geldi satmı bas altına, almı al altını, veya petrolü sinyal esas, ama buradan dova yol çalışmaz, dovdan altına çalışmaz, ne biliyim altından bizim piyasalara yol olmaz, herkes evine çekildi, yaralarını yalıyorlar, dov ayakta alkış dediğim bu, dov için pansuman bir düşüş, ŞU BENİM TRASH, işaret, ahali çıkın dışarı demek içün,...herkesin crash beklediği bu dönemde aslında 2008 krizi sonlandı, tek beklentim cidi bir düzeltme, hormonlar için, düştü dedirtmek için, teknik görüntü bile yeter artık diyor, kalıba oturmayacak yakında...
şöle altına veya dova veya pariteye bakarak karamsarlık hakimken bizim piyasa 76 dan 86 gördü, ciddi bir rakam burada göçen bir parite vardı gemnelde, çıkan bir yurt içi dolar ve dxy, düşen bir yurt içi faiz, yani herkes kendi dünyasını yaşıyor,.....
adam çıkıp diyecekki işin sonunda parite deki düşüş AB den kaçan sermayenin gelişmekte olanlara....diye, hoop 95000, buyur, o esnada dov düşebilirde , dov düşüyor diye parite toparlayabilir, demek istediğim denge durumunu bu süreçte bir ona bir buna vurarak, vurduğunu tekrar kaldırarak idere edecekler, herkes ne kadar çıkş ne kadar düşüş gelirse, kısmet, sinyal esas, al al, sat sat,....hepsini ayrı al veya sat, bağ kurma bağ yok, ara dönem, almazlarsa kendileri bilir isyankar çok,....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri