durum bu.....
durum bu.....
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Hmm konu açıklığa çıktı... gün sonu KAP emri ile 3 adet uzlaşma fiyatı üzerinden geçen işlem var 17:44'de. o yüzden son fiyat değişmiş...
tşk.ler Türkoğlu.
o son saniyelerdeki yatırım finansmanlar benim üwww150 den itibaren cörtle gidip düşer diye bekle bekle son saniyeler 250 den itibaren 375 e kadar kapat üwww trade işte
![]()
![]()
1.)Trend Takibi
ETR:
----------------------------------------------
2.) Günsonu Yüksek/Düşük /Kapanış
GY: 73.175
GD: 71.850
GK: 72.375
3.)Kırılma Noktaları
SRB:
72.450
72.125
4.) Pivot ,Destek ve Dirençler
4.Direnç : 76.450
3.Direnç : 75.125
2.Direnç : 73.800
1.Direnç : 73.100
Pivot : 72.475
1.Destek : 71.775
2.Destek : 71.150
3.Destek : 69.825
4.Destek : 68.500
5.) Fibonacci Denklemleri
4.Direnç : 74.100
3.Direnç : 73.500
2.Direnç : 73.075
1.Direnç : 72.800
1.Destek : 71.950
2.Destek : 71.675
3.Destek : 71.250
4.Destek : 70.650
Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
AL - SAT Tavsiyesi değildir.
Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Metastock 10.1 kullanan varmı ?
Yardıma ihtiyacım var tel 0 533 579 38 68
perfect ben yardımcı olayım.10.1 kullanıyorum fx de var..pm atabiirsiniz..
tek bildiğim fiyat hareketleridir başkası beni bağlamaz.
Taptaze, sıcacık
http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5583
Daytrade sayfasını geriye doğru okurken 05/06 tarihli çok gerilerdeki alıntıladığım yazı ile ilgili olarak bir çalışmamı paylaşmak istedim;
her fikrinden karşılıksız olarak geniş bir şekilde yararlandığımız sayın saraylının nalıncı keseri önermesini ilk duyduğumda bayağı heyecanlanmıştım. konu ile ilgili yaptığım çalışmalar sonucunda yine sn saraylının müsadesiyle;
1. üç farklı sistemden oluşan ve yaklaşık 2.5 yıldır fiziki olarak gerçekleşen rakamlarla oluşan gün sonu sermaye değeri tablolarımda geriye dönük nalıncı keseri uygulaması sermaye üzerinde olumlu sonuç vermedi
2.üç sisteme ayrı ayrı ortalama attığımda ve nalıncı keserinin işlem yap/yapma göstergelerine göre değerlendirdiğimde (yani sistemlerden hangisi NK açısından daha iyi ise onunla işlemlere devam et veya sermayeyi o sisteme kaydır, NK değeri olumsuz olanda işlem yapma vs vs) yine anlamlı sonuçlar alamadım. (daha doğrusu gerçekleşen kar her çalışma da fiziki duruma göre daha aşağıda oluştu)
3. N. keserine yönelik yukardaki çalışmalarımı ortalamaları değiştirerek çeşitlendirdim; ne sermaye bütünü ne de sistemler bazında en azından gerçekleşen kar rakamını azaltmayan bir sonuca ulaşamadım
4. çalışmanın olumsuz sonuçlarına rağmen önce zarar etmemeyi amaçlayan bir yatırımcı için nalıncı keseri nakit akışı ve risk yönetimi açısından anlamlı bir sonuç verebilir ama uygulama ve tüm türevlerinde gerçekleşmiş kar rakamının yıl sonunda veya tüm dönem sonunda düşmüş olduğuna tanık oldum.
bu fırsatla, karşılıksız ve teklifsiz katkılarından dolayı başta sn saraylı olmak üzere tüm özverili arkadaşlara teşekkür ve saygılarımı sunarım...
selam selam,
Kadirşinas tavrınız ve nezaketiniz için önce ben teşekkür ederim..size faydalı olmak bana zevk veriyor...
NK ile ilgili geniş çalışma yaptığınız belli,ancak bir de şunları deneseniz belki iyi olur:
-NK ni ho larla yaptığınızda,ho ların geç kalma tabiatı yüzünden,NK siz duruma göre performans düşmesi olabilir.Bunu önlemek için NK ne macd ya da trend analizi uygulamak iyi olabilir.Getiri eğrisinin dip ve tepelerini iyi bulamadığımız için ,NK li sistemin performansı düşüyo...
-NK ni ,PY açısından değerlendirmek iyi olabilir;misal sistem sinyaliyle yarım poz ,NK sinyaliyle tam poz aç gibi...
-Siz sistem testlerinde ;en yüksek aylık net karı baz alıyorsunuz,yazınızdan öyle anlaşılıyor,halbuki düşük aylık trade sayısı ya da düşük sermaye erimesi gibi parametreleri de risk kontrolü açısından baz almak daha iyidir...Diyelim ki ayda 9000 puan getiren bi sisteminiz var ama 2 ayda bir 3500 puan tek trade de zarar yazıyor,işte burda NK uygulaması önemlidir...
-Sadece aylık net karı max etmek isterseniz,NK önemini kaybeder,ama max sermaye erimesi,aylık trade sayısı,ort kar /ort zarar,performans,kazanma oranı gibi sistem parametrelerini de opt edecekseniz,değer ve önem kazanır...
-Diyelim ki; her halukarda beğenmediniz,buyrun daytrade club'e:
burada sermaye erimeleri az,aylık net kar yüksek,kazanma oranı yüksek ve performans yüksektir,ki burayı bu sebepten açtık...
başarılı analizlerinizin devamını dilerim...![]()
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
yukardaki yazımda koyulaştırdığım yer çoook önemli....
iyi bir trader aylık karı max etmeye çalışmamalı,sonuçta bu bir kutsal kase arama teşebbüsüdür ve trader olgunluğu açısından zayıflık belirtisidir...
swing için 3000 puan /ay ve daytrade için 300 puan /gün iyi değerlerdir,eee bunları veren sisteminiz varsa,niye kazanamıyosunuz,sorulması gereken soru budur?
bizde vadelide 10 kaldıraç olduğu halde abd de 100 ü aşan kaldıraçlar var,tepe vedip bulmaya gerek yok,uygun giriş ve çıkışlara gerek var,bunlar da sermaye eğrisinin kesin yükseldiği noktalar arası olmalı...
tradingde :
-para yönetimi
-risk kontrolü
-disiplin
-sebat
-istikrar
-sıfır öngörü
-sisteme bağlılık
kavramları önemlidir...![]()
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri