Sayfa 751/2584 İlkİlk ... 25165170174174975075175275376180185112511751 ... SonSon
31001 sonuçtan 9.001 ile 9.012 arası

Konu: Daytrader

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    13.584
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    13.700
    Toplam Teşekkür
    4.264 Yazısı Teşekkür aldı

durum bu.....
    Ekli Küçük Resimler Ekli Küçük Resimler Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  fiyat.png
Görüntüleme: 141
Büyüklüğü:  74.1 KB (Kilobyte)
ID:	2764  
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
    - - - -
    Canım Oğlum İyiki Varsın!

2. The Following 4 Users Say Thank You to TÜRKOĞLU For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    321
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    468
    Toplam Teşekkür
    101 Yazısı Teşekkür aldı

Hmm konu açıklığa çıktı... gün sonu KAP emri ile 3 adet uzlaşma fiyatı üzerinden geçen işlem var 17:44'de. o yüzden son fiyat değişmiş...

tşk.ler Türkoğlu.

4. The Following 6 Users Say Thank You to Vox For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    2.537
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    14.841
    Toplam Teşekkür
    4.570 Yazısı Teşekkür aldı

o son saniyelerdeki yatırım finansmanlar benim üwww 150 den itibaren cörtle gidip düşer diye bekle bekle son saniyeler 250 den itibaren 375 e kadar kapat üwww trade işte

6. The Following 5 Users Say Thank You to seagate For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    22.480
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.187
    Toplam Teşekkür
    2.054 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Vox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seans kapandığında son işlem 375'ten geçmişti ama şuan 350 gözüküyor, Kapanış fiyatından (KAP) Seans sonrası gün sonu uzlaşma fiyatından emir geçmiş olması lazım ama göremiyorum.. Bilgisi olan varmı? Bu son fiyat hangi durumlarda değişir? yine sinyal kaldırma söz konusu pfff...
    Yanlış hatırlamıyorsam saat 5,44 iki adet işlem olmuştu son fiat o yuzden değişti.
    Ama bu sistemin al vermesine etkilemedi benim sistem alda.

8. The Following 2 Users Say Thank You to oguzhan For This Useful Post:

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür
    6.909 Yazısı Teşekkür aldı

Standart Daytrader

1.)Trend Takibi

ETR:

----------------------------------------------

2.) Günsonu Yüksek/Düşük /Kapanış

GY: 73.175
    GD: 71.850
    GK: 72.375

3.)Kırılma Noktaları

SRB:
    72.450
    72.125

4.) Pivot ,Destek ve Dirençler

4.Direnç : 76.450
    3.Direnç : 75.125
    2.Direnç : 73.800
    1.Direnç : 73.100
    Pivot : 72.475
    1.Destek : 71.775
    2.Destek : 71.150
    3.Destek : 69.825
    4.Destek : 68.500

5.) Fibonacci Denklemleri

4.Direnç : 74.100
    3.Direnç : 73.500
    2.Direnç : 73.075
    1.Direnç : 72.800
    1.Destek : 71.950
    2.Destek : 71.675
    3.Destek : 71.250
    4.Destek : 70.650
    Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
    AL - SAT Tavsiyesi değildir.
    Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
    Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
    Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

10. The Following 11 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    2.782
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.514
    Toplam Teşekkür
    466 Yazısı Teşekkür aldı

Metastock 10.1 kullanan varmı ?

12. The Following 5 Users Say Thank You to perfectt For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    2.782
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.514
    Toplam Teşekkür
    466 Yazısı Teşekkür aldı

Yardıma ihtiyacım var tel 0 533 579 38 68

14. The Following 4 Users Say Thank You to perfectt For This Useful Post:

Yer
    edirne
    Teşekkür Teşekkür 
    2.439
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    998
    Toplam Teşekkür
    257 Yazısı Teşekkür aldı

perfect ben yardımcı olayım.10.1 kullanıyorum fx de var..pm atabiirsiniz..
    tek bildiğim fiyat hareketleridir başkası beni bağlamaz.

16. The Following 6 Users Say Thank You to yusuf_alp For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    3.882
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.531
    Toplam Teşekkür
    667 Yazısı Teşekkür aldı

18. The Following 8 Users Say Thank You to hpy For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    54
    Toplam Teşekkür
    20 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Kanaatkar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sarayli abi soyle bir strateji test etmek istiyorum her zamanki gibi yardimlarina ihtiyacim var

2 ayri sistemimiz olacak bunlar
    1. olarak Trend takip edici bir sistem ( yatayda basarili olmasi gerekmez)
    2. olarakta yatay piyasalarda basarili olan( trendde basarili olmasi gerekmez) farkli bir sistem olusturup
    Bu iki sistemin hangisinin nalinci keseri pozitif bolgeye yeni giriyorsa veya mov lari kesişiyorsa onun verdiği sinyali dikkate alarak pozisyon açsak ve oteki sistemi gormezden gelsek.

Trade şartlarımızı bu şekilde belirledimizde asağidaki olasiklarla karşilasiriz
    1. Her iki sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula der, ki muhtemelen ayni yonde olacaktir sinyaller, bizde uygulariz.
    2.Sadece trend takip edici sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 1. sistemi uygulariz.
    3.Piyasa yataylasmaya baslamiştir sadece 2. sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 2. sisteme uyariz.
    4.Her iki sistemde NK sinyalleri uygula demesine ragmen zaman zaman zararlar yasayacağiz.
    5. Her iki sistemde negatif bolgeye girmiştir , bizde nakitte kalip pozisyonsuz bekleriz.

Ben iyi kotu bir trend takip sistemi kullaniyorum.Yukaridaki stratejiyi test etmek icin ozellikle yatay piyasada iyi calişan( trend donemi performasi onemli değil) bir sisteme ihtiyacım var.Onerebileceğin bir sistem var mı ?

60 dk periyotta su tarihler arasi basarili olan bir sistem 08/12/2009 dan 07/01/2010 a kadar
    ve 31/03/2010 dan 06/05/2010 a kadar olan surelerde basarili bir sistem olsa stratejiyi cok kolay test edebilirim.
    Daytrade sayfasını geriye doğru okurken 05/06 tarihli çok gerilerdeki alıntıladığım yazı ile ilgili olarak bir çalışmamı paylaşmak istedim;
    her fikrinden karşılıksız olarak geniş bir şekilde yararlandığımız sayın saraylının nalıncı keseri önermesini ilk duyduğumda bayağı heyecanlanmıştım. konu ile ilgili yaptığım çalışmalar sonucunda yine sn saraylının müsadesiyle;
    1. üç farklı sistemden oluşan ve yaklaşık 2.5 yıldır fiziki olarak gerçekleşen rakamlarla oluşan gün sonu sermaye değeri tablolarımda geriye dönük nalıncı keseri uygulaması sermaye üzerinde olumlu sonuç vermedi
    2.üç sisteme ayrı ayrı ortalama attığımda ve nalıncı keserinin işlem yap/yapma göstergelerine göre değerlendirdiğimde (yani sistemlerden hangisi NK açısından daha iyi ise onunla işlemlere devam et veya sermayeyi o sisteme kaydır, NK değeri olumsuz olanda işlem yapma vs vs) yine anlamlı sonuçlar alamadım. (daha doğrusu gerçekleşen kar her çalışma da fiziki duruma göre daha aşağıda oluştu)
    3. N. keserine yönelik yukardaki çalışmalarımı ortalamaları değiştirerek çeşitlendirdim; ne sermaye bütünü ne de sistemler bazında en azından gerçekleşen kar rakamını azaltmayan bir sonuca ulaşamadım
    4. çalışmanın olumsuz sonuçlarına rağmen önce zarar etmemeyi amaçlayan bir yatırımcı için nalıncı keseri nakit akışı ve risk yönetimi açısından anlamlı bir sonuç verebilir ama uygulama ve tüm türevlerinde gerçekleşmiş kar rakamının yıl sonunda veya tüm dönem sonunda düşmüş olduğuna tanık oldum.

bu fırsatla, karşılıksız ve teklifsiz katkılarından dolayı başta sn saraylı olmak üzere tüm özverili arkadaşlara teşekkür ve saygılarımı sunarım...

20. The Following 7 Users Say Thank You to selam For This Useful Post:

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür

Alıntı selam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daytrade sayfasını geriye doğru okurken 05/06 tarihli çok gerilerdeki alıntıladığım yazı ile ilgili olarak bir çalışmamı paylaşmak istedim;
    her fikrinden karşılıksız olarak geniş bir şekilde yararlandığımız sayın saraylının nalıncı keseri önermesini ilk duyduğumda bayağı heyecanlanmıştım. konu ile ilgili yaptığım çalışmalar sonucunda yine sn saraylının müsadesiyle;
    1. üç farklı sistemden oluşan ve yaklaşık 2.5 yıldır fiziki olarak gerçekleşen rakamlarla oluşan gün sonu sermaye değeri tablolarımda geriye dönük nalıncı keseri uygulaması sermaye üzerinde olumlu sonuç vermedi
    2.üç sisteme ayrı ayrı ortalama attığımda ve nalıncı keserinin işlem yap/yapma göstergelerine göre değerlendirdiğimde (yani sistemlerden hangisi NK açısından daha iyi ise onunla işlemlere devam et veya sermayeyi o sisteme kaydır, NK değeri olumsuz olanda işlem yapma vs vs) yine anlamlı sonuçlar alamadım. (daha doğrusu gerçekleşen kar her çalışma da fiziki duruma göre daha aşağıda oluştu)
    3. N. keserine yönelik yukardaki çalışmalarımı ortalamaları değiştirerek çeşitlendirdim; ne sermaye bütünü ne de sistemler bazında en azından gerçekleşen kar rakamını azaltmayan bir sonuca ulaşamadım
    4. çalışmanın olumsuz sonuçlarına rağmen önce zarar etmemeyi amaçlayan bir yatırımcı için nalıncı keseri nakit akışı ve risk yönetimi açısından anlamlı bir sonuç verebilir ama uygulama ve tüm türevlerinde gerçekleşmiş kar rakamının yıl sonunda veya tüm dönem sonunda düşmüş olduğuna tanık oldum.

bu fırsatla, karşılıksız ve teklifsiz katkılarından dolayı başta sn saraylı olmak üzere tüm özverili arkadaşlara teşekkür ve saygılarımı sunarım...

selam selam,

Kadirşinas tavrınız ve nezaketiniz için önce ben teşekkür ederim..size faydalı olmak bana zevk veriyor...

NK ile ilgili geniş çalışma yaptığınız belli,ancak bir de şunları deneseniz belki iyi olur:

-NK ni ho larla yaptığınızda,ho ların geç kalma tabiatı yüzünden,NK siz duruma göre performans düşmesi olabilir.Bunu önlemek için NK ne macd ya da trend analizi uygulamak iyi olabilir.Getiri eğrisinin dip ve tepelerini iyi bulamadığımız için ,NK li sistemin performansı düşüyo...

-NK ni ,PY açısından değerlendirmek iyi olabilir;misal sistem sinyaliyle yarım poz ,NK sinyaliyle tam poz aç gibi...

-Siz sistem testlerinde ;en yüksek aylık net karı baz alıyorsunuz,yazınızdan öyle anlaşılıyor,halbuki düşük aylık trade sayısı ya da düşük sermaye erimesi gibi parametreleri de risk kontrolü açısından baz almak daha iyidir...Diyelim ki ayda 9000 puan getiren bi sisteminiz var ama 2 ayda bir 3500 puan tek trade de zarar yazıyor,işte burda NK uygulaması önemlidir...

-Sadece aylık net karı max etmek isterseniz,NK önemini kaybeder,ama max sermaye erimesi,aylık trade sayısı,ort kar /ort zarar,performans,kazanma oranı gibi sistem parametrelerini de opt edecekseniz,değer ve önem kazanır...

-Diyelim ki; her halukarda beğenmediniz,buyrun daytrade club'e:

burada sermaye erimeleri az,aylık net kar yüksek,kazanma oranı yüksek ve performans yüksektir,ki burayı bu sebepten açtık...

başarılı analizlerinizin devamını dilerim...
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

22. The Following 9 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür

Alıntı saraylı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam selam,

Kadirşinas tavrınız ve nezaketiniz için önce ben teşekkür ederim..size faydalı olmak bana zevk veriyor...

NK ile ilgili geniş çalışma yaptığınız belli,ancak bir de şunları deneseniz belki iyi olur:

-NK ni ho larla yaptığınızda,ho ların geç kalma tabiatı yüzünden,NK siz duruma göre performans düşmesi olabilir.Bunu önlemek için NK ne macd ya da trend analizi uygulamak iyi olabilir.Getiri eğrisinin dip ve tepelerini iyi bulamadığımız için ,NK li sistemin performansı düşüyo...

-NK ni ,PY açısından değerlendirmek iyi olabilir;misal sistem sinyaliyle yarım poz ,NK sinyaliyle tam poz aç gibi...

-Siz sistem testlerinde ;en yüksek aylık net karı baz alıyorsunuz,yazınızdan öyle anlaşılıyor,halbuki düşük aylık trade sayısı ya da düşük sermaye erimesi gibi parametreleri de risk kontrolü açısından baz almak daha iyidir...Diyelim ki ayda 9000 puan getiren bi sisteminiz var ama 2 ayda bir 3500 puan tek trade de zarar yazıyor,işte burda NK uygulaması önemlidir...

-Sadece aylık net karı max etmek isterseniz,NK önemini kaybeder,ama max sermaye erimesi,aylık trade sayısı,ort kar /ort zarar,performans,kazanma oranı gibi sistem parametrelerini de opt edecekseniz,değer ve önem kazanır...

-Diyelim ki; her halukarda beğenmediniz,buyrun daytrade club'e:

burada sermaye erimeleri az,aylık net kar yüksek,kazanma oranı yüksek ve performans yüksektir,ki burayı bu sebepten açtık...

başarılı analizlerinizin devamını dilerim...

yukardaki yazımda koyulaştırdığım yer çoook önemli....

iyi bir trader aylık karı max etmeye çalışmamalı,sonuçta bu bir kutsal kase arama teşebbüsüdür ve trader olgunluğu açısından zayıflık belirtisidir...

swing için 3000 puan /ay ve daytrade için 300 puan /gün iyi değerlerdir,eee bunları veren sisteminiz varsa,niye kazanamıyosunuz,sorulması gereken soru budur?

bizde vadelide 10 kaldıraç olduğu halde abd de 100 ü aşan kaldıraçlar var,tepe vedip bulmaya gerek yok,uygun giriş ve çıkışlara gerek var,bunlar da sermaye eğrisinin kesin yükseldiği noktalar arası olmalı...

tradingde :

-para yönetimi

-risk kontrolü

-disiplin

-sebat

-istikrar

-sıfır öngörü

-sisteme bağlılık

kavramları önemlidir...
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

24. The Following 11 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri