Sayımı güncelleyelim...Dün yaptığım yorumda 76xxx beklediğimi yazmıştım, bu minimum itkisel sayım hedefi ve de muhtemel (4) hedefi idi. Bugün gördük ve sert teptik. Bir taraftan iniş itkisel gözükse de spot100 de 5 dalga pek yok gibi, ama yarın sert satış gelecek olursa itkisel aşağı sayabiliriz TURUNCU sayım bu olasılık. Favori sayımım MAVİ sayım olmakla birlikte dipten 3 dalgalık bir yükseliş öngörüyorum, buradaki düşüncem şu; her ne kadar görece güçlü görünüyor olsakta global sell off a ne kadar dayanabileceğimiz şüpheli ayrıca 8 günde düştüğümüz yerin yaklaşık %78 fibo bölgesindeyiz ve 9.5 gün geçti, bu kadar güce rağmen hala yukarıda gidilmesi gereken epey bir yer var.MAVİ sayımda III.3 dalgasının iç sayımı yerine cuk oturduğu gibi RSI da tepe yapmış durumda. Bu nedenle mavi sayımın en azından iç sayımını FAVORİM olarak belirliyorum.KIRMIZI sayıma gelirse, bu sayımı güçlendiren özellikler bugünkü (4). dalganın derin olması ve kırmızı trend kanalının cuk oturmuş olması ayrıca mavi trend kanalına da uyum var yani sıradaki dalga V dalgası olabilir. Hedefi 80xxx lerin üzeri olmalı görünüyor. Teknik olarak yeni tepe gelmesi yeterli...
Sanırım inandığım sayım MAVİ, gördüğüm sayım KIRMIZI, TURUNCU sayım ise FDOWdaki -200 puanlık satışla gerçek olabilir sanırım...Sabah eksi açılırsak bunu devam eden dalganın (4)ü olarak algılarım, sonuç olarak beklentim yeni tepe
günaydın, hörmetler selçukgral
BANGA mühim
Tahvil...
![]()
Tahvilde tepe ve dip seviyeler borsaya göre hep geriden geliyor, eğer bu sayım çalışacaksa 8 haftalık çıkış 2-5 haftada düzelmeli, 2. haftanın içindeyiz buna 1 haftada gecikme eklersek, yaklaşık 1 hafta içinde borsanın tepe yapıp düşüşe geçmesi gerekir. 2 haftayı geçerse düşüşün başlaması, bence boğa piyasası yeniden başlamıştır ve yeni zirve gelmeden de bitmez...
cümleten kolay gelsin ..... analizlerde değişiklik yok ... sp ve dowda sıkıntı hiç yok ... 30 endekste ... sıkıntı var gibi .. ama ... analiz live ... ... pozlarda aynen devam ... sp ve vob kısa devam ben şahsen ..... dün vobda o pivanları alsak iyiydi ... ama alamadım ... üvvvvvvvvvvvvvv![]()
2013,00
Çok Uzman
ben kişisel pozisyonumda 79375den flat oldum. (i) in bittiğini düşünüyorum. (ii) için 4-5 iş günü içinde 76xxx lere gelebiliriz diye düşünüyorum. 77800 kırılması durumunda buna emin olurum. yani 77800 uzunların mutlak SL u bana göre. 78500 den güç almamız durumunda yeni bir tepe için son atakda yapabilirz. anlıycanız üzere 78500 altında KVT NOTR, 77800 altında DOWN olur.
eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
Tepeyi görmüş olabiliriz yada son 5liğin 4ünü yapıyor olabiliriz, bu durumda yeni bir tepe ile sonlanmalı yükseliş...Şimdilik %38 fibo hedefi kırmızı kare bölgesi...75-77000 arası en azından düzeltme olmalı...
![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri