İşlemleri veya senaryoyu seans dısında kurgulayıp gelinen fiyatlara gore aksamdan alınan kararları uygulamak cogu zaman daha saglıklı olabiliyor. en azından seans içindeki o heyecandan kendini dısarı cıkartıp dogru yerde pozisyon almayı becerebiliyorum.
Birde piyasada hatalarımdan trend kactı hesabına yanlış işlem yapmak var.
kacırma duygusu ile işlem aceleci işlem. katılırmısınız bilmem...
fikirler yalandan ibarettir, bak gor ogren
dogrusunu içinden bul....
fikri olmayanın zikri de olmaz...
baskasının aklıyla, cukura kadar gidersin..
evet katılırım...
tepe dip avcılığı yapmamak ve aceleci davranmamak bir trader için çok önemli meziyetlerdir...
bunların üstesinden gelindiğinde kazanmak için fazla birşey yapmaya gerek kalmıyor..
sabır sabır sabır...... başka birşeye cidden ihtiyaç yok..... piyasa kompleks bir yapı değil, olay psikoloji tamamen...
tam bozayı abilik bir gün yaşıyo vob)
aşağı yukarı marjlar o biçim
vob'ta 72.200....xu100'de 57bin... önem yereleri...
Halojen abi bişey sormak isterim. veya fikrinizi merak ediyorum.
trend donusu esnasında ana trend baska yone donerken, dolar ve tehvilde
ne gibi değişimler oluyor veya bu degişimi sıkısmayı onden gozlemledigimiz baska
araclar varmıdır. Gerci borsalar oncu gosterge olarak bilinir her zaman ..
fikirler yalandan ibarettir, bak gor ogren
dogrusunu içinden bul....
fikri olmayanın zikri de olmaz...
baskasının aklıyla, cukura kadar gidersin..
Çok Uzman
dostum inan bana önümde sadece vob ekranı var... başka hiçbirşeye bakmıyorum, spot grafiğine bile çok nadir göz gezdiririm...
eskiden daha güçlü bir ters korelasyon vardı döviz-faiz cephesi ile borsa arasında... 2008'den bu yana bozuldu... çok ciddiye almam yani... işlemlerimde ise hiç etkisi yoktur... üzgünüm, yardımcı olamadım...![]()
eskilerden şöyle bi grafik buldum usd/tl için.... alçalan takoz yapmış hep, önemli krizler öncesi...
grafik 1 yıl öncesine ait...![]()
üstteki takoz çalışmış yine, şöyle bir baktım da grafa... 2009 başından beri 1.44 civarı en düşük olarak kalmış...tam mavi daire civarlarında.... ordan başlamış yukarıya...
![]()
60 dk lık grafikoda 72125 de ikili tepe yapıp düşüş başlama ihtimali varmı halojen patron![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri