Sayfa 595/5549 İlkİlk ... 9549554558559359459559659760564569510951595 ... SonSon
66581 sonuçtan 7.129 ile 7.140 arası

Konu: Global süngerler ve ağa ölçerler

Yer
    deepblue
    Teşekkür Teşekkür 
    30.011
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.759
    Toplam Teşekkür
    2.717 Yazısı Teşekkür aldı

yakın tarihte bu güne benzer 31.12.2010 ve 06.01.2011 buldum. yalnız 06.01.2011 volatilitesi diğerine göre yüksekmişmişmiş.

2. 6 Kullanıcı ordi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    deepblue
    Teşekkür Teşekkür 
    30.011
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.759
    Toplam Teşekkür

bugün çok konuştum, boş konuştum son bi hatırlatma yapıp inime çekileyim

IMKB 100 de TENKAN-KIJUN'u keserse heryer LONG olur. Bu ne diyenler indiklerden ıchi moku'ya bakabilir.

İyi seanslar.

4. 8 Kullanıcı ordi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sistemlerinizi devreye alınız, sinyallerini uygulaınız,....

bendeki dünden satışta, alışı stobum olacak,

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

6. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

80550-80025 grafta gözüken, yatay py bu aralıkta

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

8. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

10. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    deepblue
    Teşekkür Teşekkür 
    30.011
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.759
    Toplam Teşekkür

İndi abi, TEŞEKKÜRLER. Gündemde olmayanı yani dağın arkasını gösterdiğin için.

Mısır basbakanı: Suveys kanalının faalıyetlerı normal olarak devam edıyor
    -matrıks-

çene suyu pilav yapalım;

mısır, port said ve süveyş kanalı,

port said süveyş kanalının hemen ağzındaki liman, süveyş kanalına girecek gemiler önce burada denetlenirler, giriş oldukça sığdır gemiler ise ticari dir, bazılarının boyutları bu yüzden devasaldır,...mısır ordusunun bir kısmı doğal olarak kanalı korur, mısır ordusu aslında bu kanalın ordusudur,

geçmiş yazılarımızda dünya üretim faktörlerinin bölüşüldüğünden bahsetmiş, mücadele alanının ise hammaddenin üretim bandına gittiği transport bölümünde sürdürüldüğünü ve yakın coğrafyamızın bu mücadele alanı ile ilgili olduğunu, bu süreçte bazı ülkelerin dik duruşları ile kazanacaklarını, bunu sağlayamayanların ise yok olacaklarından bahsetmiştik,...

Işte kanal bu transport bölümünün kanalıdır, burayı pas geçen bir gemi ta ümit burnunu dolanırki bu giden içinde, gelen içinde maliyet ve zaman demektir, kanal güvenliğindeki bir aksama ve yahut bu ticari dev gemilerden birinin ve yahut bir kaçının kanala giriş ağzında çuvallaması bile bunların kaldırılışı zaman alacağından emtia fiyatlarını bir anda etkiler,....fiyatlarda artış olur, enflasyon olur, ülke lokal paraları aynı düzeyde değer alamıyacağından dolara talep olur, dolayısı ile kısa süre içersinde dolarda furgun olur, mötör borsaları ise kan tazelerler, sürenin ve yahut sürecin uzaması durumunda üretime konu olan ülke yerine alternatif ülkeler ön plana çıkar,.....her durumda üretim aşamasındaki maliyet artacağından dünya enflasyonist bir süreç altına girer, sürecin kısa sürmesi ise dolarda anlık sıçarama yapacağından mötör ülkelerden sığırgüdene anlık transfer olanağı sağlar, bu bir iki hafta sürse bile iyi iş çıkartır, bu haliyle en azından körfez savaşına yakın etki sağlar,..

şimdi tvlerde konuşulanın bizi ilgilendiren bölümü bu kanaldır, kanalın tıkanması apse ve iltihap demektir, statükoyu buraya yerleştirenler bunları bu kanal ve onun güvenliği için tesis etmiştir, şimdi bu statükoyu kaldıranlaranların (demiştikki mısırda statükoyu halkmı koyduki kaldıracak böyle demiştik) planları arasında bu varsa ve devreye girerse çok şey olur, yer yerinden oynar,

görünen o durki sığır güdenden ve mısır ordusundan yola çıkarsak bu ordu tahrir meydanında mecbur halktan yana tavır alacak ve halkı kanaldan böylece uzak tutmayı hedefleyecektir, kanal şüphesiz herkes için son kozdur,..bu kanal tabiki china (üretim bandı) içinde çok önemlidir,...kısaca yazdım..akılda bulunsun,.....

12. 6 Kullanıcı ordi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

dün verdiğim 79200 hedefi 79225 ile görüldü,...zor zahmetli oldu, her türlü puştiliği denediler,..

usd ve faiz güzel yükseldi, faizde tersoluktan bahsetmiştik, 5 yerine 10 muhabbeti,

dün yine L DENGE ALMADAN (FAKE) DÜŞÜŞN TAM OLAMAYACAĞINDAN BAHSETTİK, ARALIK ÇOK GENİŞTİ,....

ŞİMDİ L tepki için iki yere var,

79350
    78750,

14. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

80450 s denge aldık ve 425 de kapadık,...buna tepki ise henüz gelmedi,

bu hareket, aralığı 78750-76250 den 81100-76250 ye taşıdı, tam 4750 puana yükseldi,...aralık genişledi 81100 dirençken, 76250 artık bu haliyle destek olamaz, bunu gün içinde s dege sonrası l denge almalıyız şeklinde dile getirdim, bu l denge ise henüz gelmedi, yarın gelebilir,....

sonuçta bu kadar geniş aralık ara fake almadan kırılamaz bu çok zor,.....ara fake ise l ile olanaklı, gün içinde yazdığım gibi short yön bu l sonrasında ki hareketle belli olacak, hareket 81100 üstüne atarsa short olarak çok zorlanacaz, 80450 altında kalarak fake alırsak bu defada short olarak daha rahat olacağız çünkü yön seçmek için zaman kazanacağız,...her iki L durumunuda yarını bekleyip göreceğiz, belli olan ise bir l denge alma durumu,
    buradan devam,

ilave olarak 79350-78750 ye bağlı L talep kaldı,...

L talep beklentisi aralığın çok geniş olmasından 4750 puvan, burası komple göçerse 4750 puvan bu zor yani fake olmadan bu kadar puvanı vermezler, verirler çok sert düşüşe, o düşüş zaten şu benim hedeflere gider 61xxx lere,....

izleyelim,....

16. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

dolarda da faizdede ikin ci bir hareket olacak,.....

faizdeki hareket yani 5 beklerken 10 a gitmesi şeklinde olabilir,.
    ...şimdi bu tartılacak o anları yaşıyoruz,.......dxy şu anada kafasına basılmış yalınız bundada aşağı yönde fazla pay yok,...kafasına vura vura zaten düzleşti bu,....

ama işte parite buradan geçiyor, mötörler buradan geçiyor, mötörlerin can suyu bu,...onun için dxy takibi çok önemli,.....
    birde bu var

faiz yükseldi, dolarede arttı, ancak her ikisininde tepe tazalemesi gerkli,...

18. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.962
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.661
    Toplam Teşekkür
    1.308 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı tr_hope05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu graf çok şey anlatıyor..özellikle fibo..ama bir türlü ben ekranda olamıyorum..
    Tavsiye değildir.Bir acemi öğrenciden her halde AL-SAT yapacak değilsiniz.Kendi halinde sadece çiziyorum.

20. 6 Kullanıcı tr_hope05 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.962
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.661
    Toplam Teşekkür
    1.308 Yazısı Teşekkür aldı

fibo diyor ki %0:78,3xx %100:81,3xx

adamlar temiz bir şekilde çıktı ve indi..bravo..
    Tavsiye değildir.Bir acemi öğrenciden her halde AL-SAT yapacak değilsiniz.Kendi halinde sadece çiziyorum.

22. 5 Kullanıcı tr_hope05 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

güzel düşüş aldık, L talep gelmedi, bu haliyle yarın 78750 geçilmedikçe, 76250 de belki gelir onada dönüp pek bakmamak gerekir,....

yarın cuma ve tahrir meydanı günü, gerilim günü,.....bu mısırdaki olayların başlangıcı olacak, mübareğin istifası ise dünya py saları açısından bunun finali olur, buna dikkat.....bana göre olaylar henüz başlamış deyil, yarın bu nedenle önemli bir gün olacak,

bir süredir dov oynaklığını ölçüyoruz biliyorsunuz, o nedenle dov kapanışı bu gün önemli olacak zira bunu ölçen indiklerimde değişimler mevcut,.....

gösterge faiz ise iyi yol aldı,..... usd de aynı şekilde, yarın bu ikisinin tepe yenileme günü olabilir bunları izleyeceğiz,...

bunların hepsinin biraraya gelişi ise beklediğimiz büyük düşüşü getirir,....

sonuçta 78750 yarın tepki için önemli yere, bunun dışndaki değerler için yön aşağı durmakta,...

cümleten iyi akşamlar,....

24. 8 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Yer imleri

Yer imleri