pariteler de geri gelmeye başladı dönüş sinyali olabilirmi arkadaşlar.
pariteler de geri gelmeye başladı dönüş sinyali olabilirmi arkadaşlar.
Uzun süredir pek bişeyler yazamıyorum sayfaya. piyasayı uzaktan izlemekteyim.Kıssadan hisse İMKB30 ile öngörümü belirtiyorum.
Yukarıdaki göstermeye çalıştığım gibi İMKB30 spot endeks, kısa vadeli yükselen trent kanalı üst direncine Cuma günü yaptığı kapanışla çok yaklaştı. İMKB30 spot endeks, 40800 seviyesindeki fibonachi düzeltme direncini geçerek yükselen kanalın üst direnci olan 41700 seviyesine doğru hareketlendi. Ancak bu yükselişe rağmen, grafikte de işaretlediğim gibi, işlem miktarında yükseliş değil, düşüş gözleniyor. Bu durum biraz yükselişin devamı açısından endişe verici. Fakat bu endişemiz tamamen geçmişten gelen tecrübe ve kitabi bilgilere dayanıyor.
Piyasa, ana kuralı olan ‘’herkesin gördüğü ve bildiği haberden para kazanılmaz’’ desturu ile hareket ettiğinden; mevcut durumun yükselişi törpüleyeceği ve piyasayı kesinlikle düşüreceğine dair net bir sonuç çıkarmak da erken. Bu nedenle teknik analizi icat edenler;
mevcut durumda olduğu gibi, yükselişe rağmen işlem miktarında artış olmaması v.b. durumların, öncü sinyal olduğunu ve dikkatli olunması gerekliliğini vurgular ama asla pozisyon alın demez. Pozisyon alınmasını daima net yön belli olduktan sonra tavsiye eder.
Çünkü piyasanın yukarıda yazdığım desturunu, 400 yıldan fazla olan borsacılık tarihinde, ilk biz Türk’ler icat etmedik...!
şimdi bktım 99 da 3 ayda 5000 küsürden 20000 e gelmiş
4 evet tam 4 kat artmış borsa
biz ne yapmışız 22000 den 33000 e gelmişiz sadece %50
yani diyeceğim dibin dibi vede tepenin de tepesi yok.
Çok ciddi bir rakam eksideyim.Üvvv.Az önce artı oldum.Şimdi yine full eksi.Bugünü bakalım kac puan eksiden 19. iş günü artıda kapatabilecekmiyim.Büyü bozulur bugün.Başa saracam gibi kasedi.
bu piyasa ne zaman düzeltmeye gider,
ne zaman takas artıya geçti ozaman artı takasla götürürler bence tabii.
Ben de 99 dan bu yana borsadayım, hatırlayanlar bilir 1999-2000 yıllarındaki ralli ogünden bugüne kadar asla görülmedi, ben görüleceğini de sanmıyorum çünkü tüm kağıtlar gidiyordu. Dohol bir yılda %1000 yapmıştı. A tipi fonlar %200 getirisi vardı bir yılda. Ben YKB nin A tipi metal sektörü fonu ile 1500 lirayı 3 ayda 4500 lira yapmıştım. Ogünler efsaneydi, sizin abi biraz abartmış ya da o günleri unutmuş. Ayrıca 2001 krizinden sonra 11 eylul saldırılarına kadar düştük ve endek yanlış hatırlamıyorsam 5600 leri görmüştü. 8750 den aldığım zoren i 3-4 ay sonra 30000 den sattım. Derviş gelince yine böyle imf muhabbei ile borsa 16000 lere kadar yukselmişti. Yani 3 katı. Şimdi 22000 den 33000 e yukseldik, %50... Yorum sizin...
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
LONK devam artık çılgınlık boyutundayız işin...
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Olmaz, bugünkü yükseliş belli ettiki spot 30 en az 43000-43200 seviyelerini hedefleyen bir yükseliş yapıyor, vobda oralarda olur gibi, o seviyelere gelince IMF haberiylen bir tavan yaptırsalar, aynen 48000-50000 oluverir, tepeler görülecek üç gün tepeyi geçemeyecek ve ondan sonra full kısa girilecek diye düşünüyorumboşuna kısa kovalamışım, yinede bi ters bi düz durumu idare etmek lazımdır, saygılar....
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)
Yer imleri