Sayfa 532/5549 İlkİlk ... 3243248252253053153253353454258263210321532 ... SonSon
66581 sonuçtan 6.373 ile 6.384 arası

Konu: Global süngerler ve ağa ölçerler

Teşekkür Teşekkür 
    4.962
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.661
    Toplam Teşekkür
    1.308 Yazısı Teşekkür aldı

Tavsiye değildir.Bir acemi öğrenciden her halde AL-SAT yapacak değilsiniz.Kendi halinde sadece çiziyorum.

2. 7 Kullanıcı tr_hope05 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı tr_hope05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gelmiş dayanmış,......hem fiboya, hemde holara,....

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

4. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

600 dün verdim sabah verdim, geçilmeli,
    iki yer var,

84600 burası sonkale sabah görüldü geçemedi,
    83550 burası da son kale,.........

Biri 84600 shorta, diğeri 83550 longa....
    1050 puvan aralıkta bu iş sonlanacak,.....
    agresif satış 83550 altında, agresif alış 84600 üstünde olanaklı,....

83550 altında satışların 82350-81400 arasından banta gireceğini, 84600 üstü alış ve kalışların 85200 üstünde kalındıkça, 87200 e kadar gideceği şimdilik bunlar....
    buradan long istemiyor, yani 84600 altından long istemiyor, çünkü dönüp kesiyor, öyleyse istemiyor, demekki daha yukarıdan long istiyor,....long maliyetini yüksekte istiyor,....840xx ve altında long lara para verdi, yani kırılışa oynayan shortların tersine korkmayıp long olan 84600 leri yakaladı, bunda şunu döşündü, aşağı basıyorum kimse longa cesaret edemez, tersine eden kazandı,...demekki tez doğru 84600 ve üstünde long istiyor, demekki manevra alanı var daha, o da daha önce yazdığım 85500-84600 aralığı olabilir, yada yine 84600-83550 olabilir, manevra alanı bu, 84600 kırılırsa bir üst aralık, kırılmaz ise bir alt, buna ihtiyacaı var demekki,...

Shortları 84600 e kadar tutmakta başarılı, ancak 85200 ve üstünde tutamaz, demekki 84600 kırılır ise fiyat hareketleri sabah yazdığımız gibi agresif olacak,
    + makası, +3xx de tutmaya özen gösteriyor, parite kırışına spotu yukarıda bekleyebilirdi yapmadı, keza şimdi spot yükselişinede 3xx de istekli, öyleyse yukarı parağrafta yazdığımız çizgi doğrultusunda ağa spot esas gidiyor, eli açık deyil, spot yükselir yükselir düşer düşer, vob esas out, spot esas ın
    sonuçta bu işin sonu hayırlı neyse o olsun, sonuçta 3* 84600 den short stoplattı, short stobunun karşı ayağı yine short bildiğiniz gibi, geçmişte yazdık, 160 aps ye piyasa şimdi oturdu dedikten sonra, ağa ilk defa short maliyeti yaptı demiştik, ....

Bu olabilir, yani ağa kendi shortların 84-86 arasından maliyetleyebilir, bu şu demk 84-95 e kadar bir ağa short maliyeti, her slov hort stobuna ağa shortu,....veya,

86 ya kadar short stobuna ağa shortu, bunlar akılda kalsın, ...şimdilik sırası deyil.....
    neler yapıyor bu adam bu gün, longu istemiyor buradan shortu biraz döktü, birazını tutuyor,

neyse ilk aralık 84600-550;

ikinci 84600-83550;

84600 se direnç, son kale,
    83550 destek son kale,....
    120 lik baskı geldi ve direnç 84600 olarka onaylandı, dengesi ise bu bar için 400
    denge düzeltme tam olark 450 de,
    bu gün yazdıklarımızdan önemlileri fikir vericileri yazdım,

gelinen noktada,

haftalık satış baskısında; onaysız
    günlük satış baskısında; onaysız
    120 lik satış baskısında destek kırdı, 83550 demiştik,

bunlara karşılık aylık denge 82350 de idi,

mevcut bir tobo var 80825 e kadar iş çıkartır,......

Bütün bunlar portekizde düğümlendi,.....portekiz yukarı yukarı, portekiz aşağı aşağı....

Ben ise yarına flat girdim, çünkü bu portekiz olayı kaçta sonuçlanır takibimde deyil, ama baskı portekizin emmesi üzerine kurulu,...basılan para ortada kalmamalı, emilmeli,

portekiz direniyor, ama alacaklar portekizide, emdirecekler bunada, ya bu gün yada öteleyecekler başka bir gün,....

Onun için flat girdim, bu günü karda kapadım ama, satışa katılsa idim daha iyi olacaktı,.....hayırlısı gün çok,...satış içinde alış içinde.....

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

6. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Cümleten iyi akaşamlar,

8. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    deepblue
    Teşekkür Teşekkür 
    30.011
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.759
    Toplam Teşekkür
    2.717 Yazısı Teşekkür aldı

60dk graf
    Ekli Küçük Resimler Ekli Küçük Resimler Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  60.jpg
Görüntüleme: 158
Büyüklüğü:  105.1 KB (Kilobyte)
ID:	4210  

10. 3 Kullanıcı ordi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

portekiz çok önemli, ispanyada öyle,....bunların kravatlar boynunda ve sıkılıyor, keza belçika,......

bu topiğin teorisi var, bu teori sünger teorisi, ana fikri global sisteme arzedilen paranın yada arzedildiği söylenen paranın, dünya mevcut para sistemine entegresi ve buna ikinci kuşak gelişmiş emiş gücü yüksek hacimli ülkelerden başlanması ve devam edilmesi,...

burada dikkat edilecek tek konu, trichetin memur oluşu, emir altında çalışması, yani sanıldığı üzere ECB nin hiçde bağımsız olmadığı,......

bağımsız bir ECB krizde çok kolay parasal genişlemeye giderdi, çok kolay faiz indirimi kararı alabilirdi, beklenildi ama yapamadı, yapamazdıda,......

eğer yapsaydı bu gün çinden önce AB sığır güdenin karşısına çıkmış olurdu, dünya parasal sistemi sarsılırdı, sığır güden parasal arzı tek götürüyor, diğerleri ise bu arzı emiyor, bunu hafta sonuda yazdık, defalarca yazdık, burada en büyük crash işte bunun emilmemesinden çıkar, portekiz direndikçe, pyler strese girer, satış yer, yada bilerek basar, bence ikincisi, bilerek basılıyor,..........

Çıngıraklı ile AB arasındaki fark, para sistemlerinin entegrasyonundadır, avro direkken yuan endirektir,....sığır güdenin entegre olmuş bir yuan yerine tabiki çıngıraklının hazinesinde dolar depolaması işine gelmektedir, bu bir taşla iki kuştur,.....

çıngıraklının önce yuanın değerini yükseltmesi, peşinden son faiz artırım kararı sığır güdenin baskısı ile olmuştur,..unutmayalımki dxy yükselmeden sığır güden borsaları yükseltemez, bu 2000 yılından bu yana böyledir ve patinajdır, sığır güden ve ekonomisi patinaj yapmaktadır, zamana oynamaktadır, ama bu zaman bugünün yarının olayı deyildir sizide gömer benide, eşşeğe grenspan ve petrolcülerle birlikte ters binmişler, afganistana, ırağa çatmışlar, duvar yıkmışlar, petrolün variline vurmuşlar ve şimdide orta doğuda cirit atmaktalar, bunaları hafta sonu yazdım, daha öncede yazdım,....

onun için ayrıca dedikki, tnx için 4 e kadar, 4 ten sonra....tnx 4 ü geçince ralli bekliyorum ve bu ralli sonunda işte gelişmekte talanları kaldıracaklar,....tasarrufalarını emerek şu anki kravatçılara yem yapacaklar, yetmez bu meyanda dümene çıngıraklı ve capan geçecek,....

onun için portekiz önemli niye önemli, portekiz borçlanmadıkça borsalar aşağı düşecek, portekiz direndikçe borsalar aşağı düşecek, dov emdikçe süngerlerden su fışkıracak,....

şhort olanlar bu yüzden buna dikkat etmeli, shortların portekiz herşeyi, ne kadar direnir o kadar short, ne zaman başarılı borçlanır o zaman ötelenir, ne zaman tamam lan der, açar imf hesabını, yuırıp sözüm ona bir enkazdan daha kurtulur, onun için bu iş macrodur burada pala yoktur,.....onun için portoya para yüksekten satılmakta, hayır dedikçe pysalar düşmekte, direndikçe düşmekte, ne zamanki imf hesabını açtı, kravatı boynundan çıkartır, araya zaman akdenizden devam,...

temelinde ise enkaz heryerdedir, dünya güzeli dahil, sadece grace, ayırland, portosu spanası, belcimi deyil her yer, çıngıraklı dahil,.......

işte işin püf nokatası buradadır, emdikçe sorun yok, ne zamanki emmiyor, reddediyor sorun vardır,.....

sonuç gördüğüm lüzum üstüne yazdım, bir daha yazmıyacam bunu, bu topiğin her yeri bu metinlerle dolu, yeterin artık, .....

12. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

short portekizden başlar, cebeli tarıktan akdenize girer, hem mali, hem siyasi ve takvimlidir, .....3 tane spekülatörün işi deyildir, spekülatörü sarosçusu reytingçisi alayı emdirebilmek için yola tek merkezden çıkmıştır, iş tecrübeleri ve sertifikaları emdirebilme üzerinden onaylanacaktır,....

portekiz emmedikçe short, direndikçe short, basın shortu, başarılı borçlandı short ötelenir, imf hesabını açtı long, teknik yerleri ben yazdım, birde siz göz gezdirin,......

14. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

onun için,

16. 3 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.962
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.661
    Toplam Teşekkür

iyi geceler.
    Tavsiye değildir.Bir acemi öğrenciden her halde AL-SAT yapacak değilsiniz.Kendi halinde sadece çiziyorum.

18. 3 Kullanıcı tr_hope05 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

mutlu sabahlar,

yazılanlar yazıldı çizilenler çizildi, bundan sonrası yazdıklarımız üstünden devam edr,

son aralık

84675-83550 de kaldı,

son denge 84450 den aldık, almıştık denge hali dengesizliğe dönüşerek

83550 test ettirdi 83175 e kadar, çizgi 83550 de buradan devam,...

20. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.962
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.661
    Toplam Teşekkür

hocam, dax ve fdow bugün için direnç noktalarını test ediyor küçük peryotlarda..bizimkiler ona eşlik etmiyor ..düzeltmeler gelince biz de en erken 82,8XX e dokunmak var diye düşnüyorum..dün yabancı takası da azaldı!..

22. 3 Kullanıcı tr_hope05 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı tr_hope05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam, dax ve fdow bugün için direnç noktalarını test ediyor küçük peryotlarda..bizimkiler ona eşlik etmiyor ..düzeltmeler gelince biz de en erken 82,8XX e dokunmak var diye düşnüyorum..dün yabancı takası da azaldı!..
    resim şu şekilde,

860xx-82350 ta başından beri verdiğimiz aralık;

84600 -83550 dünkü güncel aralık,

long denenecek yer, mecbur 84600 üstünde, yada 83550 nin altında olanaklı,

öyleyse 83550 altında nereden long oluruz diye sorsak aylık kırılma noktası olan 82350 ye yakın yerler, tobo sağ omzuna yakın yerler ki 80825, bir önceki vadenin uğurlandığı bu vadeye ise bonus sağlayan, 81400 buralar seçilmeli,

84600 üstünde gözümü kırpmam long olurum ama buradan long düşünerek açılmalı,....uygun yer veya az zararla sonuçlanacak alanlar bulunabilmeli,

short dündü buna katılan 83550 ye dikat ederek sürdürmeli, katılamayan 83550 dikkat edrek, yeni pozu tutabilir,

24. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (1 üye ve 2 konuk)

Yer imleri

Yer imleri