Tavsiye değildir.Bir acemi öğrenciden her halde AL-SAT yapacak değilsiniz.Kendi halinde sadece çiziyorum.
bu gün yazdıklarımızdan önemlileri fikir vericileri yazdım,
gelinen noktada,
haftalık satış baskısında; onaysız
günlük satış baskısında; onaysız
120 lik satış baskısında destek kırdı, 83550 demiştik,
bunlara karşılık aylık denge 82350 de idi,
mevcut bir tobo var 80825 e kadar iş çıkartır,......
Bütün bunlar portekizde düğümlendi,.....portekiz yukarı yukarı, portekiz aşağı aşağı....
Ben ise yarına flat girdim, çünkü bu portekiz olayı kaçta sonuçlanır takibimde deyil, ama baskı portekizin emmesi üzerine kurulu,...basılan para ortada kalmamalı, emilmeli,
portekiz direniyor, ama alacaklar portekizide, emdirecekler bunada, ya bu gün yada öteleyecekler başka bir gün,....
Onun için flat girdim, bu günü karda kapadım ama, satışa katılsa idim daha iyi olacaktı,.....hayırlısı gün çok,...satış içinde alış içinde.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Cümleten iyi akaşamlar,
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
60dk graf![]()
portekiz çok önemli, ispanyada öyle,....bunların kravatlar boynunda ve sıkılıyor, keza belçika,......
bu topiğin teorisi var, bu teori sünger teorisi, ana fikri global sisteme arzedilen paranın yada arzedildiği söylenen paranın, dünya mevcut para sistemine entegresi ve buna ikinci kuşak gelişmiş emiş gücü yüksek hacimli ülkelerden başlanması ve devam edilmesi,...
burada dikkat edilecek tek konu, trichetin memur oluşu, emir altında çalışması, yani sanıldığı üzere ECB nin hiçde bağımsız olmadığı,......
bağımsız bir ECB krizde çok kolay parasal genişlemeye giderdi, çok kolay faiz indirimi kararı alabilirdi, beklenildi ama yapamadı, yapamazdıda,......
eğer yapsaydı bu gün çinden önce AB sığır güdenin karşısına çıkmış olurdu, dünya parasal sistemi sarsılırdı, sığır güden parasal arzı tek götürüyor, diğerleri ise bu arzı emiyor, bunu hafta sonuda yazdık, defalarca yazdık, burada en büyük crash işte bunun emilmemesinden çıkar, portekiz direndikçe, pyler strese girer, satış yer, yada bilerek basar, bence ikincisi, bilerek basılıyor,..........
Çıngıraklı ile AB arasındaki fark, para sistemlerinin entegrasyonundadır, avro direkken yuan endirektir,....sığır güdenin entegre olmuş bir yuan yerine tabiki çıngıraklının hazinesinde dolar depolaması işine gelmektedir, bu bir taşla iki kuştur,.....
çıngıraklının önce yuanın değerini yükseltmesi, peşinden son faiz artırım kararı sığır güdenin baskısı ile olmuştur,..unutmayalımki dxy yükselmeden sığır güden borsaları yükseltemez, bu 2000 yılından bu yana böyledir ve patinajdır, sığır güden ve ekonomisi patinaj yapmaktadır, zamana oynamaktadır, ama bu zaman bugünün yarının olayı deyildir sizide gömer benide, eşşeğe grenspan ve petrolcülerle birlikte ters binmişler, afganistana, ırağa çatmışlar, duvar yıkmışlar, petrolün variline vurmuşlar ve şimdide orta doğuda cirit atmaktalar, bunaları hafta sonu yazdım, daha öncede yazdım,....
onun için ayrıca dedikki, tnx için 4 e kadar, 4 ten sonra....tnx 4 ü geçince ralli bekliyorum ve bu ralli sonunda işte gelişmekte talanları kaldıracaklar,....tasarrufalarını emerek şu anki kravatçılara yem yapacaklar, yetmez bu meyanda dümene çıngıraklı ve capan geçecek,....
onun için portekiz önemli niye önemli, portekiz borçlanmadıkça borsalar aşağı düşecek, portekiz direndikçe borsalar aşağı düşecek, dov emdikçe süngerlerden su fışkıracak,....
şhort olanlar bu yüzden buna dikkat etmeli, shortların portekiz herşeyi, ne kadar direnir o kadar short, ne zaman başarılı borçlanır o zaman ötelenir, ne zaman tamam lan der, açar imf hesabını, yuırıp sözüm ona bir enkazdan daha kurtulur, onun için bu iş macrodur burada pala yoktur,.....onun için portoya para yüksekten satılmakta, hayır dedikçe pysalar düşmekte, direndikçe düşmekte, ne zamanki imf hesabını açtı, kravatı boynundan çıkartır, araya zaman akdenizden devam,...
temelinde ise enkaz heryerdedir, dünya güzeli dahil, sadece grace, ayırland, portosu spanası, belcimi deyil her yer, çıngıraklı dahil,.......
işte işin püf nokatası buradadır, emdikçe sorun yok, ne zamanki emmiyor, reddediyor sorun vardır,.....
sonuç gördüğüm lüzum üstüne yazdım, bir daha yazmıyacam bunu, bu topiğin her yeri bu metinlerle dolu, yeterin artık, .....
short portekizden başlar, cebeli tarıktan akdenize girer, hem mali, hem siyasi ve takvimlidir, .....3 tane spekülatörün işi deyildir, spekülatörü sarosçusu reytingçisi alayı emdirebilmek için yola tek merkezden çıkmıştır, iş tecrübeleri ve sertifikaları emdirebilme üzerinden onaylanacaktır,....
portekiz emmedikçe short, direndikçe short, basın shortu, başarılı borçlandı short ötelenir, imf hesabını açtı long, teknik yerleri ben yazdım, birde siz göz gezdirin,......
onun için,
![]()
iyi geceler.
Tavsiye değildir.Bir acemi öğrenciden her halde AL-SAT yapacak değilsiniz.Kendi halinde sadece çiziyorum.
mutlu sabahlar,
yazılanlar yazıldı çizilenler çizildi, bundan sonrası yazdıklarımız üstünden devam edr,
son aralık
84675-83550 de kaldı,
son denge 84450 den aldık, almıştık denge hali dengesizliğe dönüşerek
83550 test ettirdi 83175 e kadar, çizgi 83550 de buradan devam,...
hocam, dax ve fdow bugün için direnç noktalarını test ediyor küçük peryotlarda..bizimkiler ona eşlik etmiyor ..düzeltmeler gelince biz de en erken 82,8XX e dokunmak var diye düşnüyorum..dün yabancı takası da azaldı!..
resim şu şekilde,
860xx-82350 ta başından beri verdiğimiz aralık;
84600 -83550 dünkü güncel aralık,
long denenecek yer, mecbur 84600 üstünde, yada 83550 nin altında olanaklı,
öyleyse 83550 altında nereden long oluruz diye sorsak aylık kırılma noktası olan 82350 ye yakın yerler, tobo sağ omzuna yakın yerler ki 80825, bir önceki vadenin uğurlandığı bu vadeye ise bonus sağlayan, 81400 buralar seçilmeli,
84600 üstünde gözümü kırpmam long olurum ama buradan long düşünerek açılmalı,....uygun yer veya az zararla sonuçlanacak alanlar bulunabilmeli,
short dündü buna katılan 83550 ye dikat ederek sürdürmeli, katılamayan 83550 dikkat edrek, yeni pozu tutabilir,
Şu an 3 kullanıcı var. (1 üye ve 2 konuk)
Yer imleri