bazı mesajları kaydetmek istiyorum, bu opsiyon olmalı bi yerlerde?
bazı mesajları kaydetmek istiyorum, bu opsiyon olmalı bi yerlerde?
Gunaydın
Umarım dun kaybedilenleri herkes bugun kazanabilir
Günaydın VOBORSA,
Un lee,
Çayna, Altın mı alıyor, ne??![]()
En az 3 HİSSE...
Ehii,,
Gümüşte kademeler çok dolu herhalde??
Bir 47.00 yanıyor , bir 46.707??(%0.88-%0.25)![]()
En az 3 HİSSE...
Günaydın.
Sistemler genelde trend yakalamak için kullanılıyor. Oysa trendler meydana gelmeden önce uzun bir süre yatayda kalınarak defalarca ters pozisyona girilip stop olunuyor. Trend zamanı gelince vob oyuncusu ters sinyallerin ve zararının etkisiyle trende girilen sinyale psikolojik olarak uymuyor.
Trendlerden en fazla kar elde edebilmek için sinyaller erkene ayarlanıyor. Erken sinyallerin ise stoplanmak ihtimali % 99.
Buraya kadarını zaten zarar etmiş her vob oyuncusu bilir. Çözüm ise ne olabilir?
Trend içinde isek ve bu trendin bitiminden sonra yeni bir trend başlayıncaya kadar bir süre geniş veya dar marjda dalgalanmalar yapacaktır. Son trendin en alt noktası 76600 ve en üst noktası 86200 olduğuna göre dalgalanmanın alt noktası 81000-81500 ve üst noktası 86500-87000 civarıdır derim ben. Bu değerlere uygun olarak 84450 nin aşağılarına indikçe yukarı gitme isteği artacak ve 83300 ün yukarılarına gidildikçe de aşağıya gitme isteği artacaktır. 8 nisan dan itibaren bugüne kadar bu şekilde davranmıştır. Şu sıralar yataylıktan kurtulma isteği artacak önce dalga üst veya alt marja doğru genişleyecek ve büyük bir ihtimalle bu feyk olarak kalacak ve ya ters yönde kırılacaktır ya da dalganın % 75 lik bölgesinden gap ile aynı yönde kıracaktır..
Bu yöntemle trendlerde kar marjı trend boyunun yarısı olmakta iken dalgalanmalarda ise kar edildiğinden psikoloji düzelmekte ve trend de yakalanabilmektedir.
Vob'da kazanmanın sırrı trendde kazanmak değil yatay ve dalgalı yapıda zarar etmeden kar etmektir. Çünkü belli bir dönemde trend sinyali 1 veya 2 adet ise dalgalanma sinyali bunun en az 5 katı olmaktadır.
Benim düşüncem bu yönde.
Üşenmeden okuyanlara teşekkürler.
Yazdıklarım gerçekleşseydi şu an Hawai'de olurdum. Deneme yamulma yoluyla elde edilmiş verilerdir.
Sistemde nalıncı keseri uygulaması ile zararlı işlemler %70 azaltılabilir bence yatayda kar etmek yerine zarar edilmemesi işlem yapılmaması daha uygun hem portföy için hem psikolojik açıdan.Mesele yatayın biteceği zamana kadar sabırla bekleyebilmek şartları zorlamamak..
buradaki insanların büyük çoğunluğu herhangi bir metada hiçbir işlem yapmamış kişilere göre oranlarsak en kötü ihtimalle %51 oranda kazanırım mantığı ile işlem yapıyor.
yani, babaanneniz ile sizi birer bilgisayar başına oturtsak, ve matriks ekranında sadece (mesela) 60 dakikalık grafiği açıp, ikinize de alım veya satım, herhangi bir tuşa basmak zorunda olduğunuzu söylesek...
burada para kazanmaya çalışan herkese soruyorum. bu örnekte her ikinizin de şansı %50 mi?
hayır benimki %51 diyecek olan arkadaşlarla dolu burası.
peki neden bunca bilgi, bunca indikatör, bunca teknik okuma, bunca kitaba rağmen kaybedenler kulübü gibi bütün forumlar?
ilk amaç kaybetmeyeceğim veya az kaybedeceğim olmalı.
amaç "kazanacağım" olursa, kayıp kaçınılmaz.
yıllardır bu piyasada olup histemle işlem yapan birisi olarak qazzaq isimli arkadaşın yazısını dikkatle okudum.
yazıda salık verilen bütün kısımlara katılmamak elde değil elbet.
yalnız takıldığım kısım bütün yazının şartı...
şart olan şey ne? iyi bir sistem... iyi bir sisteminiz yoksa bütün yazı anlamsız bir hale geliveriyor birden. (lütfen yanlış anlaşılmasın, benim yorumumdur)
iyi bir sistemi olan hiçkimse, kendisine psikolojik eziyet olsun diye deli gibi grafik bakıp dip zirve avlamaya çalışmaz...
ve histem-sistem tartışmalarının sonu yoktur.
benim yazı da uzun oldu. piyasanın uyuzluğuna verin lütfen...
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
Ben," trend'e yapışmak istiyorum. Ama "trend ne?" onu bilemiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz??![]()
En az 3 HİSSE...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri