Astatin Nickli Üyeden Alıntı
DÜn bi arkadaş yazıdydı galiba unlipat...KY yi korumak için almış SPK kararı..

Ki bence de natıklı... Bu veriler kullanılarak illüzyon yapılıyordu KY üzerinde...Misal ABC sattı 5000..hoppa hadi KY şortla...Oysa ABC, kendi ayağı olan aracı kurumlardan 6000 aldı gibi.....budur demiyorum geekçe..bu ve benzeri şeyler olabilir... ha bilgi sansürümüdür? öyle düşünenlere ewyallah derim ama bence değildir...bilgi regülasyonudur...

SPK ne karışıyo, bilgiyi biz görelimde kaale alıp almamaya biz karar verelim diyenler olabilir..bende o zaman derim ki, regülasyon demek bu demek..fiili durumu görüp onun çoğunluğa zarar verdiği görünüyorsa orda kamunun müdahil olması gerekir bilgiyide kısıtlayabilir...ama tabi bence...herkes farklı düşünebilir... temel felsefe olarak uyuşturucuyu yasaklamaktan farklı değil.. ordada, aman canım biz bilmiyormuyuz zararlı olduğunu, devlet ne karışıyo varsın satılsın biz almayız denebilir mi? denemez..çünkü bilinirki birileri zarar görmektedir...bu da aynı..biliniyor ki KY bu verilerle manipüle edilmektedir..
bence
uyuşturucu örneği yanlış. çünkü bilinci kapatan bir şey yapmanın yasaklanması çok normaldir. adı üzerinde, bilinç kapanıyor. bir haltı yediğinde o haltı yediğinin yanlış olup olmadığını anlamak için bilinç gerekir.
ama yediğin halt bilinci kapatıyorsa?
eğer sen o örneği verirsen ben de "madem öyle, herkesin sağlığa komple zararlı olduğunu bildiği sigara kanunlara göre neden yasak değil?" derim.
regülasyonu yaparken elinde doğru doneler olmalıdır. "çoğunluğa zarar verdiğini düşündüğü..." derken, kimin pastaya takasa makasa baktığını bilemeyeceğine göre, (yani eğer bundan yapılmışsa bile) mantık bana göre yanlış...
takasa bakarak para kazanan kesim olabileceğini hiç söylemiyorum bile...
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
Yer imleri