Sayfa 3922/5549 İlkİlk ... 292234223822387239123920392139223923392439323972402244224922 ... SonSon
66581 sonuçtan 47.053 ile 47.064 arası

Konu: Global süngerler ve ağa ölçerler

Teşekkür Teşekkür 
    16.531
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.366
    Toplam Teşekkür
    2.480 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında bende short diyorum ama okadar çarpıldıktan sonra insan mala baglıyor Buda benim zugurt tesellım sabah baktım la yanlısız poziyonu degiştireyim dedim. Onuda beceremedim. Vel hasıl erideikce eridi bitti sermaye. İyice sacmaladım. İnandıgımın ve okudugumu bile idrak edemez oldum. İyice sacmaladım. Palanın en sevdiği salak KY yim su anda. Biraz toprlama imkanı verirse cıkacagım kenara cekip izleyecegim en azında bir muddet
    Masum Türk'ün zarardan korunmak için (stop-loss) kullandığı 6 yöntem!
    Finansal yatırımlarında paralarını kaybeden yatırımcıların en önemli hatası zararı belli bir noktada durdurmayı başaramamalarıdır. Finans literatüründe stop-loss (zararı kes) denen bu yaklaşıma göre fiyatların düşme ihtimalini de düşünerek belli zarar noktalarına ulaşıldığında zararı kabullenmek gerekir. Böylece başta belirlenen küçük bir zararla yatırımlarınızı sonuçlandırmış ve paranızın tamamını kaybetme riskinden korunmuş olursunuz. Modern dünya bu kuralı kullanarak zararlarını her zaman minimize edebiliyor. Peki bizde durum nasıl?

Yatırımlarında büyük hüsran yaşayan insanlarımızın karakteristik davranış biçimleri incelendiğinde stop-loss'dan haberi olmadığı anlaşılıyor. Kendine göre bir zarardan korunma şekli var. Fakat uyguladığı teknikler zarardan koruyor mu derseniz, biz emin olamadık. O nedenle kararı size bırakıyoruz.

Masum Türk'ün zarardan korunmak için (stop-loss) kullandığı 6 yöntem:

1- Hakkımızda hayırlısı olsun!
    Mesela bizim masum Türk bir hisse senedi alacak olsun. Ne temel ne de teknik analiz yapar, ne rapor ne de yorum okur. Muhtemelen amca oğlundan bir tüyo alır ve zengin olma hayaliyle yatırım kararını verir. Hisse senedini aldıktan sonra yapması gereken ilk şey, hisse senedinin olası değer kaybı durumunda satış yapacağı bir fiyat belirlemektir. Ama o bunu yapmaz ve ilk stop-loss'unu belirler: Hakkımızda hayırlısı olsun!

2- Her işte bir hayır vardır!
    Çok geçmeden hise senedi ilk düşüşünü yaşar; bizimkisi de ilk hafif şokunu. Çünkü amca oğlunun kendisine söylediği bu değildi. Hisse senedi hemen artacak ve birkaç gün içinde %50 getirecekti. Hafif bir moral bozukluğu olsa da ikinci stop-loss hemen gelir: Her işte bir hayır vardır!

3- Dünya dönmeye devam ediyor!
    Düşüş devam etmekte ve zarar da büyümektedir. Akraba, arkadaş, eş, dost hisse senedinin ne olduğunu sormaktadır. Baştaki yatırımın neredeyse üçte biri gitmiştir. Moral bozuktur ama bizim masum Türk yaşadıklarının kendine özel olmadığını, hisse senedi alan herkesin başına gelebileceğini düşünmektedir. Borsa bu, iner de çıkar da. Öyleyse? Üçüncü stop-loss gelir: Dünya dönmeye devam ediyor be!

4- Allah'ın dediği olur!
    Bir türlü beklenen yükseliş gelmemektedir. Kayıp sürekli artmaktadır. Bu işte tuhaf bir şey var. Diğer hisse senetleri yükselirken bizimki neden sürekli düşüyor. Çok garip. İşte, bu noktada dördüncü stop-loss gelir; ne olursa olsun ilahi yaratıcının bilgisi dahilindedir ve biz bu işleyişe karşı duramayız: Allah'ın dediği olur!

5- Sabrın sonu selamet!
    Yatırımın neredeyse %80'i gitmiştir. Çok zor günlerden geçilmiş ve büyük sabır gösterilmiştir. Başkası olsa belki aile düzeni bozulur veya intihar ederdi. Ama bizim masum Türk hala yüksek maneviyat içinde hareket etmektedir. Satın aldığı hisse senedinin 5 harfli kısaltması ve adından başka hala en ufak bir bilgiye sahip değildir ama sabır göstererek büyük bir başarıya imza atmıştır. Toplumsal kültür sabır gösterenlerin muazzam başarı hikayeleriyle dolu değil midir? İşte beşinci stop-loss bu noktada gelir: Sabrın sonu selamet!

6- Kısmet değilmiş!
    İlk beş stop-loss ile psikolojik travma kontrol altında tutulmuştur ama hisse senedinin değer kaybının önüne geçilememiştir. Hisse senedindeki değer kaybı %90'ları geçmiş, şirketin borsada işlem yapması durdurulmuş ve şirket iflas etmiştir. Artık yapılabilecek bir şey yoktur. Tüm tasarruflar buhar olup uçmuştur. Bizim masum Türk olan biten her şeyin farkında olduğunu düşünmektedir. Dış güçler para kazanmasına müsaade etmemiş ve ilahi yaratıcı da maalesef alın yazısını şirketin iflas etmesi üzerine yazmıştır. Masum Türk üzülmüştür elbette ama kadere karşı gelinmeyeceğini de iyi bilmektedir. Son stop-loss da buraya konur: Kısmet değilmiş!

Şu unutulmamalıdır: Zarar karşısında masum Türk'ün takındığı bu 6 tavır onu akıllı, bilgili ya da huzurlu yapmaz; tam tersine kendini beğenmiş, tembel ve aldırmaz yapar. İnsanlar yetersizliklerini bu şekilde saklamaya başladıklarında inançlı da olmazlar, sadece boş sloganların yalancı doğasında kaybolmuş olurlar.

2. 2 Kullanıcı citiwan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

deniz (03.05.16), TIFIL (03.05.16)

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

usd long maliyetime doğru yaklaşıyor,...2.8536 benim maliyet,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

4. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

citiwan (03.05.16), deniz (03.05.16), kemo (03.05.16), rüzgar (03.05.16), TIFIL (03.05.16)

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

daha son iki boyun çizgilerine gelmeden terse düşenlerimiz oldu,...dün hissenete baktım biz kapalıyken dün long açıp bu gün tepki bekleyenler vardı orada,...stop kullanmıyorlarsa ,

birde bunlar kelli felli adamlar

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

6. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

citiwan (03.05.16), deniz (03.05.16), kemo (03.05.16), rüzgar (03.05.16), TIFIL (03.05.16)

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

orada aşırı bir inatlaşma var birbirleriyle,

pastacısı mumcusu bir de tırtıkçı çok,..100,200 cü,...

8. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

dün ve geçen hafta cuma usdyi yanıltma olarak kullandı, halende kullanıyor,...dün sp yanıltma olarak kullanıldı,..

2067.x üstünde 2081.x se vurdu,...burası bugün bununlada ilgilenmedi,....

10. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

şimdi benim short pozlarım biterse usd de elimde kalmaz sa,

mecburen bahsettiğim yatayı araştırırım,...

2 hafta sürecek dedik,...bu 1.haftası,...bu yatayın haftaya 2.haftası bitince 3 haftalık ''d '' var,...

şablon malum 6 hafta idi,

1 d

2 y

3 d

şimdi ben yatay dedim ya gallavi düştü,..hani nebiçim yatay bu olayı,...ben belirttim geçen hafta iri dalgalar yapabilir dedimki, daha boyun çizgileri bile aşağı geçilmiş değil harekette

12. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

buradaki yelpaze bir yensin bakalım, yatayın konusu, o nedenle çizdim bunu

14. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yelpazemizde durum,

bir maliyet yerindeyiz,

bu yer eninde sonunda diğer maliyet yerelerinden birine hareket edecek

sonra klasik yelpazemiz, geçen hafta analiz etmişim zaten

16. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

sonra bir de,

104800 ait ikinci referansımız zamnda 101525,

işte anlizde geçen hafta bu gün de alıntıladım,...diyorumki buraya düşerde,...sonra bunun üstüne atarsa, kalırsa 12-14 ay bulish,.....otamatikmen yatayda bunun la ilgili

18. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

hayır yakın vade,..o zmana kadar haziran üstendeki makas oturur,...

2 hafta yatay öngörümüz üstüne 3 hafta düşüş öngörümüz var,...bu 3 haftanın 3.haftasınada bekleyip 101525 altına düşebilir,...

bunları hep geçmişten biliyoruz,...

bu 2 hafta yaty esansında yeni zirve testleride yapabilir,...

dün açıkladık dalgalı yaty diye,..

br poz aldık biz bekliyoruz,..adamda çok sermaye abandığından hareket edemiyor,

ters duran it formasyonu,..
    bakalım sp ve 2067.x denklememiz ne şekilde tecelli edecek,..
    inşallah bu 2067.x ten içeri giriş,...kalıcı olur,...olmasa dahi rakam burası,...buradan izleyeceğiz,

bizimde 102675 te olmamız gerekiyordu,

hatırlayın

sp 2067.x=vob 102675 ti
    bu kadar tepmişken 2067.x yada olmaz ise onun 1 puvan altı 2066.x kapat ki namımız yürüsün,..rakamımız ortaya çıksın sırıtsın
    bakın şimdi 23:00 barını kodular,...ne oldu ne fiyatlama oldu hiç 23 barında hiç bir şey olmadı,..ama indikler bunu sayıyor,...

kapanış 2065.x oldu baskı boğucu değil bence,...var ama boğucu değil,...

bir tedirginlik ürperti oluşturabilir hepsi o,...

haftaya 2 hafta sürecek yatay halimiz var, sonra 3 hafta sürecek bir düşüş hali,

3 hafta dedi isek öle pazartesi bismillah başlayıp 3.haftanın cumasından çıkıyım öle değil, 3 haftayı kapsayacak genel bir düşüş hali,...

yatay da öle 2 hafta sürecek genel bir yatay hali,..

eğerki kendimize güvenebilirsek, ii sinyal takip edebilirsek, sinyalimize güveneblirsek, yatay kendini ispatlarsa,...yatyda zig-zag para kazanabiliriz,..

şahsen ben de yapabilirmiyim hiç bilmiyorum,..psikolojim shorta oturmuş durumda bir iki haftadır,...

her şeyin oluru bakalım, kısmet,..

hayattta her şey kısmet,
    ilk 6 haftamız

1 d

2 y

3 d

idi

1 d miz çalıştı,...önünümzdeki hafta 2 y miz başlayacak, bunun bitiminde 3 d miz,

ara işarette 2 y yi yaty da doğrularsak 3 d yi yakalarız demiştik,..
    rakamlar,

haftaların ki 104800 ref, simuleninki 105000 ref

haftaya bol şans cümleten,...
    not:

ben endexte short, usd de longum,

eğer 2 hafta yaty düşüncemiz çalışırsa,...

bu makas demek,...

zamn zamn usd makasına zamn zamn endex makasına geleceğiz demek olablir,..

böyle durumda,...

usd den longa kar edeni flat et, flatların için aşağıdan yeniden longa bekle, zarar eden 3 d ye zararda beklesin,...

endex tarfta shorttan kar edeni flat et, zararda olan pozlar 3 d ye beklesin,..flatlarını yukarıdan short yönde yenile,...

olabilirmi olabilir,...yani çoktan seçmeli br durumda çıkabilecek fırsatlarda pozisyonlarımızı çalıştırabliriz,..

ama öyle olmalıki bütün malımız vermemeiz gerekli,..hep an yön korunacak tarzda olmalı,..yani bir miktar pozumuzu 2 y boyunca zarar göze alarak bırakmalıyız sanki, 3 d için,...
    kısa kestim

alıntılar benim düşüncelerimi anlatıyorlar

20. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

şimdi benim analizlerde,

shortsak,

mesela sp 2067.x se 102675 demişim en azından burayı beklerim,

mesala 104800 referansa 101525 en azından burayı beklerim,

mesala klasik yelpazede iki maliyet yerinden bir demişim,..shortuz alt maliyetimi beklerim, üste giderse extrem pozumu oraya saklar, daha önce pozlanmam,..sıkıntıya düşerim çünkü,..

simulasyonda hatırlayın, 105000 referans dan 3 aylık analiz yaptım,

105000 mayısa basacak dedim, 106200 ve 109025 haziran ve temmuzdu, genelde hareket ters olur dedim, yani simule yükseliyorsa fiyat düşer yada en azı fiyatlar yükselse dahi baskılar,..ilgili analizde detay var,...

niye yazdım bunları,

kafanız hangisine basıyorsa en azından oraya kadar oynayın bekleyin sabredin,...kolay değil sabretmek, hele ekran seyredenlere,..bana da kolay değil,..

22. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

citiwan (03.05.16), deniz (03.05.16), Esteban (03.05.16), kemo (03.05.16), rüzgar (03.05.16), TIFIL (03.05.16)

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

am sabredin, yoruldukmu çıkın falata, bu sefer faltta sabredin,...ne diyim yani, ama dön baba dönersek bu iş kimseye olmaz,...yaramaz hep sıkıntı üretir,...

24. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Yer imleri

Yer imleri