sayın deniz
vade sonuna şimdiden oynamaya başladıklarını sezinleyebiliyorum demiştim,...yoksa vade sonuna bir tahminin henüz yok,
ancak şunlar olabilir,.....
eğer benim aylık simule en az 12 ay en çok 14 olabilir öngörüm üzerine yükselen py yapacaksa,....
bu 12-14 ay süresinde,....
ters ayakları işin en sonuna bırakacaklarını düşünüyorum,...
daha çok var tahmin işinin tutmasına, bu hadde gelene kadar,
her vade bitimi /başlangıcında yükselen py yeni ters ayak üretirken, kendi katlanacağı short maliyetinide hem azaltmak hem de bu short maliyetine yükseltmek zorunda,...
sonuç;
uzlaşma diyoruz ya vade bitim /başlangıçları bir uzlaşma havasında geçebilir,...yani yeni yüksekler biraz düşer, yeni düşükler biraz çıkar,...
bu meyanda, elimizde iki rakam,
104800 (+) ve 102675,...(sp 2067.x), 102675 sbr si 99800,...
yükselen py tanımına göre long py en az bu 99800 ü korumalı,....bu rakama trend oturmalı, yoksa yükselen py tanımda tutmaz,
bu 99800 ü son düşüşte ve bundan bir öncekinde tekrar üstüne çıkarak korudu,.....
zamnda ise 104800 (+),....yukarıda açıkladığım gibi, haftaya salınım da geçecek son hafta, yukarı salındı aşağıda salınabilir,..
zaman üstüne gelene kadar bekler,..zaman önümüzdeki hafta değil bir sonraki hafta fiyatların üstüne gelecek
haftaya da yukarıda beklerse vade bitim haftası aşağı gelebilir, yok haftaya düşerse vade bitimine tekrar orta yerlere yukarılayabilir ters ayaklar için,..
Yer imleri