usdzar bir öncü sinyal verdi ise orada dolar tut portföyler voltilite sonrası büyük bir darbe yemişe benziyor,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
sonuçta ben portföyümü artık aşağıda bassa ,
buralardan dönsede tutacam,
endex long
usd short
pozisyondayım
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
gooood mooorning VIETNAAAAAM...
şu alman cfd lerini euro ile hedge etmyi bıraksalar rahatlayacağız ......
geçenlerde 3 senaryo yazmıştı bir daha deneyelim..
1..fed pas der ..= şaşkınlık ? gold + usd - uero pensilvenia(paralel)
2. fed 0,10- 0,15 baz puan arttırdı ve kademeli olacak dedi = gold gene up fakat trend ...parite 1,12-13 lere doğru hıçkırır....dolar - piyasalar normal trend ..bist + dax + ..yani herkes önünü gördü .....NE DİYORLARDI ''YENİ NORMAL''
3. fed 0,25 ve üzeri arttırdı ........ANAM ANAM dolar sıçradı ...bist - ama 1 hafta kadar daha . gold 1000 dolara kaydı ..euro dolar 1 e doğru ....
işte 3 senaryo ..
şimdi ben yellensem ..en çok hangisinde kazanırım diye bakarım....
piyasaya tecavüzü bırakmam lazım az nefes alsın ki suyunu sıkayım ....
fazla faiz artışı . sıpa ya öyle bir basar ki intikam bile alamaz . dolar şahlanır aşırı güçlü olur ..
yok arttırmasam a zaman da artık su kaçacak ........
gerisine siz karar verin ne yaparsınız ......
ben olsam az arttırırım ama gelecekte bu oranı kat be kat arttırabileceğimin sinyalini veririm .. ipi az gevşetir ...sonra sıkarım..
bir fıkra paylaşmıştım ...
kör adam la köpeği. ağzımızı tespit etmek isteyecler diye düşünüyorum..
benimki fikir jimnastiği ve gerçeklerle alakası yok .. sakın inan ayın siz kendi senaryonuzu yazın.
teşekkürler
fed in kararının usd pozisyonlar üzerinde etkli olacağı,
endex lerin ise buna göre yön çizecekleri aşikar,
yani fed bir manada emerginglerde daha uzun süre usd nin tutulup tutulmayacağına veya bu tutuşa ara verilip verilmeyeceğine karar verecek,...
daha önceki analizlerimde faiz işinin esasında paranın boa banlarda istiflenmesi manasına geleceğini,
büyük kırılımın ise bu aşamdan sonra olacağını burada paylaşmıştık,...
yani ben boa bank bana faiz veriyor diye usd pozumu bazacam, tl geçirdiğim paramı götürecem boa banka yatıracam,
boa bank daha yüksek faizle bunu benim parayı uzun süredir usd yükselişinde sıkışmış ekonominin hizmetine can suyu olarak sunacak,..
bu geçici ortam sürdürülebildiği kadar devam edecekti ve bir yerden sonra daha fazla sürdürülemez olduğu anlaşıldığında,
wall street boa banklarda faize yatmış blok halindeki vatandaş parasını ani bir usd yükselişi ile bir kaç günde eritecekti,...
işte kimi gece yatağında, kimi si ise yolda yürürken buna denk gelecek ve soyulduklarını anlayacaklardı,...
bunu
ABD bastı,
AB basıyor,
EMrg LER basacak
3 lüsü ile formüle etmiştik,
bu işin ara katalizörü ise çin olacak,
zira çin parası yuanın konvert çalışmaları ve anlaşmaları halen ABD ve ÇİN arasında devam etmekte,
buda bu işin uzatması olacak,
sonuçta ne olursa olsun,
EMRG ler üretim aşamasında çinle, tüketim aşamasında ise ABD ile yarışamazlar,
dolayısı ile EMRG lerin
bu yarışta bir yerden sonra çatlamaları kaçınılmazdır,
7.63
tüm zamn negatif, tüm zamn poztif
7.36 ise son iki tradesinin rakamı,
tılsım şurada,
ben
7.54 ile 7.36 yı tam balkonun altına denk getirdim,
bütün blue chip lerin balkon altı ve üstü rakmlarınıda verdim,..
ana düşünce ile besledim medyan konusunu bir medyan rakam için yakışan budur dedim,...
şu demk akepe %50 oy aldı ya,..balkona çıktı ya,
o rakamlar için balkon altı balkon üstü dedik, zira tam balkona geliyor o rakamlar,..o güne o saate,...
balkon üstü ise yani tekrar 7.36 üstüne çıkarsak ve kalırsak bu akepenin dışardan desteklendiği anlamına gelecek,..
balkon altı ise akepe çuvallayacak demek,..
tılsım orada,
sayın sszul,
bir 92400 vardı ya temennilerimizi yazmıştık,
ne dersin olurmu sence
ben şöyle kısmetse 95763.87 üstüne kadar tutmak istiyorum, çuvallamassam tabi,..
tersi 75 düz haliylen,..
üstad işte 10 taneden iki tane tuttursa başarıdır,...
düz
şimdi 85 teyiz,
95 veya 75
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri