endeks kontratı gerdi beni dolara geçtim bakalım full short
endeks kontratı gerdi beni dolara geçtim bakalım full short
şu an 32250 tekrar 32000-31800 ler gündeme gelebilir dikkatli olmak lazım.
CEO LARIN TELIKELI OYUNU....
Dün WALLSTREET de,resmen ayni oyun oynandi : shortcular yine piyasayi pompaladi ve sonradan bastilar...... Yani DOW 300 puan likbir dalgalanma yasadi resmen....
Sebebini sorarsaniz : JPMORGAN ve BAC CEO lari panik içinde kendigi hisse senetlerini almak karari, dün çok düsen bankalar da, sert yükselislere neden oldu... Fakat sunu unutmiyalimki bu bankalarin fiyatlari o kadar düstüki, otomatik olarak "bargain hunters leri"
çekiyor..... (CITI 2.80 gelince, alis veris yapanlar alim a geçiyor)..
Diger sebebi ise, her zaman gibi ayni oyun : shortcular bu kadar düsük fiyat dan short yapamiyorlar ve pozisyon kapatip tekrar yükseltip ve dügmeye basiyorlar
Ote yandan, CEO lar ve maalesef hükümetler (bu konuda TIMOTHY BOND pek yeni bir sey açiklamadi) çok telikeli bir oyun oynamaktalar : daha fazla hisse senet alinca, bu banka hissedarlarin aleyine oluyor :hissedarlarin elinde bulundugu hisse senetleri tamamen sulanma tehlikesi tasiyor ("dilution").... Bu hikaye nin sonu iste el koyma ile devam eder ve ondan sonra hisse senet lerin sifira gitmesi.....
Bu korku yuzünden, ingiliz bankalari bir hafta dan beri çok ciddi sekilde düstüler.....ve bu yüzden CITI ve BAC hisse senetleri bu endise tasiyor...
Yani bu bankalar tamamen "zombi" banka durumuna geldiler ve ne yazikki hükümetler ve CEO lar bu "zombi" leri ayakta tutmaya çalisyorlar.....
Son haberlere göre , bankalarin ithiyaçlari 1 Trilyon dolari geçebilir (BLOOMBERG NEWS).....
Öte yandan IBM 2009 için beklentilerini bozmamasi IBM olumlu etkiledi ve ayni anda DOW u da. (ilk defa 4 aydan beri IBM ..90 dolari kirdi),,,Fakat IBM in finansal pozisyonu, son söylentilere göre, daha çok bir banka ya benzemeye basladi......
Bugün brokerlerin en büyük beklentileri MICROSOFT bilançosu (kapanistan sonra)...: burada MICROSOFT un isçi çikartmalarina dikkat edilecek...
FITCH UBS I DOWNGRADE ETTI...
FITCH , bu sabah UBS in görünümü negatife aldi ....sebebi...bankadaki endise verici türev pozisyonu...
Su an UBS 12 lerde
Ayni anda CREDUIT SUISSE nin notunda düsürdü...
GE DE BASKI DEVAM EDIYOR...
Bugünlerde GE hisse senetleri muhazzam baski satis altinda ....Sebebi : dün UBS downgrade etmesi (GE 2009 da temettüyü dagitabilecekmi) ve yazdigi rapora göre, GE hisse senetleri 5-6 dolara kadar gidebilirmis (su an 13 dolar).... Yani -50% bir düsüs daha demek oluyor....GE için....
Aslinda daha önceden yazdigim gibi, GE asil problemi nakit provisyonlari : su an "illikit pozisyon u" (LEVEL 2 and LEVEL 3)endise verici... Cevap yarin ögleden sonra ..GE bilancosuyla beraber....
Baybar Sezen
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
25000 üstünde kalıyoruz gibi.Dikkat edin.
sistemde dolar short devam ediyor...dax al da..bizim vob hala flat de..
39 hitler almanyasına hosgeldınız!!!
siyasal sıstemlerı merak eden genc arkadaslar ıcın soyluyorum,
faşizm işte boyle birsey!
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri