sentinus Nickli Üyeden Alıntı
Sn. Teo,
Yazılarınızı beğenerek takip ediyorum ayrıca makale ve katkılarınız için de teşekkürler.
Size sormak istediğim birinci soru şu: Exit için hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Sistem testerde yaptığım testlerde entry efficiency'i genellikle %50 üzerine çıkarabiliyorum fakat exit efficieny %30-40 larda kalıyor. Exit konusunu ne yaptıysam bir türlü geliştiremedim exit başarısız olursa trade efficiency'i düşürüyor.
Diğer sorum da şu: Tradelerinizde fibonacci oranlarını kullanıyormusunuz? Gözlemlerime göre göre VOB da spot endeks gibi fibonacci oranlarına sadık kalıyor. şahsen efficiencyi artırmak ve entry-exit konusunda fibonacci işe yarayabilir diye düşünüyorum. Bu konulardaki görüşlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.
Sayın dostum,
ben stop kullanmıyorum,cunku eger trend varsa ,trendde kalıyorum, yoksa kanala gore hareket edıyorum.
Ama stop yapsam kuralı sudur,hangi noktada stop yapacagımızı atr belırler gelısıguzel stop belırlenmez,atr nedır,fıyatın hareket aralıgı, bır oncekı gunden belırlenır,hıgh ıle low arası kac puan olmus,veya kapanıstan low kac puan veya kapanıstan hıgh kac puan,bunun hangısı buyukse o alınır,ve yarısı stop noktanız olur.
Gelelım fıbo oranlarına,yatay pıyasada kanal zaten fıboya gore cızılır, bunu da yapan ındıkatorler var, en unlulerı regressıon veya equidistant channeldır.
Ben regressıon kullanıyorum.Kanalı destek veya dırenclere gore cızmıyorum,hatta bazen bazı arkadaslarımız bana kanalı yanlıs cızmıssın dıyorlar,cızerken fıbo oranlarını aldıgım ıcın goruntude yanlıs gıbı gozukuyor.Ama aslında dogrusu budur.
Burada fıboya gore cızmek her zaman daha ıyıdır eger yatay bandda fıbo oranlarını tasmıssa fıyat bu gerı donusumun habercısıdır ,halbukı destek veya dırence gore cızersek kanal tasmalarını goremeyız.
Bu tespıtınız dogru,traderlar fıbo oranlarını onemser.
Ama asıl soru bana gore bunlardan zıyade,trend varmı ne kullanacagız, yoksa ne kullanacagız sorusudur.Bunu cevapladıgımızda zaten basarı %80 gelıyor,hangı market olursa olsun...
Sevgıler
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer imleri