Konu Astatin tarafından (05.12.08 Saat 16:52 ) değiştirilmiştir.
BANGA mühim
eger sistem al olsaydı,mutlaka uzun girerdim..arkamada günlükleri almış olurdum..ama sistem sat da..ben ise FLAT im..
şimdiden diyim bayrama uzun gircem
Üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satmaya kalkar.
Bizi üç kuruşa satanları biz bedavaya veriyoruz.
Kısaydım ama temkinliydim.
Bir dayanağım vardı.. 32500 5 aylık düşen kanalı teknik olarak kırsaydı uzuna çevirecektim.. Tersi oldu pozisyonumu artırdım..
Borsada bir fikre saklanmak evet kötüdür. 9000 den ereğli 7 binden Garanti alıp tutanlar hep böyle yapmışlardır.. ulusal 30 26 binleri gördüğünde 1000 puanlık kazanç için 6000 puanlık riski alanlara ah lar vah lar yersizdir..yetersizdir..
Her an herşey değişkendir. Ve hiçbirşey biz istedik diye olmaz.
Her an her şeye karşı değişebilmeliyiz.
Saygılarımla , OzgurTrader
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
fikrim kısanın avantajlı olacağı ama, pozum olsaydıda flat girerdim, bayram sonuçta kurban keserken japonlar ne yapmış dow fuçur ne alemde diye kafa yormak olmaz heralde
velhasılı flat olmak için bu bayramdan iyi fırsat yok...
30000 den uzun bayrama,
ancak bugün veya pazartesi açılışta dowdada uzayacağım 8100-8200 arası.
he he hergün ekstar 1000 puan alıyom.
31000 den olacaktı.
Konu jelibon tarafından (05.12.08 Saat 17:09 ) değiştirilmiştir.
31000den bayrama uzun
Bir keresinde 42 binden yüklü posizyon almıştım. Kriz mriz yoktu. haber de yoktu. Hiçbirşey yoktu. Endeksin düşmemesi gerekiyordu. O zamana göre Diplerdeydi..
Endeksin düşüsü destek yapıp Yukarı dönmesi gerekiyordu... Ama dönmedii..
Ama ben hala dönmesini ümitle bekliyordum....Ha şimdi satayım derken Bir ileri 3 geri mehter takımı gibi 33 bine kadar eridi. Beklenen tepki hiç gelmedi. Bu arada ben de eridim..
Arada pozisyonumu azaltmak zorunda kaldım.... Çıkışta da yeterinde kazanamadım..
Eğer o gün hata yaptığımı kabul edip.. kanalı kırınca 41 binden 40000 den pozisyonumu terse çevirebilseydim..bugün ben de piyasanın sayılı traderları arasında olacaktım..
O günden beri emri açtığım anda Stopp LOSS suz hiçbir emrim olmadı..Açtığım anda pozisyondan nerde zarardan vazgeçeceğimi nerde kardan vazgeçeceğimi de biliyordum
Ama insan hata yaptığını kabul etmek istemez. İnsanın eli Stop a gider de LOSS yaptığını kabul etmek istemez. Kendini haklı görür.
Oysa borsa kimseyi haklı gördüğü için hareket etmez.. Bu yüzden Stop LOSS hayat kurtarır..Stop LOSS tutmayan ellerin arasında ekmek, karlar kayıp gider....
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri